Ankesörlü telefon kritik isimleri ele verdi: Listede generaller de var

Ankesörlü telefon kritik isimleri ele verdi: Listede generaller de var

Ankesörlü telefon kritik isimleri ele verdi:... Ulaşılan o isimler arasında darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kritik roller üstlendiği belirtilen çok sayıda subay da var. Tuğgeneral Ahmet Otal, Erdoğan'a suikast timindeki Yüzbaşı Özay Cödel ve Yüzbaşı Haldun...

Ulaşılan o isimler arasında darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kritik roller üstlendiği belirtilen çok sayıda subay da var. Tuğgeneral Ahmet Otal, Erdoğan'a suikast timindeki Yüzbaşı Özay Cödel ve Yüzbaşı Haldun Gülmez'in de İstanbul’daki ankesörlü telefonla mahrem imamlarla görüştükleri belirlendi.

Yandaş Yenişafak'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, TSK’daki kriptoları İstanbul’da bulunan bir markette yer alan ankesörlü telefondan, "mahrem imamlar" tarafından TSK mensubu örgüt üyelerinin arandığını tespit etti.

'Mahrem imam'ların aradığı örgüt üyelerine buluşulacak yer veya irtibata geçilecek nokta söyledikleri ardından yüz yüze görüşme gerçekleştirdikleri bilgisi soruşturma dosyasında yer alıyor.

Bu kapsamda ankesörlü telefon kayıtlarını çözen savcılık 333 darbeci asker ve 27’si mahrem imam olmak üzere toplam 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartmıştı. Şüphelilerden 188’i tutuklanırken 65’i ise itirafçı oldu.

SUİKAST EKİBİ İDDİASI
Soruşturmada şüpheli olan isimlerin bir kısmı ise halihazırda darbe davalarında tutuklu olarak yargılanıyor. 'Mahrem imam'ların İstanbul’daki ankesörlü telefondan irtibata geçtiği isimler arasında 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan önemli isimler bulunuyor.

Cemaat imamlarıyla irtibatları tespit edilen bu isimlerin mahkemelerde yaptıkları "FETÖ üyesi değiliz" savunması da çökmüş oldu. Bu isimler arasında, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast ekibinde yer alan SAT timi komutanı olan Yüzbaşı Özay Cödel, SAT ekibi üyesi eski Yüzbaşı Haldun Gülmez yer aldı.

O YARBAYLAR DA LİSTEDE
15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın telsizle darbeci bir komutanla "teslim olunması" yönünde bir konuşma yapmıştı. 15 Temmuz gecesi polisin telsizini gasp ederek İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’la görüşen Kuleli Askeri Lisesi’nden 2. Tabur Komutanı Yarbay Turgay Ödemiş de ankesörlü telefonla "mahrem imamla" görüşen şüpheliler arasında yer alıyor. Ayrıca 1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanlığı Plan Harekat Şube sorumlusu Yarbay Serkan Çetin Akbaş’ın da ankesörlü telefonla haberleştiği belirlendi.

HER RÜTBEDEN...
İşte mahrem imamların İstanbul’da kullandığı ankesörlü telefonla irtibata geçen diğer önemli isimler:

“34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur, Yarbay Birol Keskinkılıç, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı olan 51/1 Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy, Kurmay Binbaşı Hakan Canlan, Piyade Binbaşı Mevlüt Acar, Binbaşı Ahmet Taştan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü işgal etmeye çalışan Binbaşı Muhammet Ertosun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Cevdet Serbest, Binbaşı Tunahan Özarslan, eski 122. Filo Komutanı Pilot Binbaşı Ersin Oruçoğlu.''

"Ankesörlü telefon kritik isimleri ele verdi: Listede generaller de var" haberi, 13 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankesörlü telefon kritik isimleri ele verdi: Listede generaller de var haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankesörlü telefon kritik isimleri ele verdi: Listede generaller de var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  2. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  3. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  4. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  5. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  6. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  7. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  8. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  9. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  10. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  11. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  12. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  13. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  14. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  15. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  16. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  17. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  18. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  19. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  20. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
Gündem Haberleri