Almanya'da seçim havası...Oradaki Türkler ne diyor?

Almanya'da seçim havası...Oradaki Türkler ne diyor?

Almanya'da seçim havası...Oradaki Türkler ne... Mehmet Tanlı / Almanya24 Haziran'da Türkiye'de öne çekilen seçimler yaklaşırken yavaş yavaş Almanya'daki Türkler de seçim havasına girmeye başladılar. Laik-seküler kesimde yer alan toplumun farklı sosyal sınıflarından insanlarımız...

Mehmet Tanlı / Almanya

24 Haziran'da Türkiye'de öne çekilen seçimler yaklaşırken yavaş yavaş Almanya'daki Türkler de seçim havasına girmeye başladılar. Laik-seküler kesimde yer alan toplumun farklı sosyal sınıflarından insanlarımız özellikle aday belirleme konusunda doğru tercihler yapılmasını bu şansın, fırsatın iyi kullanılmasını istiyorlar. Beş kuşaktır Almanya'da yaşayan ama yinede gönül bağını Türkiye'den koparamayan Türklerin bir kısmı Türkiye'nin gidişatı konusunda çok endişeliler. Özellikle sol, sosyal demokrat kesimde seçim havası ile birlikte AKP'nin gideceği ihtimali, düşüncesi bile insanlara sanki huzur getirmiş gibi.

Ayrıca Amanya'daki Türklerin en az yarısı Türkiye'den politikacıların, AKP'li Bakanlar ve Cumhurbaşkanının kutuplaşmayı tırmandıracağı ve Almanya problem yaşamamak için burada seçim toplantısı yapmasınada karşı çıkıyorlar.

Yirmi iki bine yakın Türkiyelinin yaşadığı Almanya'nın Münster, Hamm ve Ahlen şehirlerindeki bazı Türkler seçimler ve Muhalefetin , özelliklede CHP nin ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda görüşlerini şu şekilde dile getirdiler:

Muharrem Çetinyılmaz, Emekli Banka memuru: Bu Seçimler Türkiye için son şanstır. Türkiyenin artık başka zihniyetteki insanlar tarafından yönetilmesini istiyoruz. İktidar değişimi şart. CHP Abdullah Gülü asla ortak aday olarak göstermemelidir. Böyle bir durumda Kılıçdaroğlu Türkiyeye büyük bir kötülük etmiş olur.Gülün Edoğandan farkı nedir?. Benim aday tercihim Muharrem İncedir

Ayşe Çavdar Öztürk, Ev hanımı: Abdullah Gül'e oy vermem onun milli bayramlarda hep kulağı ağrıyor. Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi durumunda tam teşekküllü hastaneden kurul raporu gerekir. Adayım Muharrem İnce yada her kesimden oy alabilecek İlhan Kesici olabilir.

Mehtap Yeleser, CHP NRW : Atatürk Cumhuriyetinde onun reformlarının yaşaması, birlik, kardeşlik ve barış için sandığa gidelim. CHP diğer muhaliflerle demokrasi bloğunda kurucu parti olarak Türkiyenin kaderini değiştirecektir. Biz seçime hazırız.

Şahin Erzincanlı, Makine Mühendisi: İki AKP li yani Erdoğan ile Gül aday olacaklarsa niye ittifak yapılıyorki?. Adayım Özgür Özel dir. Eklmeleddini aday yapan bir Parti şimdide Gül'ü aday gösterirse hiç şaşmamak gerekir. Güçlü bir rakip isimle Erdoğan zenilgiye uğratılabilir.

Feyzi Şenol, Ekonomist: CHP böyle bir hata yapıp Abdullah Gül' ü aday gösteremez. Bence Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükyerşen CHP için en ideal aday ama ikinci tura kim kalmışsa o desteklenmelidir. Verilere ve tepkilere göre Erdoğanın sonu görünüyor.

Tanju Kütük, Avukat: Abdullah Gül yanlış tercih olur. Gül yinede Atatürk düşmanlığı konusunda Ekmelettin İhsanoğlundan daha ılımlıdır. Bu aşamada bir isime, adaya karşı olmak yetmiyor. Birisini desteklemek lazım. Bu gitsin kim gelirse gelsin yanlış ve sonucu vahim olur. Domates 10, benzin 6 Lira .Ekonomi batmış durumda.

Mustafa Birdemir, Eski Türk Sosyal Demokratlar Birliği Eyalet Başkanı, Emekli Öğretmen: Değerli CHP'li, CHP'ye gönül veren veya CHP'ye oy vermek isteyen dostlar. CHP bu günlerde Abdullah Gül etrafında bir ittifak arayışı içinde. Bu yanlış bir yöntem ve politika. Ben şahsen öyle bir ittifaka oy vermem. Diyelimki bu ittifak başarılı oldu ve Gül başkan seçildi, fakat onunla ne değişir?. Erdoğan ile Gül arasında fark ne olur, bunlar aynı yolun yolcusu.

Refik Duman, Emekli CHP Gönüllüsü : Ülkenin adalete özlem her geçen gün büyüyor. Gül adayımız olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu aday olmazsa CHP tabanının istediği Muharrem İnceye bu şans verilmelidir. Zaman olsa İlhan Kesicide düşünülebilirdi. Erken seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.

"Almanya'da seçim havası...Oradaki Türkler ne diyor?" haberi, 27 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Almanya'da seçim havası...Oradaki Türkler ne diyor? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'da seçim havası...Oradaki Türkler ne diyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  2. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  3. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  4. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  5. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  6. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  7. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  8. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  9. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  10. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  11. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  12. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  13. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  14. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  15. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  16. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  17. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  18. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  19. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  20. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
Gündem Haberleri