Almanya'daki  Türklerin durumu vahim?: Bu adam bize Goebbles’i hatırlatıyor!

Almanya'daki  Türklerin durumu vahim?: Bu adam bize Goebbles’i hatırlatıyor!

Almanya'daki  Türklerin durumu vahim?: Bu ad... Işın Toymaz - Stuttgart ABC MuhabiriABC’ye konuşan TGD Eş Başkanı Karabörklü,  AfD'nin Alman Meclisi’ndeki üçüncü büyük parti olduğuna işaret ederek “Bu ifadeler tamamen kışkırtıcı, Türk toplumunu aşağılayıcı...

Işın Toymaz - Stuttgart ABC Muhabiri

ABC’ye konuşan TGD Eş Başkanı Karabörklü,  AfD'nin Alman Meclisi’ndeki üçüncü büyük parti olduğuna işaret ederek “Bu ifadeler tamamen kışkırtıcı, Türk toplumunu aşağılayıcı ifadeler. Ayrıca Almanya Türk Toplumu’na da (TGD) doğrudan saldırı var. Bavyera’da son dört yıldan bu yana uygulanan ve Federal Hükümet’e taşınmak istenen Bavyera modeli ’Vatan Bakanlığı’ önerisini TGD olarak eleştirdik. Bu kavram II. Dünya Savaşı’ndan önce Hitler döneminin geleneğini yansıtıyor. CSU’nun teklifi olan ve koalisyon görüşmeleri sonrasında federal düzeye de taşınması kararlaştırılan Vatan Bakanlığı ile nazi döneminde var olan ''Vatan’ kavramının günümüze aktarım tehlikesi sözkonusu. AfD gibi yükselişte olan aşırı sağcı partinin taleplerini, bu hareketin önünü kesmek adına da olsa, oluşturulan  bu bakanlık ile politik olarak kısmen doldurulması söz

?konusu. Bizim işaret ettiğimiz tehlike bu idi. AfD bizim bu eleştirimizi gerekçe olarak görüp  Türk toplumuna aşağılayıcı ve ırkçı saldırılara başladı. İşte Vatan Bakanlığı kararı ile AfD seçmenlerini ve potansiyel seçmenini merkez sağ partilere kanalize etmek anlamında kullanılıyorsa çok tehlikelidir. Merkez sağın, aşırı sağa kayma tehlikesini yaratıyor. Biz bu noktada uyarıda bulunduk. Bunun üzerine AfD''den doğrudan bizleri ve Türk toplumunu aşağılayan, Türklere kin ve nefret kusan saldırılar başladı“ dedi. 

atila-karaborklu.jpg

Atila Karabörklü

“DEMEK Kİ ELEŞTİRİLERİMİZDE SONUNA KADAR HAKLIYMIŞIZ“

TGD Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu’nun nazi döneminin Propaganda Bakanı Joseph Goebbels benzetmesine işaret eden Karabörklü  “Sofuoğlu Goebbles benzetmesi yaptı. Ben de aynen bu benzetmeye katılıyorum. Tüm bu ırkçı söylemler ve Vatan Bakanlığı talebi o ideolojik bağlantının nazi bağlantısının altını çiziyor.  Demek ki Vatan Bakanlığı önerisine yönelik eleştirimizde sonuna kadar haklıymışız“ diye konuştu.

TGD’nin Almanya’daki Türklerin örgütlendiği  güçlü bir kuruluş olduğuna işaret eden Atila Karabörklü’nün AfD’li siyasetçi Andre Poggenburg hakkındaki TGD’nin suç duyurusu ve saptamaları şöyle:

“TEZAHÜRAT POGGENBURG’UN YALNIZ OLMADIĞINI GÖSTERDİ“

“Almanya’nın en güçlü üçüncü partisi olan sağ popülist AfD’nin üst düzey bir siyasetçisinin kin ve nefret dolu ırkçı hakaretlerini görmezden gelmek mümkün değil. Ancak görünen o ki karnaval dönemindeki konuşması sırasında bu ırkçı hakaretleri savururken büyük tezahürat görmesi de yalnız olmadığını ortaya koyuyor. 

Poggenburg’un kin ve nefret saçan ırkçı söylemlerinin salonda ciddi şekilde karşılık bulması ve alkışlanması AfD’nin arkasında ideolojik bir tutumun olduğunu, halkta tabanı olduğunu gözler önüne seriyor. 

“ALMANYA’DA TÜRKLERİN DURUMU, TAHMİN EDİLENDEN DE VAHİM“

Bu aslında sadece Türk toplumuna değil, Almanya’nın barışına yönelik bir saldırıdır.  Almanya’da göçmenler, Türkler  için durum tahmin edilen de vahim. AfD’li siyasetçileirn ırkçılığı destekleyen söylemleri, gelinen noktayı gösteriyor. AfD önce Yahudi Soykırımı konusuna mesafe koyuyordu. Oradan mültecilere saldırmaya başladılar, şimdi de Müslüman ve Türk düşmanlığı yapıyorlar. Aşama aşama toplumun farklı katmanlarına karşı saldırı var. Almanya’daki sivil toplum ve siyaset bunu gördü. Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier’ın tepkisini ortaya koyması da bu yaklaşımın göstergesi olabilir. Önümüzdeki dönemde sivil toplumun ciddi şekilde karşılık vereceğine inanıyorum.

“AfD’NİN BU ATAĞI, BARIŞA BAŞKALDIRIDIR“

AfD’nin bu atağı, TGD baz alınarak savaş sonrası zorlu barışa başkaldırıdır. Diğer taraftan da demokratik kesimlere ciddi görevler düşüyor. TGD bunun öncülüğünü yapmak zorunda. TGD Almanya’da şu anda son derece güçlü ve Türk insanını, toplumunu güçlü bir şekilde temsil ediyor. Biz bu olayın takipçisiyiz.“

Öte yandan AfD Sachsen Anhalt Eyalet Teşkilatı Başkanı ve Eyalet Meclisi Milletvekili Andre Poggenburg, karnaval zamanında partililere yönelik konuşmasında, Almanya’da Vatan Bakanlığı (Heimatministerium) kurulmasını eleştiren Almanya Türk Toplumu’nu hedef almıştı.

afd.jpg

AfD Logosu

“ÇOK SAYIDA KARILARI VAR, ÇAMURDAN KULÜBÜLERDE YAŞIYORLAR“

Poggenburg şu hakaret dolu sözleri sarf etmişti:

“Bir buçuk milyon Ermeni'ye soykırım uygulayan ve hala sorumluluk üstlenmeyen bu kimyon tacirleri bize vatan ve tarih dersi vermeye mi kalkıyor? Akıllarını kaçırmışlar herhalde. Bu deve güdücüler, çok sayıda karılarının olduğu ve çamurdan kulübelerde yaşadıkları yere, Boğaziçi'nin çok daha ötesine, ait oldukları yere geri gitmeli. Çifte vatandaşlık ise vatansız ve yurtsuz ayak takımı yaratmaktan başka bir işe yaramaz“ demişti.

CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Saksonya-Anhalt Eyalet Meclisi Milletvekili Poggenburg'a tepkisini "Burada gördüğüm şey, üsluplarında ölçüsüzlüğü, tutumlarında saygısızlık ve nefreti kendilerine strateji devşiren politikacıların bulunduğudur. Parlamento ve hükümetlere seçilerek siyasi sorumluluk üstlenen kişilerin rol model olduklarının bilincinde olması ve buna uygun davranmasını umuyorum.  Bu ülkenin vatandaşlarının kendilerini bu tür kişilere kullandırtmamasını umuyorum“ sözleriyle göstermişti. Adalet Bakanı Maas da "İnsanlara etnik kökenlerinden ötürü 

ayrımcılık yapanlar ırkçılıkla suçlanmaya hazır olmalı" demişti.

YAHUDİLERDEN TÜRKLERLE DAYANIŞMA 

Poggenburg’un Türklere yönelik hakaretlerine sosyal medyadan da büyük tepki yükseldi.

Bunların içinde en dikkat çeken tweet ise  Amerikan Yahudi Komitesi (AJC)  Berlin Şubesi’ninki oldu. AJC, Twitter’daki paylaşamında Poggenburg’u “Sayın Poggenburg Almanya’daki Türklere hakaret ederse, bize de hakaret etmiş sayılır. Bu nefret dayanılmaz çlçüde ve aşırı sağcı şiddete zemin hazırlıyor. Biz Türk dostlarımızla bunların karşısında duruyoruz“ sözleriyle kınadı. 

NRW BAŞBAKANI LASCHET DE KINADI

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Başbakanı Armin Laschet ise AJC’nin tweet’ini rt yaparak şu notu düştü: 

“Amerikan Yahudi Komitesi’nden çok net sözler. Vatandaş, AfD’nin vatandaşlık değerlerini nasıl lime lime ettiğini ne zaman görecek? Bu topluluğun bağırtısının aslında herkesi titretmesi lazım.“

İSLAM KONSEYİ’NDEN DESTEK SÖZÜ

Federal Almanya Cumhuriyeti İslam Konseyi de twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Türk kökenlilere ve Almanya türk Toplumu’na yönelik ırkçı söylemleri şiddetle kınıyoruz. Almanya Türk Toplumu’nu Poggenburg’un utanmaz söylemlerine yönelik yaptığı suç duyurusunda destekliyor, TGD ile dayanıştığımızı bildiriyoruz.“

ROMANLAR DA DAYANIŞTI

Ayrıca Alman Sinti ve Roman Merkez Konseyi Başkanı ve insan hakları savuncusu Romani Rose de, Almanya Türk Toplumu’na  (TGD) tam destek verdiğini açıkladı. Rose, AfD’nin karşısında Türkler ile beraber omuz omuza olduklarını bildiren yazılı mesajında özetle şunları belirtti:

“AfD’nin Sachsen Anhalt şefi Andre Poggenburg’un TGD’ye yönelik ırkçı kışkırtmalarını basından esefle öğrendim. Bu yüzden size bizzat yazma gereği duydum. Bu durum herşeyden önce bir gerçeği ortaya koydu: AfD, Almanya için hiçbir şekilde alternatif olmayan bir parti. Aksine toplumları ayrıştıran demokrasi düşmanı bir parti. Öneli olan bütün demokratik güçlerin birleşmesi ve özgürlükçü, hukuk devletimizi ırkçılığa, nefrete ve kışkırtmalara karşı savunmalıyız. TGD’nin hukuki adım atmasını destekliyoruz. Ayrıca bu adım, hukuk devletinin kurumlarının halkı kışkırtan, düşmanlaşmaya yol açanlara karşı nereye kadar gidebilecekler hep beraber göreceğiz.“ 

YEŞİLLER’İN EŞ BAŞKANLARINDAN TAM DAYANIŞMA TEKLİFİ

Birlik’90 / Yeşiller partisinin Eş Başkanları Robert Habeck ve Annalena Baerbock da TGD’ye bir mektup yazarak, ırkçı söylemleri kınadı. Poggenburg’un ırkçı söylemlerinden esef duyduklarını bildiren Habeck ve Baerbock, mektupta özetle şu mesajı verdiler:

“Poggenburg’un böyle rezil bir tahriği, daha sonra karnaval atmosferindeki polemik olarak hafife almaya çalışmasına şok olduk. Poggenburg hakkında suç duyurusunda bulunmuş olmanızı selamlıyor, size tam destek ve dayanışma sözü veriyoruz.“

“HİCİV“ YAPMIŞ

Diğer taraftan  AfD'li politikacı Poggenburg ise sözlerinin 'abartılı bir siyasi hiciv' olduğunu söyleyerek kendisini savundu. Bu arada  bir başka suç duyurusu üzerine Dresden Başsavcılığı'nın Poggenburg'un ifadeleriyle ilgili inceleme başlattığı da öğrenildi.

Eyalet Meclisi’nde sandalye sahibi olan AfD’li Poggenburg’un dokunulmazlığı bulunuyor.

andre-poggenburg-(1).jpg

Andre Poggenburg

"Almanya'daki  Türklerin durumu vahim?: Bu adam bize Goebbles’i hatırlatıyor!" haberi, 19 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya'daki  Türklerin durumu vahim?: Bu adam bize Goebbles’i hatırlatıyor! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'daki  Türklerin durumu vahim?: Bu adam bize Goebbles’i hatırlatıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Dünya Haberleri