Anayasa Komisyonu'nda yine gerginlik

Anayasa Komisyonu'nda yine gerginlik

Anayasa Komisyonu'nda yine gerginlik AKP'nin anayasa değişikliğinin görüşüldüğü ?TBMM Anayasa Komisyonunda 20 Aralık Salı günü başlayan görüşmeler, bir günlük aranın ardından bugün yeniden başladı. Anayasa Komisyonu Mustafa Şentop başkanlığında...

AKP'nin anayasa değişikliğinin görüşüldüğü ?TBMM Anayasa Komisyonunda 20 Aralık Salı günü başlayan görüşmeler, bir günlük aranın ardından bugün yeniden başladı. Anayasa Komisyonu Mustafa Şentop başkanlığında altıncı kez toplandı.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, yargının 'bağımsızlık' ilkesine 'tarafsızlık' ibaresinin ekleneceği anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesinin görüşüleceğini bildirdi. Bunun üzerine usul üzerine konuşmak için söz isteyen CHP'li komisyon üyesi Bülent Tezcan, anayasa değişikliği teklifinin geneli üzerinde görüşlerini bildirecek milletvekilleri olduğunu belirterek, bu nedenle maddelere geçilmemesi gerektiğini bildirdi.

'BU PAKET BİR ZORBALIK REJİMİ TEKLİFİDİR'

Bülent Tezcan, usulsüz bir oylama ile maddeler üzerinde görüşülmeye geçilmesine yönelik karar alındığını anımsatarak “CHP'nin 6 komisyon üyesi var. Sadece bir üye konuşmuş ben dahil beş üyemiz konuşmadık. Korsan usullerle geneli üzerinde görüşmelerin tamamlandığı ifade edilmiştir. Yine usulsüz bir oylama ile maddeler üzerinde görüşmeye geçilmek istenmektedir. İster birinci, ister ikinci, ister üçüncü maddeye geçilsin; bu paket bütün maddeleriyle birlikte bir bütündür ve bir zorbalık rejimi yerleştirmenin teklifidir. Birinci madde tarafsızlıkla ilgili ifadenin geçtiği madde. Hangi bağımsız ve tarafsız yargıdan bahsedeceksiniz. Bugün hakimlerin, savcıların önüne gelen dosyayı 'tutuklamaya sevk etmesem benim başıma iş gelir' diye kaygı içinde yaşadıkları bir Türkiye'deyiz." diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE ZAMAN AYARLI BOMBA...'

HDP'li komisyon üyesi Mithat Sancar da Cumartesi günü yapılan oylamanın geçersiz kılınmasını, yeni bir oylama yapılmasını, ve teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin devam etmesi gerektiğini savundu. Sancar, "Türkiye'nin geleceğine zaman ayarlı bomba yerleştiriyorsunuz. Buradan çıkış olmaz. Teklifi çekmenizi öneriyorum ama çekmeyeceksiniz sınırsız tartışma yollarını kapatmayın lütfen. Konuşabildiğimiz kadar konuşalım. Bunun kimseye zararı olmaz." dedi.

CHP'LİLER SLOGAN ATTI, AKP'LİLER ALKIŞLADI

Daha sonra başkan Mustafa Şentop'un “Bir teklifin geneli üzerindeki müzakereler ne kadar sürebilir? Ne kadar sürerse yeterli olur. Kaç kişi konuşursa olgunlaşmış olur sözlerine teklifin geneli üzerinde görüşmelerin devam etmesini isteyen CHP'li üyeler tepki gösterdi. AKP ve CHP'li üyeler arasında uzun süre tartışma yaşandı. CHP'li milletvekilleri “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek'' diye slogan attı. AKP milletvekilleri ise CHP'yi alkışlayarak protesto etti.

Tartışmalar devam ederken birinci madde üzerinde görüşmeler başladı ve AKP'li komisyon üyesi Yusuf Başar konuştu.

'TERBİYESİZ' TARTIŞMASI

Tansiyonun düşmediği toplantıda AKP milletvekili Salih Cora'nın kendisine 'terbiyesiz' dediğini iddia eden CHP'li komisyon üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu "Terbiyesiz sensin. Gel lan buraya" diye bağırdı. Kayışoğlu'nu milletvekilleri sakinleştirdi.

Yaşanan tartışmaların ardından Anayasa Komisyonu'nu toplantısına ara verildi.

PARTİ TEMSİLCİLERİ DEVREYE GİRİYOR

Meclis Anayasa Komisyonu’nda yaşanan tartışmaların ardından, AK Parti, CHP, MHP ve HDP grup başkanvekilleri bir araya gelerek, toplantıların tartışmasız geçmesini değerlendirecekler.

"Anayasa Komisyonu'nda yine gerginlik" haberi, 26 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Anayasa Komisyonu'nda yine gerginlik haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anayasa Komisyonu'nda yine gerginlik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  2. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  3. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  4. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  5. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  6. 15:41 İslam Memiş Uyarıyor: Yatırımcılar Bir Sabah Karalar Bağlayabilir
  7. 15:41 Telerefik kazasında bir rapor daha ortaya çıktı: Vidalar gevşek, makara eskiydi
  8. 15:41 24 Nisan 2024 Güncel Döviz Kuru Ne Kadar?
  9. 15:40 Hava Kalitesi Tehlike Altında! Lodos ve Çöl Tozları Etkili Olacak
  10. 15:40 İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekiliyle CHP'nin Meclis Gücü 126'ya Yükseldi
  11. 15:39 Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın
  12. 15:38 Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
  13. 15:37 24 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  14. 15:36 Erdoğan'dan 1915 olayları hakkında: Tarihte yaşananları nefret diline geçit vermeden ele almalıyız
  15. 15:34 Ekipler Korhan Berzeg’e ait kanıtların peşinde: 'Pantolonu parçalanmıştı, kafatası yoktu'
  16. 15:32 Yabancı ekonomistlerin tahminleri belirlendi: Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
  17. 15:28 Arsenal-Chelsea karşılaşmasında gol yağmuru yaşandı
  18. 15:27 Hudut Kartallarından Önemli Başarı: 12 Terörist Yakalandı!
  19. 15:25 Dzeko'yla Tadic'i gönderdi: 'Ben yönetimin yerinde olsam bu 2 yıldızı tatile yollarım'
  20. 15:22 EURO 2024 hakemlerin kazançları belli oldu!
Gündem Haberleri