AKUT'a ÇYDD'ye vergi, Cengiz'e vergi affı!

AKUT'a ÇYDD'ye vergi, Cengiz'e vergi affı!

AKUT'a ÇYDD'ye vergi, Cengiz'e vergi affı! Tamamen bağışlarla ayakta duran Türkiye'nin arama kurtarma çalışmalarındaki yüzakı AKUT'un kullandığı telsizler için 'Özel İletişim Vergisi' ve diğer ekipmanlar için de Özel Türketim Vergisi' alan, bu konuda bir muafiyet...

Tamamen bağışlarla ayakta duran Türkiye'nin arama kurtarma çalışmalarındaki yüzakı AKUT'un kullandığı telsizler için 'Özel İletişim Vergisi' ve diğer ekipmanlar için de Özel Türketim Vergisi' alan, bu konuda bir muafiyet talebini geri çeviren Maliye Bakanlığı'nın, millete küfreden Mehmet Cengiz'in 422 milyon liralık vergi borcunu silmesine rağmen eğitim için büyük bir özveri ile çalışan ÇYDD'den 4 milyon liralık 'bağış vergisi' istediği ortaya çıktı.

ÇYDD’den 4 milyon liralık 'bağış vergisi' istenmesine ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel tepki gösterdi.

Son olarak Cerattepe’ye göz diken, 17/25 Aralık tapelerinde adı geçen Mehmet Cengiz’in 422 milyon liralık vergi borcunu silen Maliye, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden (ÇYDD) 4 milyon liralık “bağış vergisi'' istiyor. Buna karşın ÇYDD’ye kesilen cezalar bir bir yargıdan dönüyor.

Cumhuriyet'te yer alan  Hakan Dirik'in haberine göre, kendilerine türlü zorluklar çıkarılırken yandaş dernek ve vakıfların ihya edildiğini dile getiren ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Yandaş dönemin işleyişi dernek ve vakıflara da yansıyor. Bizim gibi dernekler, kadın kuruluşları, bir kuruş destek almazken; TÜRGEV, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi kuruluşlara devletin desteği yağıyor. Bu sistem, yandaşlara çalışıyor'' dedi.

aysel_celikel.jpgProf. Dr. Çelikel, Cengiz Holding ve diğer şirketlere gösterilen “anlayışın'' kendilerine gösterilmediğini, aslında olmayan bir vergi borcunda dahi uzlaşılamadıkları için adaleti mahkemelerde aradıklarını söyledi.

Çelikel, ÇYDD’ye yönelik vergi kıskacındaki hukuki süreçle ilgili şu bilgileri verdi: “Genel merkez ve şubelerimiz olarak cezasıyla beraber yaklaşık 4 milyon vergi borcu çıkarıldı. Biz bağışların ticari faaliyet olamayacağını belirterek yargıya başvurduk. Her biri için ayrı ayrı. Toplam 16 dosya oldu. Bu davalar, teker teker bizim lehimize sonuçlanıyor. Birkaç tanesi henüz gelmedi. Ülkede hukukun durumu da malum. Ancak bizim de durumumuz çok net.''

Maliye, camilere gönderilen çelenklerle yapılan bağışların yanı sıra “mail order'' ve “pos makinesi'' ile yapılan bağışları “ticari faaliyet'' kapsamında değerlendirdi.

Dernek genel merkezi ve şubelere yaklaşık 4 milyon liralık vergi borcu çıkarıldı. Cengiz’in vergi borcunun tamamını silerek uzlaşan Maliye, ÇYDD’ye 1.5 milyon lirada uzlaşmayı önerdi. Dernek, bağışların zaten ticari işlem olmadığını belirterek vergi borcunu kabul etmedi, uzlaşmayı da reddetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, genel merkez ve şubelere yapılan bağışlara ayrı ayrı çıkarılan vergi borçlarına karşı hukuk yoluyla mücadele yöntemini seçti.

"AKUT'a ÇYDD'ye vergi, Cengiz'e vergi affı!" haberi, 12 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKUT'a ÇYDD'ye vergi, Cengiz'e vergi affı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKUT'a ÇYDD'ye vergi, Cengiz'e vergi affı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  2. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  3. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  4. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  5. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  6. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  7. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  8. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  9. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  10. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  11. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  12. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  13. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  14. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  15. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  16. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  17. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  18. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
  19. 16:07 Beklenen An Geldi! Arda Güler Real Madrid'de İlk 11'de!
  20. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
Gündem Haberleri