19 Mayıs'ta pankart gerilimi

19 Mayıs'ta pankart gerilimi

19 Mayıs'ta pankart gerilimi HKP açıklamasında "2 saat oyaladılar, yakan güneşten bunalıp gideceğimizi düşündüler, yıldıracaklarını sandılar ama kararlılığımız görünce, buradan geçirelim nasılsa Anıtkabir girişinde Asker engeller dediler. Bunu...

HKP açıklamasında "2 saat oyaladılar, yakan güneşten bunalıp gideceğimizi düşündüler, yıldıracaklarını sandılar ama kararlılığımız görünce, buradan geçirelim nasılsa Anıtkabir girişinde Asker engeller dediler. Bunu da açıkça söylediler, sizi buradan geçiriyoruz ama asker engellerse biz bir şey yapamayız dediler" ifadelerini kullandı.

HKP yaşananları basın açıklaması yaparak şöyle anlattı:

"Yıllardır, 10 Kasımlarda, 29 Ekimlerde, 19 Mayıslarda hep durduğumuz, pankartlarımızı, bayraklarımızı açtığımız, bildirilerimizi dağıttığımız Anıtkabir girişine gidişimiz engellendi önce. Gerekçe güvenlik, kesin emir var yukarıdan. Söyledik biz sadece bildirilerimiz dağıtacağız, kimsenin girişine engel olmayacağız diye dinleyen kim. AKP’gillerin kesin emirleri var. Hemen bariyerlerin önünde, pankartlarımızla, bayraklarımızla konuşlandık bildirilerimizi bariyerlerin önünde halkımıza dağıtmaya başladık.

Bildirilerimiz bitince Anıtkabir’e girip Mustafa Kemal’i selamlayalım istedik. Bugünlerde elimizden almaya çalıştıkları “Bağımsızlık'' vurgusunun yapıldığı ve savaşçı Mustafa Kemal’i simgeleyen Kalpaklı Mustafa Kemal’in resmedildiği, Mustafa Kemal’in  “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözünün olduğu bayraklarla anlamlı olurdu, Kurtuluş Savaşının Önderini selamlamak. Geçen senede bu bayraklarla girmiştik Anıtkabir’e. Sorun olmayacağını düşündük. Sadece Mustafa Kemal’in resmi ve O’nun bir sözü, yasak konmazdı herhalde. Ama önce engellediler girişimizi. Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal’in resmi dışında hiçbir şeyi almıyoruz diyerek almak istemediler. Devreye Parti Avukatlarımız girdi hemen. Söylediler; burada Parti Amblemi var mı, yok, resim Mustafa Kemal’mi, Evet Mustafa Kemal, “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözü kimin sözü, Mustafa Kemal’in. Ve 19 Mayısta Mustafa Kemal’e ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözüne yasak mı koyuluyor, diyerek haykırdı hukukçu yoldaşlarımız. Amirleriniz gelsin onlarla tartışalım dendi. Amirleri geldi onlarda tartışıldı, Güvenlik Şube Amirine haber verelim dendi O’da geldi, bayraklar fotoğraflandı, gerekli yerlere gönderildi, onlarla tartışıldı, Ortaçağcı IŞİD’e bu engellemeler yapılsaydı ülke bu hale gelmezdi dendi, deyin ki biz Mustafa Kemal’i ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir sözünü yasak koyuyoruz deyin bilelim dendi, kafatasçı Gökbörücüler, Futbol Kulübü taraftarları kendi bayraklarıyla girdiler ses etmediniz, bize bu konan bu ambargoyu açıklayın dendi, olur mu öyle şey, bize ne emir verildiyse onu uyguluyoruz dediler. Bakın bayrağa Mustafa Kemal’den ve O’nun sözünden başka bir şey var mı, bayrak rengi ve sarı renkten oluşan bu bayrağın nesine itiraz ediyorsunuz dendi. Cevapları, bayrağın nasıl kullanıldığına bakmak lazım, kırmızı ve sarı renkler sizi simgeliyor dediler.

ASKER DE ALMAK İSTEMEDİ

Anıtkabir girişinde bu sefer asker durdurdu. Gerekçe aynı Türk Bayrağı dışında hiçbir bayrak giremez. Bize yukarıdan emir var. Hukukçu arkadaşlarımız devrede, çağırın Komutanınızı onlarla konuşalım dendi, Mustafa Kemal’i ve O’nun sözüne 19 Mayısta yasak koymanız çok büyük bir gaf olur dendi, çekin akıllı telefonlarınızla bayrağın resmini gönderin komutanınıza, yasak bunun neresinde söylesinler, yoksa Mustafa Kemal’den ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözünden rahatsız olduğunuzu ve yasak koyduğunuzu açıkça söyleyin bilelim dendi, Ortaçağcı IŞİD’in bombalama tehdidine aldırmayıp Anıtkabir’e gelenlere yasak koyuyorsunuz dendi. Komutan arandı ve bu kararlı tutum karşısında almak durumunda kaldılar Anıtkabir’e. Görevli Memur üstüne alınmıştı, benim bir yasağım yok, benim almama gibi bir durumum da yok. Ama kesin talimat alınmaması noktasında. Bizim kendisiyle bir derdimizin olmadığı söylendi kendisine ve asıl bu emri taa yukarılardan, Beştepe taraflarından emir verenleredir bizim sözlerimiz, bizim eleştirilerimiz.

Kalpaklı Mustafa Kemal ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir'' sözüyle mozoleye girdik ve selamladık Kurtuluş Savaşının önderini. Mustafa Kemal’i, Mustafa Kemal’in resmiyle ve sözüyle ziyaret etmeyi yasak olmaktan çıkardık."

"19 Mayıs'ta pankart gerilimi" haberi, 20 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 19 Mayıs'ta pankart gerilimi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 19 Mayıs'ta pankart gerilimi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  2. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  3. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  4. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  5. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  6. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  7. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  8. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  9. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  10. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  11. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  12. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  13. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  14. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  15. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  16. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  17. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  18. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  19. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  20. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
Gündem Haberleri