Almanya'da Nazım Hikmet'in doğum günü kutlaması

Almanya'da Nazım Hikmet'in doğum günü kutlaması

Almanya'da Nazım Hikmet'in doğum günü kutlaması Türkiye'de bir çok belgesele imza atan  Belgeselci Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği "56 yıllık göçün öyküsü, Bizim Hikayemiz" Wuppertal Unihalle'de saat 17.00 de gösterime girecek. Aynı zamanda Dünya Şairi Nazım Hikmetin...

Türkiye'de bir çok belgesele imza atan  Belgeselci Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği "56 yıllık göçün öyküsü, Bizim Hikayemiz" Wuppertal Unihalle'de saat 17.00 de gösterime girecek. Aynı zamanda Dünya Şairi Nazım Hikmetin 116. Doğum gününde kutlanacağı Kültür akşamına Türkiye'den Genco Erkal, Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz,Leman Sam, Melike Demirağ, Tilbe Saran gibi önemli sanatçılar ile Belgeseli çeken Nebil Özgentürk katılacaklar ve Ferhat Livaneli Orkestrası'nda sahne alacak.

Wuppertal'daki bu Galanın organizasyonunu  CHP Köln Derneği ile Nazım Hikmet Köln Vakfı yapıyor. Daha önce Kuzey Ren Vesfalya'da benzeri büyük Kültürel Etkinlikleri başarıyla hayata geçiren  Sosyal Demokrat İşadamı CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapanın maddi manevi destek verdiği Belgesel ve Kültür akşamına Almanya ve komşu ülkeler Belçika, Hollanda'dan ilgi hayli fazla ve Wuppertal'daki 4 bin kişilik salonun dolacağı tahmin ediliyor.

TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ
CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan düzenlenen  basın toplantısında yarınki Etkinlikle ilgili şunları söyledi; ''’ Bizim için bu önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu göç belgeseli tarihe ışık tutacaktır. Genç kuşaklar yıllar sonra bu belgeseli izlediklerinde ninelerinin, dedelerinin, babalarının, ecdatlarının hayat hikayelerini , bu ülkenin ekonomisine , kültürel yaşamına katkılarını  görecek , gururlanacaklar. Biz bu belgeselle tarihe not düşüyoruz. Bu boyutta 7 bölümlük göç belgeseli hiç bir yerde çekilmemiştir. Bir Marka olan Yönetmen Nebil Özgentürk her kesimden insanı kamera önüne alıp öykülerini çekti. Kendisine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

'TÜRKİYE'DEN GÖÇ BİR BAŞARI HİKAYESİDİR'
Almanyaya Türkiyeli İş Gücü göçünü belgeselleştiren Nebil Özgentürk ise Almanyadaki Türkiyeli iş gücü göçünün bir başarı hikayesi olduğunu belirtti. ''’ İkinci Dünya harbinde yerle bir olan sanayi devi Almanya'ya gelen Türkiyeli göçmenler bu ülkenin yeniden  inşasında en verimli gençlik yıllarında iş güçleriyle önemli rol oynamışlardır. Almanların bu insanlara bir vefa, şükran borcu vardır. Severek çektiğim bir belgesel oldu burda insanlar kendi öykülerini izleyecekler  ''’ dedi.

Belgeselin galasının yapılacağı  Almanya’nın Wuppertal kentinde , yine sürgüne giden ve politik bir  göçmen olarak Moskova da vefat eden Nazım Hikmet’in 116. doğum yılı dolayısıyla düzenlenecek gecede  "Nazım Hikmet Türk Alman Dostluk Ödülleride" sahiplerini bulacak.

Ayrıca etkinliğin yapılacağı salonda Günay Çapanın kızı Ceren Çapan '' Wir im Wandel-Değişim içindeki bizler’’ adlı kitabını imzalayacak.

"Almanya'da Nazım Hikmet'in doğum günü kutlaması" haberi, 19 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya'da Nazım Hikmet'in doğum günü kutlaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'da Nazım Hikmet'in doğum günü kutlaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  2. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  3. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  4. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  5. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  6. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  7. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  8. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  9. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  10. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  11. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  12. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  13. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  14. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  15. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  16. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  17. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  18. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  19. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  20. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
Dünya Haberleri