3. Köprü'den yeni anayasa çağrısı!

3. Köprü'den yeni anayasa çağrısı!

3. Köprü'den yeni anayasa çağrısı! Yeni anayasa kapsamında son dönemde düzenlediği etkinliklerle ve hükümete olan yakınlığı ile gündeme gelen Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanlığı bu kez mesajı 3. Köprü'den verdi. İnşaatı bitmek üzere olan...

Yeni anayasa kapsamında son dönemde düzenlediği etkinliklerle ve hükümete olan yakınlığı ile gündeme gelen Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanlığı bu kez mesajı 3. Köprü'den verdi. İnşaatı bitmek üzere olan Yavuz Sulan Selim Köprüsü’nün üzerinde toplanan yüzlerce kişi horon oynayıp, “Tüm Türkiye birleşsin anayasa değişsin'' sloganları attı. Kalabalık daha sonra basın açıklaması yaptı.

Muhammed Talha Enis, "Gençlik darbe anayasasının değişmesini istiyor"

Gençlerin toplanarak 3. Köprü'den devleti yönetenlere mesaj vermek istediklerini belirten, Akil Gençler Platformu Genel Başkan YardımcısıMuhammed Talha Enisaçıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biz Akil Gençler Platformu olarak bugün Yavuz Sultan Selim Han hazretlerinin ismi şerifleriyle taçlandırılmış 3.Köprü üzerinden büyük bir gururla, büyük bir aşkla güzel ülkemize bakıyoruz. 2023 ve hatta 2071 hedefiyle ilerleyen bu cennet vatan için gençlerin çok büyük hedefleri var. Ülkemiz bölgede lider olmak için emin adımlarla ilerlerken, hiçbirimiz gençlerin kanıyla yazılmış bu 12 Eylül darbe anayasasından memnun değiliz ve biran önce değişmesini istiyoruz. Bu nedenle bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan tüm Milletvekillerimize bir mesaj vermek istiyoruz.''

muhammed-talha-enis2.jpg

“Yeni anayasa tüm kesimler arasında gönül köprüsü olsun''

Yeni anayasadan beklentilerini dile getiren Enis, “Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele, omuz omuza vererek bu cennet vatanı daha güzel yarınlara taşımak için çalışmalıyız. Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar,  Türkiye’nin her bir metrekaresinde; dini, dili, rengi ne olursa olsun, insana insan olduğu için değer veren, herkesin hakkını savunan ve gençlerin önünü tıkamayan bir anayasa olsun istiyoruz. Nasıl ki, bugün büyük bir gururla baktığımız Yavuz Sultan Selim köprüsü Asya ile Avrupa’yı birleştiriyorsa, yeni anayasamız da ülkemizdeki tüm kesimleri arasında gönül köprüsü olsun istiyoruz. Bu devasa eserleri ülkemize kazandıran değerli yöneticilerimizin sivil bir anayasa ile ülkemizi daha da ileriye taşıyacaklarına da yürekten inanıyoruz'' diye konuştu.

“12 Eylül’ün o karanlık yüzünü tüm gençlerimize anlatacağız''

Akil Gençler Platformu olarak darbe anayasasına karşı dimdik durarak, yeni bir anayasa için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Enis, “Darbe anayasasının o karanlık yüzünü, anne ve babalarımızın o dönemlerde çektikleri acıları gençlerle paylaşmaya çalışacağız. Bu çerçevede Türkiye’nin dört bir tarafında değerli isimleri gençlerimizle buluşturarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni anayasa yapılırken gençlerin dikkate alınması için değerli yöneticilerimize fikirlerimizi sunmaya gayret edeceğiz. Bizimle birlikte yola çıkan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

Güniz Akkuş: Gençleri yarınlara taşıyan bir anayasa olsun

Enis’ten sonra söz alan İl Başkan Yardımcısı Güniz Akkuş ise, “Türkiye’nin büyümesini engelleyen bu darbe anayasasının değişmesi şarttır. Yeni sivil bir anayasa ile ülkemizin gelecek yarınlara daha güvenle bakacağına inanıyoruz. Biz gençler olarak Cumhurbaşkanımız ve Milletvekillerimizden tek isteğimiz bir araya gelip bizi yarınlara taşıyacak daha güzel bir anayasa yapmalarıdır'' dedi.

Erhan Vergili: “İstanbul’da 5 bin kişilik bir teşkilatla çalışıyoruz''

Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanı Erhan Vergili ise platform çalışmalarından bahsettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanlığı olarak 2 aylık süreç içerisinde 39 ilçemizin 16’sında teşkilatlandık. Bunun yanı sıra toplamda 5 bin üzerinde teşkilat mensubu kardeşlerimiz var. 4 bin Akil Genç kardeşimiz bugün Sinan Erdem’de yapılan gençlik konseyi toplantısına katıldılar. Tüm kardeşlerimize göstermiş oldukları özveriden dolayı ve sayın cumhurbaşkanımıza sahip çıktıkları için hepsine teşekkür ediyorum.''

akil-gencler1.jpg

“Bu köprü bizim birlik ve kardeşlik köprümüz olsun''

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden mesaj vermek istediklerini vurgulayan Vergili, “Mevcut bu köprüyü bizlere armağan eden Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanına, tüm emek veren herkese şu mesajı vermek istiyoruz;  Bizler Edirne’den Hakkari’ye 25 bin gönüllüsü olan bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veriyoruz. Bu köprü bizim birlik ve kardeşlik köprümüz olsun. Bizleri yıllarca özgür düşüncelerimizden dolayı yargıladılar. Genel Başkanımız Delil Ateş bey çok kısa bir süreç içerisinde Türkiye genelinde teşkilatlandı. Bizler de yukarıdaki devlet erkanına ve Türk gençliğine hitap etmek istiyoruz. Biz ne bir siyasi partiyiz ne de herhangi bir siyasi partinin arka bahçesiyiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ortak noktasında buluşmuş insanlarız. Aramızda her siyasi partiye gönül veren genç kardeşlerimiz var. Ülkemiz üzerine dış mihrakların kurmuş oldukları tüm oyunları biz Akil Gençler Platformu olarak bozacağız. Bizleri dış mihraklar esir alamayacak. Topraklarımızın bir karışını bile kaybetmeye ve ülkemiz üzerine oyunlar kurulmasına izin vermeyeceğiz '' dedi.

Vergili; “Gençlerin fikirlerini yukarıya taşıyacağız''

Gençlerin yeni anayasa ile ilgili fikirlerini yukarıya taşıyacaklarını belirten Başkan Vergili, “Platform olarak gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşi programlarında katılımcılara, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi hakkında düşüncelerini almak adına form dağıtıyoruz. 11 yaşında bir kız çocuğu bu formlara düşüncesini yazıyor. "Mevcut anayasa bence güzel olmalı yeni anayasada çocuk haklarının uygulanmasını istiyoruz" demiş. İsmine baktım Defne Nazende Vergili. Arkadaşlar o benim kızım ama kendisi 8 yaşında dedim. Akşam sordum neden böyle yaptın diye; “Baba ben gerçek yaşımı söylemiş olsaydım belki benim düşüncelerimi yukarıya iletmemiş olurlardı. Bundan dolayı yaptım'' dedi. Tüm siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum. 8 yaşında bir çocuk dahi özgürce düşüncelerini belirtirken; sizler neden anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi neden olması gerekiyor konusunda fikir belirtmiyorsunuz? Gençliğin sesini özgürce ifade etmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin şuanda başında olan değerli devlet büyüğüme çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

akil-gencler2.jpg

“Gençleri ruhumuzla hatırlayacağız''

Vergili konuşmasını şu ifadelerle tamamladı. “Biz Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanlığı olarak, platformumuza katılan tüm genç kardeşlerimizi ne aklımızla hatırlayacağız ne kalbimizle; olur ya aklımız unutur kalbimiz durur, biz tamamen ruhumuzla hatırlayacağız. Ruhumuz ne durur ne unutur.''

"3. Köprü'den yeni anayasa çağrısı!" haberi, 16 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 3. Köprü'den yeni anayasa çağrısı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 3. Köprü'den yeni anayasa çağrısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  2. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  3. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  4. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  5. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  6. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  7. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  8. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  9. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  10. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  11. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  12. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  13. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  14. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  15. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  16. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  17. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  18. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  19. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  20. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
Gündem Haberleri