Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile gö... Cumhurbaşkanı Aliyev, ateşkes anlaşmasına Azerbaycan’ın uyduğunu ancak Ermenistan’ın bu anlaşmayı bozduğunu belirterek, Azerbaycan’ının sorunu barış yolu ile uluslararası hukuk kural ve ilkelerine dayalı çözmek istediğini...

Cumhurbaşkanı Aliyev, ateşkes anlaşmasına Azerbaycan’ın uyduğunu ancak Ermenistan’ın bu anlaşmayı bozduğunu belirterek, Azerbaycan’ının sorunu barış yolu ile uluslararası hukuk kural ve ilkelerine dayalı çözmek istediğini söyledi.

Bakü’de Rusya, İran ve Azerbaycan Dışişleri bakanlarının üç toplantısına katılmak üzere gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

ALİYEV: “SORUNU BARIŞ YOLU İLE ULUSLARARASI HUKUK KURAL VE İLKELERİNE DAYALI ÇÖZMEK İSTİYORUZ''

Cumhurbaşkanı Aliyev buradaki konuşmasında, Ateşkes anlaşmasına Azerbaycan’ın uyduğunu ancak Ermenistan’ın bu anlaşmayı bozduğunu belirterek, Azerbaycan’ının sorunu barış yolu ile uluslararası hukuk kural ve ilkelerine dayalı çözmek istediğini söyledi. Aliyev konuşmasına şöyle devam etti:

“Yarın uluslararası terörizmle mücadele, karşılıklı siyasi faaliyet, ulaşım sorunları, enerji ve diğer birçok konuda fikir alışverişinde bulunulacak. Kuşkusuz, aynı zamanda ikili sorunları ele alınması için iyi bir fırsattır. Biz ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gidişatından, yüksek seviyesinden, hemen hemen tüm alanları kapsayan stratejik ortaklıktan çok memnunuz. Rusya ve Azerbaycan iki dost, iki komşudur. Biz bu ilişkileri yüksek değerlendiriyoruz, bu ilişkileri güçlendirmeye ve geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu, hem karşılıklı siyasi faaliyete, hem insani, ekonomik ve enerji alanlarında işbirliği, hem de, elbette ki, Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusunda aittir. Herkese belli olduğu gibi, son günler birliklerin temas hattında insan telefatı ile görülen gergin durum oluşmuştur. Elbette ki, bu da hem dünyada, hem bölgede, hem de toplumda rahatsızlık medyana getirmiştir. Rusya bu durumda yeniden teşebbüs etti ve Rusya tarafının aracılığı ile ateşkes anlaşması elde edildi.. Azerbaycan Ateşkes rejimine riayet ediyordu. Maalesef, bugün akşam Ermenistan tarafı ateşkesi bozdu. Bugün AGİT Minsk Grubu Başkanlarını- kabul ettim. Onlara da söyledim ve şimdi basın karşısında da söylemek istiyorum ki, Azerbaycan görüşmeler sürecine sadıktır. Biz bu sorunu barış yolu ile uluslararası hukuk kural ve ilkelerine dayalı çözmek istiyoruz. Elbette ki, biz bugün bütün bu meseleleri, ayrıca Sizinle müzakere edeceğiz “dedi.

aliyev-lavrov-21.jpg

LAVROV: “ANLAŞMANIN SAĞLANMASI İÇİN DAHA AKTİF ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Azerbaycan ve Ermenistan arasında anlaşmaların sağlanması için teklifler hazırladıklarını bildirdi. Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşmanın sağlanması için daha aktif çalışmayı düşündüklerini bildirdi. Lavrov, Karabağ sorunu konusunda yarınki toplantıda daha detaylı konuşulacağını vurguladı.

"Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü" haberi, 07 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri