Almanya’da ''manidar’ tiyatro oyunu: Cübbeli Mahmudoski

Almanya’da ''manidar’ tiyatro oyunu: Cübbeli Mahmudoski

Almanya’da ''manidar’ tiyatro oyunu: Cübbeli... Almanya, Hamburg'da Tiyatro Asmin tarafından sahnelenen yazan ve yönetmenliği Ferman Karayiğit'in yaptığı “Cübbeli Mahmudoski'' oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.Avrupa Postası’nın haberine göre; oyun öncesi yazar ve...

Almanya, Hamburg'da Tiyatro Asmin tarafından sahnelenen yazan ve yönetmenliği Ferman Karayiğit'in yaptığı “Cübbeli Mahmudoski'' oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

Avrupa Postası’nın haberine göre; oyun öncesi yazar ve oyuncu Gülsen Gülbeyaz 2006 yılında bir grup tiyatrosever tarafından “Töre'' oyunuyla kuruluşunu ilan eden Tiyatro Asmin, hiç bir kurumun desteği olmadan çoğunluğu Ferman Karayiğit'in yazdığı oyunlarla, 10 yılı geride bıraktığını kaydetti. Gülbeyaz, her zaman olduğu gibi yine yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Ardından yönetmen Ferman Karayiğit, izleyicilere hitap ederek, “Oyunu daha izlemeden birçok kişi tarafından olumsuz yorumlar geldi bana. Ben de kendilerini oyunu izlemeye davet ettim. Ardından isterlerse elbette yorumlara açığım. Bu oyunu yazan benim ve tüm sorumluluğu benimdir'' açıklamasında bulundu.

İKİ BÖLÜMLÜK OYUN

Oyunun ilk bölümünde çocuğu olmayan evli bir kadının üzerine kaynanası ve eşi tarafından baskı yapılarak gelenek ve göreneklere göre, ailenin devam etmesi için çocuk doğuracak genç bir kadının daha alınmasına karar verilir. Eve davet edilen Cübbeli Mahmudoski adlı hoca, sözü geçen ülkenin geleceğinde söz sahibi olan biridir. Çocuğu olmayan, hastalanan herkesin yardımına koşan, sözü geçen asıl zampara parlak bir politikacıdır. Yine Cübbeli ve yardımcısı Mürid Hamza eve aldıkları “Çete bağlantılı'' Rumen, Rus, ve Arap hatunlarla güzel bir gün geçirmeyi planlarlar. Ama beklenmedik bir hayli sorunlar çıkar ve evi polisler basar. Canlı bomba ihbarı alan polisler harekete geçer ve evde saklanan kadınlar, kıyafetleri çalınan Cübbeli ve Mürid Hamza hareketli anlar yaşar.

İZLEYİCİDEN YOĞUN ALKIŞ

Oyunda son zamanlarda Türkiye'de yaşanan FETÖ olayları, referandum tartışmaları irdelenirken, oyun izleyiciyi güldürdü. İki bölümden oluşan oyunun sonunda izleyiciler tarafından oyuncular uzun süre alkışlandı ve güller takdim edildi. Ferman Karayiğit'in yazıp yönettiği oyunda şu isimler rol aldı; Sevgi Polat, Haydar Bakay, Nurcan Keskin, Mehmet Koca, Canan Yılmaz, Nuhmettin Karagül, Kara Sibel, Kasım Palabıyık, Veli Asan, Handen Yılmaz, Ferman Karayiğit.

"Almanya’da ''manidar’ tiyatro oyunu: Cübbeli Mahmudoski" haberi, 28 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Almanya’da ''manidar’ tiyatro oyunu: Cübbeli Mahmudoski haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya’da ''manidar’ tiyatro oyunu: Cübbeli Mahmudoski 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Nuri Alço'nun Sağlık Durumu: Kalp Pili Takılacak
  2. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  3. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  4. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  5. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  6. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  7. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  8. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  9. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  10. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  11. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  12. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  13. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  14. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  15. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  16. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  17. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  18. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  19. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  20. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
Kültür Sanat Haberleri