Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gece yarısı çevik kuvvet önlemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gece yarısı çevik kuvvet önlemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gece... Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece geç saatlerde hareketlilik yaşandığı görüldü. Kalabalık bir grubun belediye önüne geldiği güvenlik kuvvetlerinin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşılan videolara...

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece geç saatlerde hareketlilik yaşandığı görüldü. Kalabalık bir grubun belediye önüne geldiği güvenlik kuvvetlerinin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşılan videolara yansıdı. Videolarda ayrıca kalabalıktan kişilerin belediye çalışanı olduğu anlaşılan kişilerle konuştuğu görüldü.

Sputnik'in aktardığına göre konuşmalarda belediye çalışanı olduğu anlaşılan kadının, "Kadro varsa devletimizde uygun görülürse verilir. Ama sizin bu şekilde beklemeniz size bir şey kazandırmayacak' dediği duyuldu.

İddialara göre Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı'nın bu geceki kadro tahsisi işleminin iptal olduğu ve dağılınması uyarısına rağmen kadro bekleyen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bekleyişleri devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgisi olmayan 150'ye yakın ismin kadro için davet edildiği, kadro hak edenlerin bunu duyunca Büyükşehir Belediyesi'ne akın ettiği, güvenlik personelinin ise liste dışındakilerin binaya girişine izin vermediği anlaşıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesinde gece yarısı yaşanan kadro operasyonu nedeniyle Çevik Kuvvet polisleri de gelip belediye önünde bariyer kurdu.

Gece yarısı kadro işlemine başlanması ise tartışma yarattı.

Binanın önünde bekleyenlere belediyeden açıklama yapıldı:

ankaradetay.jpg

Hürriyet'in aktardığına göre işçilerin eylem yaptığı haberini alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, çalışanların olduğu bölgeye gelerek açıklamalarda bulundu.

Burada toplanan kalabalığa konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, "Başkanımızın Ramazan ayında vermiş olduğu sözü yerine getirmek için çalışıyoruz. Biliyoruz sabırsızsınız, biran önce bu sözün yerine getirilmesini bekliyorsunuz. Dolayısıyla biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama elimizde belli sayıda bir kadro var. Hepinize kadro verilecek, şartları tutan. Şu anda elimizdeki kadro sayısı 175. Dolayısıyla işe giriş tarihinden itibaren 175 kişiye kadro vereceğiz. Ondan sonra Kasım’ın başında belediye meclisimiz var. Buradan diğer arkadaşlar, öbür arkadaşlara da kadro açılması konusunda karar alacağız, bakanlığın onayına sunacağız" dedi.

EYLEMDEN OBJEKTİFLERE YANSIYANLAR

Aldoğan ise ilk meclis toplantısında kadro konusunun ele alınacağı bilgisini verdi.  Belediye önünde beklemelerinin işçilere bir şey kazandırmayacağını söyleyen Aldoğan, "Boşa beklemiş olursunuz. Herhangi bir müdahale yapılsın istemiyoruz, o yüzden mümkünse burayı acil boşatın. Buna gerek yok." dedi.Bu hafta içinde yeni kadro alımları olduğu yönünde işçilerin itirazları üzerine Aldoğan, bu gece kadro için atılan imzaların geçersiz olduğunu ifade etti. 
Gözyaşlarına hakim olamayan bir işçi, uzun zamandır kadro beklediğini Aldoğan'a iletti. Aldoğan da buna karşılık, herkesin hakkını teslim etmek için uğraştıklarını belirtti.

Yapılan bu açıklamaya çalışanlar tepki verdi. Ardından Balcı, belediye binasına gitti. Bu sırada bekleyenler arasında fenalaşanlar gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bir süre daha belediye önünde bekleyen çalışanlar, daha sonra polisin uyarısıyla ayrıldı.

f2-028.jpg

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gece yarısı çevik kuvvet önlemi" haberi, 21 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gece yarısı çevik kuvvet önlemi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gece yarısı çevik kuvvet önlemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  3. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  4. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  5. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  6. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  7. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  8. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  9. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  10. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  11. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  12. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  13. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  14. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  15. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  16. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  17. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  18. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  19. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  20. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
Gündem Haberleri