Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı

Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı

Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükselt... Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, bu yıl için ekonomik büyüme tahminlerini revize ederek yüzde 0,3'e yükseltti. Enflasyonun düşmesi ve enerji fiyatlarındaki düşüşün tüketici gücünü artırması bekleniyor. Ancak, yapısal reformlar için çağrı yapıldı.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Berlin'de yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin bu yıl için ekonomik büyüme tahminlerini revize ettiğini duyurdu. Yüzde 0,3'lük büyüme öngörüsüyle birlikte, enflasyonun düşmesi ve yapısal reform çağrıları dikkat çekiyor. Ancak, teknik resesyon riskiyle karşı karşıya olunduğu belirtiliyor.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, ilkbahar dönemi tahminlerini açıkladı. Buna göre, Alman hükümeti, bu yıl için önceki tahminlerini revize ederek resmi büyüme beklentisini yüzde 0,3'e yükseltti. 2025'te ise ekonominin yüzde 1 büyümesini bekliyorlar.

Geçen yılki enflasyon oranının yüksek olmasıyla birlikte, bu yıl ve 2025 için enflasyonun düşeceği öngörülüyor. İşsizlik oranının da 2024 ve 2025'te sırasıyla yüzde 5,8 ve yüzde 5,6 olması bekleniyor.

İhracatın bu yıl düşmesi, gelecek yıl ise artması bekleniyor. Ayrıca, sabit yatırımlarda bu yıl düşüş beklenirken, 2025'te bir artış olması tahmin ediliyor.

Bakan Habeck, ekonomide hafif bir iyileşme gözlendiğini belirterek, bu yıl için ekonomik beklentileri hafifçe revize ettiklerini ifade etti. Ayrıca, enerji fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu aşağı çektiğini ve bu durumun tüketici gücünü artırdığını vurguladı.

Ancak, Habeck gelecekte daha yüksek büyüme oranları için yapısal değişikliklerin gerekliliğine dikkat çekti. Verimlilik ve potansiyel büyüme tahminlerinin düşük olduğunu belirterek, inovasyonu teşvik etmek, bürokrasiyi azaltmak ve iş gücü açığını ele almak gibi alanlarda çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Alman ekonomisi, yüksek enerji maliyetleri, zayıf küresel siparişler ve yüksek faiz oranları gibi etkenlerle geçen yıl Avro bölgesindeki diğer büyük ekonomilere göre zayıf performans göstermişti. Geçen yılki daralmaya rağmen, yapılan tahminlere göre Alman ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde teknik olarak resesyona girmesi bekleniyor.

"Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  2. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  3. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  4. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  5. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  6. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  7. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  8. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  9. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  10. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  11. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  12. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  13. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  14. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  15. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  16. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  17. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  18. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  19. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  20. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
Ekonomi Haberleri