30 günde 35 kadın erkek şiddeti kurbanı!

30 günde 35 kadın erkek şiddeti kurbanı!

30 günde 35 kadın erkek şiddeti kurbanı! Türkiye’de kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında erkekler tarafından 35 kadın katledilirken bu sayı Ekim ayında da değişmedi. 30 gün içinde 35 kadın vahşice erkekler tarafından katledildi....

Türkiye’de kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında erkekler tarafından 35 kadın katledilirken bu sayı Ekim ayında da değişmedi. 30 gün içinde 35 kadın vahşice erkekler tarafından katledildi. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 9’u kızlarını eşlerinden korumak istediği için öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Kadın cinayetlerinin sürmesine neden olan ''cezasızlığı’ ortadan kaldıran, indirimleri sınırlandıran, hakimin takdir yetkisini maddi kıstaslara bağlayan hükümler istiyoruz'' dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun tuttuğu istatistiğe göre Ekim ayında 35 kadın erkekler tarafından katledildi. Erkekler tarafından katledilen kadınların yüzde 37’si tespit edilemeyen nedenlerden dolayı, yüzde 31’i kendi hayatlarına dair karar almak istediği için, yüzde 14’ü ilişkisini sonlandırmak istediği için, yüzde 9’u başka kadına karşı şiddeti engellemek istediği için, yüzde 6’sı boşanmak istediği için, yüzde 3’ü de cinsel saldırı sonucu katledildi.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, yaşamları ellerinden alınan kadınların çoğunun ise işkence edilerek öldürüldüğü belirlendi. İşkenceye maruz kalan kadınlar, darp edilerek, boğazı kesilerek, yakılarak, ateşli silahlarla öldürüldü. Bu ay kadınların yüzde 31’i ateşli silahla, yüzde 29’u kesici aletle, yüzde 11’i boğularak, yüzde 3’ü darp edilerek, yüzde 3’ü sert cisim kullanılarak, yüzde 3’ü yakılarak öldürüldü.

Kızlarını koruyorlardı

Bu ay öldürülen kadınların yüzde 9’u kızlarını eşlerinden korumak istediği için öldürüldü. Katledilen kadınların yüzde 3’ünü ise koruma kararı ya da savcılıkta şikayeti bulunan kadınlar oluşturdu. Ekim ayında işlenen cinayetlerin illere göre dağılımında ise ilk üç sırayı ise Muğla (4), İstanbul (3) ve Aydın (2) aldı. Katledilen kadınların yüzde 46’sı 36 yaş ve üzeri, yüzde 20’si 25 ile 35 yaş arasındaydı. Yüzde 3’ü ise 17 yaşından küçüktü.

Öldürülen kadınlardan sadece üçü

Ekimde vahşice katledilen onlarca kadından biriydi 29 yaşındaki Fulya Özdemir. Özdemir ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından kafasına aldığı onlarca darbeden sonra defalarca bıçaklanıp ormana atılmıştı. Katledilen kadınlardan biri de Mersin’de yaşayan 36 yaşındaki Figen Titiz’di. Genç kadın eşi Serkan Titiz tarafından 7 yaşındaki kızının gözleri önünde boğularak katledilmişti. Bursa’da yaşayan Alev K. ise erkek arkadaşının kurbanı oldu. 

''Kadınlar korunamıyor’

Aydeniz Alisbah Tuskan (İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi): Kız çocukları dini baskılarla yetiştiriliyor. Devletin de bu konuda önemli tedbirler alması gerekiyor. Konu ile ilgili bilinçlendirme merkezlerlerinin kurulması lazım. Şiddet uygulayan erkeklerin psikolojik tedavi alması ve eğitime tabi tutulması gerekiyor. Diğer taraftan kadınlar korunamıyor, kadınlara koruma kararı alamıyoruz. Uygulanan cezalarda sıfır tolerans tanınması lazım  ve cezalar en ağır şekilde uygulanmalıdır.

''Canavarca öldürme arttı’

Gülsüm Kav (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi): “Türkiye’de kadın cinayetleri son üç aydır iki katı arttı ve nitelik değiştirdi. Hukukun deyimiyle ''canavarca’ öldürülme oranı arttı. Aynı zamanda kadına yönelik şiddetin diğer biçimleri ve cinsel şiddet artıyor, her alana yayılıyor, şiddete uğrayanların yaş aralığı giderek düşüyor ve çocuk istismarı artıyor. Ayrıca kıyafeti bahane edilerek tekme ile saldırıya ya da boşanma hakkının kullanımında cinayete maruz kalıyorlar.'' 

"30 günde 35 kadın erkek şiddeti kurbanı!" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan 30 günde 35 kadın erkek şiddeti kurbanı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 30 günde 35 kadın erkek şiddeti kurbanı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  2. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  3. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  4. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  5. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  6. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  7. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  8. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  9. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  10. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  11. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  12. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  13. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  14. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  15. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  16. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  17. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  18. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  19. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  20. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yaşam Haberleri