Alevi düşmanlığı tescilli mezhepçi bir meczubun kirli sicili!

Alevi düşmanlığı tescilli mezhepçi bir meczubun kirli sicili!

Alevi düşmanlığı tescilli mezhepçi bir meczu... IŞİD tarafından paylaşılan infaz görüntüleri hakkında haber yapan ABC Gazetesi ve Merdan Yanardağ’ı hedef gösteren Fatih Tezcan’ın Alevileri hedef gösteren mesajlar nedeniyle hakkında açılan dava devam ediyor.IŞİD’in...

IŞİD tarafından paylaşılan infaz görüntüleri hakkında haber yapan ABC Gazetesi ve Merdan Yanardağ’ı hedef gösteren Fatih Tezcan’ın Alevileri hedef gösteren mesajlar nedeniyle hakkında açılan dava devam ediyor.

IŞİD’in El Bab operasyonuna katılan 16 askeri şehit etmesinin ardından 2 Türk askerini infaz ettiğini iddia ettiği görüntüler paylaştı. Görüntülerde askeri kıyafet giyen 2 kişi, yakılarak öldürülüyor. Yakılan askerlerin Sefer Taş ve Fethi Şahin olduğu açıklandı. Sefer Taş’ın Kars’lı bir asker olduğu ve geçtiğimiz yıl IŞİD tarafından sınırdan kaçırıldığı öğrenilirken, IŞİD’in yayınladığı görüntüde ''Jandarma istihbarat elemanı’ olduğunu söyleyen Fethi Şahin’in ise Konya’dan giderek IŞİD’e katıldığı ve pişman olup ayrılmak istediği için infaz edildiği iddia edildi.

ABC YAYINLADI, FATİH TEZCAN ÇILDIRDI

ABC Gazetesi’nin, görüntüleri yayınlamadan kamuoyu adına bu görüntülerin doğru olup olmadığını sorması üzerine Fatih Tezcan isimli gazeteci olduğunu iddia eden dinci militan, ABC Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı hedef alan tweetler attı.

Ahlaksızca iftiralarla ''havuz medyası’na tabi olmamayı tercih eden bir haber sitesine ve yöneticisine saldıran Tezcan’ın sabıkası da bu konularda temiz değil.

ALEVİLERE VE HATAYLILARA HAKARETTEN YARGILANIYOR

Fatih Tezcan’ın Twitter hesabında Alevilerle ve Hatay halkıyla ilgili sarf ettiği hakaret içerikli yorumlar sebebiyle Hatay’daki Alevi Avukatlar ve müşteki vatandaşlar Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

hgdfh.jpg

Anıl Cevahir Can, Güney Cuma Can, Nihal Ekiz, Gülay Baygın, Ümit Sağaltıcı, Gökhan Gül, Ali Arslan, Mehmet Ali Özben, Mustafa Çelik ve Edib Hadimoğlulları’nın şikayetçi olduğu Fatih Tezcan hakkında “Halkın bir kesiminin sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçlaması ile dava açıldı.

Tezcan, Twitter’da paylaştığı mesajda; “Nusayriler vatandaşım değil. Vatanları Lazkiye. Liderleri de Esed. Ayrıca Hatay yüzünden Atatürk’ten nefret eder ama saklarlar'' diyerek tüm Nusayri kökenli Hatay halkını hedef göstermişti.

15731610_10154138548694212_531757063_n.jpg

ALEVİ DÜŞMANLIĞINI SAKLAMA GEREĞİ DUYMUYOR

ABC Gazetesi ve Merdan Yanardağ’a yönelik ahlaksız ifadeler kullanan yobaz yandaş, her fırsatta Alevi vatandaşları hedef gösteren ve ayrımcılık içeren ifadeler kullanıyor.

ekran-resmi-2015-04-29-16.15.53.png

İşte o ifadelerden bir örnek:

Alevi işçiyi manşete taşıyan yayın organlarını plan yapmakla suçlayan Tezcan Twitter aracılığıyla "Doğan Madyası asansörde ölen 10 işçiden sadece Alevi olanı manşete çektiğinde planı anlamıştık.Aynen çıktı, şimdi olayları haber yapıyorlar" diyerek iş cinayetinde hayatını kaybeden işçileri bile mezheplerine göre ayırarak mezhepçiliğin gözünü kör ettiğini kanıtlamıştı.

bw8nwapiuaaphog.jpg

"ERDOĞAN'IN HATALARINI ELEŞTİRMEM"

İş cinayetinin yaşandığı inşaat konusunda Şişli Belediyesi'ni suçlayan Tezcan, Torunlar İnşaat'ın sahibi olan Aziz Torun'un AKP'yle ilişkilerini ve Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olmasını görmezden gelmişti.

Öte yandan Tezcan, Alevi işçiyi haberleştirenleri hedef almadan birkaç saat önce attığı bir başka tweette Erdoğan'ı hata yapsa da eleştirmeyeceğini itiraf ederek, "1-Recep Tayyip Erdoğan 2-Ahmet Davutoğlu 3-Hakan Fidan Bizim için bu 3 isimden başka, Hatası ALENEN eleştirilemeyecek, Hiçbir isim yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

O gün Ahmet Davutoğlu'nu eleştirmeyeceğini söyleyen Fatih Tezcan ve Saray tetikçilerinin, Davutoğlu tasfiye edildiğinde hakkında neler yazdıklarını ve Suriye, Rusya-Ortadoğu politikasının faturasını ona çıkardıklarını hatırladığımızda bile nasıl bir ilkesizlik içinde olduklarını göstermeye yeter.

Yıllardır Suriye iç savaşında kan döken silahlı cihatçı grupları destekleyen ve Alevilere yönelik katliamların ardından duyduğu memnuniyeti açıkça yazmaktan çekinmeyen Fatih Tezcan’ın devam eden davasında ceza alıp almayacağını bilemesek de, vicdanlarda mahkum olan bir meczubun kirli sicilinin tarihe kayıt olarak geçtiğini belirtmekte yarar görüyoruz.

ekran-resmi-2015-04-29-17.42.26.png

"Alevi düşmanlığı tescilli mezhepçi bir meczubun kirli sicili!" haberi, 27 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Alevi düşmanlığı tescilli mezhepçi bir meczubun kirli sicili! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alevi düşmanlığı tescilli mezhepçi bir meczubun kirli sicili! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  2. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  3. 15:41 Telerefik kazasında bir rapor daha ortaya çıktı: Vidalar gevşek, makara eskiydi
  4. 15:41 24 Nisan 2024 Güncel Döviz Kuru Ne Kadar?
  5. 15:39 Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın
  6. 15:38 Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
  7. 15:37 24 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  8. 15:36 Erdoğan'dan 1915 olayları hakkında: Tarihte yaşananları nefret diline geçit vermeden ele almalıyız
  9. 15:34 Ekipler Korhan Berzeg’e ait kanıtların peşinde: 'Pantolonu parçalanmıştı, kafatası yoktu'
  10. 15:32 Yabancı ekonomistlerin tahminleri belirlendi: Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
  11. 15:28 Arsenal-Chelsea karşılaşmasında gol yağmuru yaşandı
  12. 15:27 Hudut Kartallarından Önemli Başarı: 12 Terörist Yakalandı!
  13. 15:25 Dzeko'yla Tadic'i gönderdi: 'Ben yönetimin yerinde olsam bu 2 yıldızı tatile yollarım'
  14. 15:22 EURO 2024 hakemlerin kazançları belli oldu!
  15. 15:21 Terme Belediyesi ve Ordu Kano Kulübü, Turizm İmkanlarını Geliştirmek İçin İşbirliği Yapacak
  16. 15:19 Tesla'ya büyük şok! Renault eski CEO'su: "saçma sapan fiyat politikası"
  17. 15:19 Su Fiyatlarındaki Artış Türkiye'de Tavan Yaptı: Tüketiciler Zararlı Çıkıyor
  18. 15:15 Ucuz Mercedes müjdesi: Denza Z9GT'den ilk resmi görüntüler!
  19. 15:13 Yeni Nesil Skoda Kodiaq Türkiye'ye geliyor! Tarihleri açıklandı
  20. 15:11 Mercedes'ten büyük devrim: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli
Otomotiv Haberleri