Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel tahliye edildi fakat beş kişi hala hapiste

Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel tahliye edildi fakat beş kişi hala hapiste

Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel tahliye ... Münih'te konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Deniz Yücel'in tahliyesini olumlu karşılarken, Türkiye ile ilişkilerdeki engellerin ise devam ettiğini söyledi. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Gabriel, 2018...

Münih'te konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Deniz Yücel'in tahliyesini olumlu karşılarken, Türkiye ile ilişkilerdeki engellerin ise devam ettiğini söyledi.
 
Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Gabriel, 2018 yılı başlangıcında dünyanın 'tehlikeli bir uçurumun kenarında' olduğunu söyledi ve 'Uluslararası siyasette günümüzde en az bulunan ve ihtiyaç duyulan unsur öngörülebilirlik ve güvenilirlik'  ifadelerini kullandı. 

Gabriel, Deniz Yücel’in tahliyesine ilişkin de yorum yaparak, tahliye kararının önemli olduğunu ancak Türkiye ile ilişkilerde tek engel olmadığını belirtti.

'ÇİN'İN YÜKSELİŞİ, RUSYA'NIN ETKİNLİĞİ TEHLİKEYİ ARTTIRIYOR'

''Yakın müttefiklerimiz Suriye’de savaşın eşiğinde. Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki nükleer gerginlik Olimpiyat Oyunları sayesinde geçici olarak sakinleşti. Çin’in yükselişi, Rusya’nın etkinliği ve ulusalcılık ve korumacılığın yükselişte olması da bu tehlikeyi artırıyor''

Avrupa’nın ABD ile ilişkileri tekrar iyileştirmesi ve iş birliğini arttırması gerektiğini savunan Gabriel, Ukrayna’nın doğusunda arabulucular sayesinde bir ateşkes sağlandığı takdirde Rusya’ya uygulanan yaptırımların da gevşetilmesi gerektiğini belirtti.

'SAVUNMA  HARCAMALARI FRANSA'NIN İKİ KATI OLMALI'

Savunma harcamaları arttırılmalı diyen Gabriel: 

''Almanya’nın savunmaya Fransa’nın harcadığının iki katı harcaması gerektiğini savundum hep. NATO güvenliğimizin vazgeçilmez bir sütunu. Avrupa’da savunma harcamaları güçlendirilmeli fakat bu NATO’nun önemsiz olmasından kaynaklanmıyor. ABD Başkanı Donald Trump NATO’ya yaptıkları katkıyı düşürmeyi planlıyor. Bunun arkasında da kamuoyundan destek almadıkları argümanı var.'' ifadelerini kullandı.

'DENİZ YÜCEL TAHLİYE EDİLDİ FAKAT BEŞ KİŞİ HALA HAPİSTE'

Deniz Yücel'in serbest bırakılması ve Türkiye ile ilişkiler hakkında da değerlendirme yapması istenen Gabriel, ''Avrupa'nın değerlerini düşündüğümzdeTürkiye ile bu konuda ciddi fikir ayrılıklarımız var'' diyerek  şu ifadeleri kullandı:

''Alman gazeteci Deniz Yücel’in tutukluluğu ilişkilerin geliştirilmesi önünde çok önemli bir engeldi, fakat tek engel değildi. Yedi Alman devlet görevlisi Türkiye’de hapisten çıkarıldı ve Almanya’ya geldi. Fakat beş kişi hâlâ hapiste. Avrupa’nın değerlerini düşündüğümüzde, Türkiye ile bu konuda ciddi fikir ayrılıklarımız var. Fakat her şeye rağmen, birçok soruda olduğu gibi Türkiye çok büyük ve önemli bir komşu. Uluslararası etkisi olan bir ülke. Şimdi bence bu momentumu kullanmalı, Türkiye ile her türlü teması sürdürmeli, her şeyin bir gecede olmasını beklememeliyiz. Çünkü burada iyi bir şeyi şartları daha da iyileştirmek için kullanmaktan başka bir yöntem düşünemiyorum. Biz de her fırsatı değerlendireceğiz, Türkiye ile iletişimi sürdüreceğiz. Bağımsız bir yargı sistemi oluşturulması, basın özgürlüğü, insan hakları gibi zorlu konularda Türkiye ile farklı fikirlere sahip olabiliriz. Ama bu gibi sorunları Türkiye ile resmi temasları sürdürmeden halledemeyiz.''

"Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel tahliye edildi fakat beş kişi hala hapiste" haberi, 17 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel tahliye edildi fakat beş kişi hala hapiste haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel tahliye edildi fakat beş kişi hala hapiste 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  2. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  3. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  4. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  5. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  6. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  7. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  8. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  9. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  10. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  11. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  12. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  13. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  14. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  15. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  16. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  17. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  18. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  19. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  20. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
Gündem Haberleri