Alman polisinden Bahçekapılı açıklaması: Kanıtlayabilseydi olay yaşanmazdı

Alman polisinden Bahçekapılı açıklaması: Kanıtlayabilseydi olay yaşanmazdı

Alman polisinden Bahçekapılı açıklaması: Kan... Türk Dışişleri Bakanlığı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Almanya’da havalimanında alıkonulması üzerine Ankara’daki Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann’a rahatsızlığını iletti. TBMM Başkanvekili...

Türk Dışişleri Bakanlığı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Almanya’da havalimanında alıkonulması üzerine Ankara’daki Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann’a rahatsızlığını iletti. 

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı Köln kentine yaptığı seyahat sırasında otel lobisinde, içinde pasaport ve kimliklerinin bulunduğu çantasının çalındığını, karakola gerekli şikayeti yaptığını ancak Türkiye’ye dönerken havalimanında Alman polisince alıkonulduğunu ve kötü muameleye maruz kaldığını belirtti

'İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Konuyla ilgili Deutsche Welle Türkçe’den Hülya Topcu''nun sorularını yanıtlayan Köln/Bonn Havalimanı polisinin bağlı bulunduğu Sankt Augustin Federal Polis Merkezi’nden Basın Sözcüsü Başkomiser Jens Flören, iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Flören, olayın rutin bir incelemeden ibaret olduğunu, Bahçekapılı’nın kesinlikle gözaltına alınmadığını vurguladı.

POLİS: GEREKLİ BELGELERİ YOKTU

Bahçekapılı’nın yaşadıklarıyla ilgili polis memurlarının hazırladığı dosyayı incelediğini söyleyen Flören, Bahçekapılı’nın konsolosluktan aldığı geçici pasaportta Almanya vizesine dair herhangi bir bilginin bulunmadığını belirtti. Flören, “Kendisi polis memurlarına TBMM Başkanvekili olduğu ve diplomatik pasaport taşıdığı bilgisini vermiş ancak bu bilgileri kanıtlayacak bir belge sunamadığı için polisler kendisinden havalimanındaki en yakın polis merkezine gelmesini rica etmişler'' diye konuştu.

Polis merkezinde memurların Türk Büyükelçiliği ile irtibata geçtiğini söyleyen Basın Sözcüsü Flören, “Büyükelçilik de söz konusu vakada yardımcı olarak söz konusu şahsın (Bahçekapılı) diplomatik pasaport taşıdığını doğrulamış. Bu onaylamanın ardından polis memurları kendisinin seyahat etmesine izin vermişler'' diye konuştu.

''DİPLOMATİK ŞAHIS OLDUĞUNU KANITLAYABİLSEYDİ YAŞANMAZDI’

Bahçekapılı’nın kesinlikle gözaltına alınmadığını ve kötü muameleye maruz kalmadığını söyleyen Flören, “Bu tamamen rutin bir olay. Bir kişi sınıra gelerek diplomatik pasaportunun olduğunu söyler ve bunu polislere ispat edemezse, yani yanında gerekli resmi belgeler  bulunmazsa, polisler de bu kişiye inanmaz. Doğal olarak incelemek, denetlemek zorundalar. Büyükelçilik onaylar onaylamaz, şahsın seyahatine de hemen izin verilmiştir. Şahıs diplomatik statüye sahip olduğunu kanıtlayabilseydi, zaten böyle bir olay da yaşanmazdı. Bu rutin denetleme sadece bu şahıs için değil, herkes için geçerlidir'' dedi.

Anadolu Ajansı’ndaki habere göre Köln/Bonn Havalimanı’ndan çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını söyleyen Bahçekapılı, “İncitici oldu gerçekten ülkem adına. Bu benimle ilgili bir sorun sadece. Bireysel olarak da çok üzüldüm. Ben bu ülkenin parlamenteriyim. Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. Ama maalesef böyle bir uygulama olmadı. Kötü bir an geçirdim'' diye konuştu.

Gazetecilerin “Gözaltına mı almaya çalıştılar?'' sorusuna Bahçekapılı, “Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim'' yanıtını verdi. Bahçekapılı, “Neden böyle bir muameleye maruz bırakıldığı'' yönündeki soru üzerine “Şunu söyleyebilirim; Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurgulamak isteyen bir ülke. Sanıyorum bundan çekiniyorlar'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorunun nasıl çözümlendiği yönündeki sorusu üzerine Bahçekapılı, uçağı kaçıracağını belirtmesine rağmen polislerin “Bizi ilgilendirmez'' şeklinde konuştuğunu, kendisini yaklaşık bir saat kadar ''nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini’ ifade etti.

"Alman polisinden Bahçekapılı açıklaması: Kanıtlayabilseydi olay yaşanmazdı" haberi, 08 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Alman polisinden Bahçekapılı açıklaması: Kanıtlayabilseydi olay yaşanmazdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alman polisinden Bahçekapılı açıklaması: Kanıtlayabilseydi olay yaşanmazdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri