2017'ye girerken memleketimden manzaralar

2017'ye girerken memleketimden manzaralar

2017'ye girerken memleketimden manzaralar  Prof.Dr. Coşkun Özdemir2017'ye girerken büyük çoğunluk gibi düşünüyorum. 2016 bizim için karanlık bir yıl oldu. 2017'den umutlanmak neredeyse mucizelere inanmakla eş anlamlı. Atatürk'ün uygarlık, çağdaşlık, aydınlanma,...

 Prof.Dr. Coşkun Özdemir

2017'ye girerken büyük çoğunluk gibi düşünüyorum. 2016 bizim için karanlık bir yıl oldu. 2017'den umutlanmak neredeyse mucizelere inanmakla eş anlamlı. Atatürk'ün uygarlık, çağdaşlık, aydınlanma, bilim hedeflerine karşı bir iktidarla başbaşayız. Bu iktidarın rakipsiz bir başkan adayı var. Bu başkan bizim gibi Atatürk'ün hedeflerini benimseyenlere karşı dindar ve kindar gençler yetiştirmek istiyor. (Necip Fazıl'dan mülhem) Bu yetenekli, halkın ilgi ve desteğini kazanan iyi bir hatip olan lider, Mustafa Kemal'i sık sık anıyor ama Atatürk Türkiyesini benimsemiyor. Bizim gibi laik, sosyal, aydınlanmacı Türkiye sevdalılarından iyice farklı bir dünyası var. Bunu sık sık yineliyor. Bizleri hiç sevmiyor. Bu tür aydınları kendi dünyalarına, kendi kültürüne sırt çevirmişmukallitler olarak görüyor. Büyük çoğunluğu ile Atatürk'ü seven bu toplum onun dünyasına karşı olan bu lideri en az %50 çoğunlukla benimsiyor ve destekliyor. Bu toplumun akla, bilime, aydınlanmaya dayanan bir eğitimden yoksun bırakıldığı asla yadsınamaz.

FETÖ olayı biz aydınlanmacılar için şaşırtıcı ve dehşet vericidir. Ordunun, generaller dahil küçümsenemeyecek bir bölümü, 3 bini aşkın hakim, 4 binden fazla akademisyen bu yüzden ihraç edilmiştir. Sağduyu sahibi bir insan “bu nasıl bir toplum, bu nasıl bir memleket'' diye şaşkınlıkla sormaktan kendini alamayacaktır. Bu yüzbinlerce diplomalı meslek sahibi insan Fetullah Hoca'da ne bulmuş olabilirler? Nedir bu insanların dünyası ve beklentileri?Bunu anlayabilmiş değiliz. Akıldan, bilimden, sağduyudan bu kadar mı yoksunuz? Kimlerdir bunun sorumlusu? Köy Enstitülerinin kapatılışını bu ülkeye vurulmuş en büyük darbe olarak sık sık anmam boşuna değildir.

Binlerce akademisyenin ihracı aklıma şu soruyu getiriyor. YÖK başkanına sormak istiyorum. Üniversitelerimizde “örtünmeyen kadınlar fuhuşu davet ederler, müziğin her türlüsü günahtır, islami teknoloji yaratmalıyız, müfredatımız medreselere uygun olmalı'' diyen profesörlerimiz var. Bugün 4 bin 781 akademisyenin ihraç edildiğini bildiren Sayın YÖK başkanı Prof.Yekta Saraç'a sormak isterim. Bu sayın akademisyenlerin eğitim ve öğretime devam etmelerinde bir sakınca görüyor musunuz? Onların da ihraç edilmelerine gerek var mı? Yoksa belirttiğim bu beyanları ile çok makbul çok muteber akademisyenler midir  onlar? Böyle ise "fuhuşa meyilli" kadın akademisyenleri de ihraç etmeyi gündeme alacak mısınız?

Evet "mucizeler" demiştim başlarken; 2017'de bizi bu kabustan kurtaracak mucizeler bekliyoruz.Tüm milletime aydınlık bir yeni yıl diliyorum.

TERÖRLE NASIL BAŞA  ÇIKABİLİRİZ   

Her durum ve koşulda halktan % 50 civarında oy ve destek alan AKP iktidarı (belki Erdoğan demek lazım) tam anlamı ile başarışızdır ve ülkeyi adım adım karanlığa sürüklemektedir.

Feodalite ve siyasal islam işbirliği ile bu halk aklın özgürlüğünden aydınlanmadan muhafazakar iktidarlar eli ile 40'lardan beri yoksun bırakılmıştır.

Dürüst olalım lütfen. Bu halkın büyük çoğunluğu NATO'yu emperyalizmi, sömürüyü, parlementer rejim ve başkanlık farkını bilimin vazgeçilmezliğini algılayacak durumda değildir. Çünkü akla bilime, laikliğe, hümanizme dayanan demokrasi daha başlarken ağır bir darbe almış cumhuriyetin eğitim hamlesinin önü kesilmiştir.

Bu darbe, Türkiyeye uygarlıktan, çağdaşlıktan hümanizmden uzak kindar kuşaklar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Moderniteye, sanata karşı kuşaklar. Vahşetin zirvesindeki IŞİD'e %8 oranında sempati duyan yüzbinlerin FETO'ya biat ettiği  bir toplumu ve onu yaratanları düşünebiliyor musunuz?

Sadece bilimden değil çok bağlı olduğu dinini de onun tarihini de İbni Sina'yı, İbn-Haldun'u, Ibn-Rüştü Farab, El Kindi'yi de bilmeyen bir toplum. Siz hiç ülkemizin yöneticilerinin Yunan eserleri okuyan felsefe yapan, "vahiy ve akıl çatışırsa aklı tercih edeceksiniz" diyen, Avrupa rönesansına ilham veren bu islam bilginlerini andıklarını duydunuz mu?

Kadınların sokağa çıkmasını erkek eli sıkmasını, sesli gülmesini halkın türkü söylemesini yasaklayan yöneticilerimiz var. Sıraladığım bu yoksunluklar cumhuriyetimize çok pahalıya mal olmaktan öte toplumsal tahribata, kutuplaşmaya, ayrışmaya yol açmıştır.

Bu gerçekleri siyasal İslamcılar da artık görmeli ve bir arada ortak çabalarla çözümler aranmalıdır. AKP iktidarı başkanlık rejimine öncelik vermek yerine birikimli yurtseverlerle ve muhalefetle işbirliğine girişmelidir.

Terörle, emperyalizmle mücadele ancak bir milli birlik ve aydınlanma seferberliği ile başarılabilir.

[email protected]

"2017'ye girerken memleketimden manzaralar" haberi, 01 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan 2017'ye girerken memleketimden manzaralar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2017'ye girerken memleketimden manzaralar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
  2. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  3. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  4. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  5. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  6. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  7. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  8. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
  9. 12:27 Perakende Devi İflas Başvurusunda Bulundu
  10. 12:17 Devlet erkanı Anıtkabir'de: 23 Nisan töreninde sadece tek bir lider görüldü
  11. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  12. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  13. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  14. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  15. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  16. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  17. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  18. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  19. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  20. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
ABC Kritik Haberleri