Altın Fiyatları Çin ve Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: Uzmanlar Rekorlar Öngörüyor

Altın Fiyatları Çin ve Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: Uzmanlar Rekorlar Öngörüyor

Altın Fiyatları Çin ve Jeopolitik Gerilimler... Altın fiyatları, Çin'deki emlak krizi ve jeopolitik gerilimlerle yükselişte! Uzmanlar, mayıs ayından itibaren ons altının 2.300 doları geçmesi halinde 2.700 doları görebileceğini öngörüyor. Çin'deki altın talebinde rekor artış yaşanırken, Türkiye'nin altın rezervleri de zirveye ulaştı.

Altın fiyatlarında beklenen yükseliş trendi, Çin'deki emlak krizi ve küresel jeopolitik gerilimlerle güçleniyor. Uzmanlar, mayıs ayından itibaren ons altının 2.300 doları aşması halinde 2.700 dolar seviyelerinin görülebileceğini öngörüyor. Çin'de altın talebi rekor seviyelere ulaşırken, Türkiye'nin altın rezervleri de son dönemde arttı. Bu faktörler altının talep ve fiyatını destekleyerek, yatırımcıları dikkatle beklemeye çağırıyor.

Mayıs ayından itibaren gram altın fiyatlarındaki potansiyel yükselişlere dair uzmanlarca önemli bilgiler paylaşıldı. Dünya genelinde devam eden enflasyon ve faiz oranları tartışmaları, jeopolitik gerilimlerle birlikte altına olan ilgiyi artırıyor.

Çin'deki emlak kriziyle boğuşan yatırımcıların altına yönelmesi, ons altın fiyatlarında yeni rekorların beklentisini artırıyor. Dünya Gazetesi'nin haberine göre altın fiyatları yükseliş eğiliminde. Yatırımcılar ve merkez bankalarının altına olan talebi artarken, Ortadoğu'daki karmaşa ve İran ile İsrail arasındaki gerilim, Çinli yatırımcıların altın talebini artırıyor. Bu talep, ons altın fiyatlarını önemli ölçüde destekliyor.

Altın fiyatlarını yukarı çeken diğer bir etken, Rusya-Ukrayna savaşı ve onun enerji ile gıda fiyatları üzerindeki etkisi. Bu durumlar, yatırım uzmanlarının 2024 yılı için altın fiyatlarında rekorlar öngörmelerine neden oluyor. Özellikle Çin'de devam eden ekonomik belirsizlikler, yatırımcıların altına yönelmesine ve ons fiyatının yükselmesine yol açıyor.

MAYIS AYINDAN İTİBAREN...

Dünya Altın Konseyi'nin raporlarına göre, Çin'in altın tüketimi ilk çeyrekte rekor seviyelere ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın altın rezervleri son aylarda rekor düzeylere çıktı. Tüm bu gelişmeler, önümüzdeki mayıs ayından itibaren altın fiyatlarının yükselişinin süreceğine işaret ediyor.

2700 DOLARI AŞABİLİR

Altın ve para piyasaları uzmanları, ons altının 2.300 dolar ve üzerinde seyrettiği sürece yükselişin devam edeceğini, hatta 2.400 dolarları geçmesi durumunda 2.700 dolar seviyelerinin görülebileceğini tahmin ediyorlar.

"Altın Fiyatları Çin ve Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: Uzmanlar Rekorlar Öngörüyor" haberi, 29 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Altın Fiyatları Çin ve Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: Uzmanlar Rekorlar Öngörüyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altın Fiyatları Çin ve Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: Uzmanlar Rekorlar Öngörüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 16 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Dikkat! Bu besinlerin besin değerleri yok oluyor: Buzdolabınızdan hemen çıkarın
  2. 17:03 Yeşil erik ve sütün gizli faydaları: Aç karnına mucize etki!
  3. 17:01 Mor soğanın gizli gücü: Ayak sorunlarına çözüm!
  4. 16:58 Araştırmaya göre çocuklar da dedikodu yapmayı seviyor
  5. 16:57 Kişilik testi: Orkide seçiminiz güven seviyenizi ortaya koyuyor
  6. 16:54 En kıskanç 3 burç!
  7. 16:52 Kırmızı işaret alarmda: Çamaşır makinenizin temizlenmesi gerekiyor!
  8. 16:49 Kuruyemişten peynir tarifi
  9. 16:46 Bu benzersiz elmalı kek tarifi çocukların gözdesi olacak!
  10. 16:39 Basit malzemelerle harikalar yaratan, gurmelerin gözdesi: Bu tarif tam size göre!
  11. 16:37 İnternetteki sahte ilanlara dikkat: Kimlik bilgilerini ele geçiriyorlar!
  12. 16:34 Kripto para yasası nedir ve ne zaman çıkacak? Yasada hangi maddeler var?
  13. 15:20 Fenerbahçe taraftarı için kötü haber! 30 milyon avroluk bir yıldız takımdan ayrılıyor
  14. 15:17 İBB vakıf üniversitesine ücretsiz olarak tahsis edilen tarihi binayı geri alıyor
  15. 15:13 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz HPV aşısı programını başlattı
  16. 14:30 İrem Derici'den Yanıt Gecikmedi!
  17. 14:22 Konut Fiyatlarında Dev Değişim! Ev Almak İsteyenler Dikkat!
  18. 14:22 Esra Ezmeci Şok Yaşadı!! Esra Ezmeci Daha Önce Hiç Duymamış!
  19. 14:20 Galatasaray - Fenerbahçe: Yapay Zeka Skoru Açıkladı! Heyecan Tavan Yapıyor!
  20. 13:23 Avrasya Tüneli geçiş ücretine tekrar zam 112 TL oldu. 5 ay içinde %112 zam
Ekonomi Haberleri