'65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' kampanyası başlatıldı

'65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' kampanyası başlatıldı

'65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' ka... Bu güne kadar Giresunspor için stad yapılmasını sağlayan, yurtlardan ayrılma yaşını 20'ye yükselttiren, Phaselis Antik Kenti'ni kurtaran kampanyalara sahne olan Change.org'da bu kez herkesi şaşırtan bir imza kampanyası başlatıldı. Change.org'da...

Bu güne kadar Giresunspor için stad yapılmasını sağlayan, yurtlardan ayrılma yaşını 20'ye yükselttiren, Phaselis Antik Kenti'ni kurtaran kampanyalara sahne olan Change.org'da bu kez herkesi şaşırtan bir imza kampanyası başlatıldı. 

Change.org'da başlatılan kampanya ses getirdi.

65 yaş üstüne bedava kart

Change.org'daki bilgilere göre ekşisözlük'teki bir entry'yle başlayan kampanyanın amacı '65 yaş üstü kişilere verilen ücretsiz toplu taşıma hakkının kaldırılması'. Nedeni ise 65 yaş üstü kişilerin bu haklarını suistimal ettikleri ve toplu taşıma araçlarında işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde yoğunluk yarattıkları iddiası.

İsyan etti kampanya başladı

"Metinde 'Belediyelere ait toplu taşıma araçlarında uygulanan 65 yaş üstü kişilere verilen ücretsiz ulaşım hakkının kaldırılmasını ve yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz' deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

Herhangi bir geliri olmayan öğrencilerden bile ücret alındığı sistemde 65 yaş üstü kişilerin bu hakkı suistimal ettiği ve pik saatlerde yoğunluk yarattığı bilinmektedir.Mevcut toplu ulaşım sistemi bu yükü kaldıramamakta, çalışan ve okuyan yani ücretli binen kesim vaktinde ulaşmak istediği yere varamamaktadır. Bakanlığın bu israfa bir an önce önlem almasını istiyoruz.."

Her şey ekşisözlük'te başladı

Kampanyanın başlamasına neden olan ekşisözlük'teki entry'de ise işine ve okula giden insanların, 65 yaş üstü bireyler yüzünden otobüste yer bulamadıklarından yakınılıyordu. 

Entry'yi atan kişi 'Mamak'ta otururyorum ve çevremde bulunan yaşlı kişilerin peynir, ekmek ve zeytin almak için otobüsle Ulus'a gidip geldiğine şahit oluyorum' diyerek durumdan şikayet etmiş ve bu durumun israf olduğunu çalışanlara ve okuyanlara saygısızlık olduğunu belirterek 65 yaş üstü bireylere ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması gerektiğini savunmuş, bu kişilere indirimli kart verilmesini önermişti.

İsyan büyüdü

Aynı zamanda 65 yaş üstü olan herkesin bu karttan yararlandığını anlatan entry sahibi '20 tane evi olana da bu kart veriliyor, zar zor geçinene de' diyerek bir noktaya daha dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı'na gönderecekler

7 bin 500 imza desteğini hedefleyen kampanyaya şu ana kadar 5 bin 642 imza geldi. Kampanya sonucu toplanan imzalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teslim edilecek. (CNN Türk)

(Kampanya sayfası linki:

Kampanya sayfasında katılımcılar ilginç yorumlar ve önerilerde bulunuyor. 
Bir kısım bu bireylere saat kısıtlaması getirilmesini savunurken bir kısım da sadece belli meslek gruplarının emeklilerine bu hakkın verilmesi gerektiğini öne sürüyor. 
İşte o yorumlardan bazıları: (İsim ve soyadların baş harfleri kullanılmıştır)

İşte yorumlar

Yetti artık yaşlıların beleşçiliği, yaşlılarda zaten para bol asıl öğrencilere ücretsiz olması gerek. Saçmalık. 
A.G, Muğla

Öğrencilerden bile ücret alındığı sistemde 65 yaş üstü kişilerin bu hakkı suistimal ettiği ve pik saatlerde yoğunluk yarattığı bilinmektedir.Mevcut toplu ulaşım sistemi bu yükü kaldıramamakta, çalışan ve okuyan yani ücretli binen kesim vaktinde ulaşmak istediği yere varamamaktadır. Bakanlığın bu israfa bir an önce önlem almasını istiyoruz.
C.C, İstanbul


İş çıkışı veya okul çıkış otobüse binmek bile imkansız hale geliyor. Otobüs içi nüfusun yaşlı oranı yüzde 80'i buluyor. indirimli kart uygulaması daha yerinde olur.

E.H, İstanbul

Böyle bir kampanya devam etmeli ise öğrenciler, işsizler ve asgari ücretle çalışanlar için de benzer düzenlemenin getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer yaşlı vatandaşlar için veriler bu hak uygulanmaya devam edecekse lütfen günün belirli saatlerini içerecek şekilde kapsamı daraltılmalıdır ya da otobüs seferleri sıklaştırılmalıdır. İşe-okula gidiş-dönüş saatlerinde aşırı yığılmaya sebep olmaktadır. 
İ.Ü,Ankara

Manisa da otobüs sahibi olarak yazıyorum.devletin 65 yaş üstü bedava taşıma sözü üzerine,ben bedava yolcu taşıyorum..yakıt,şöför,amortisman ı ben veriyorum aylık 4000 kişiyi bedava taşımak zorunda değilim
A.Ö, Manisa

Duygu sömürlerine aldanmayın,babam dahil çevremde bir çok kişi bu durumdan faydalanmasına rağmen bu uygulama kaldırılsın, otobüslerde yer YOKKKK BİNEMİYORUZZZZZ......
V.İ, Ankara


Artık gençlerde sabır kalmadı, istem dışı saygı da kalmadı doğal olarak, bari indirimli olsun çünkü çok suistimal ediliyor artık buna bi çare bulunsun
Y.Y, Ankara

Kesinlikle doğru bir karar,yaşlı teyzeler amcalar otobüsün numarasına bile bakmadan biniyorlar migrosu görünce inip peynir alıp gerisi geriye dönüyorlar.Üstelik bunu sabahın 7.40 ında yapmaları çok güzel.
E.K. İzmir

İmzalıyorum çünkü gerçekten canımıza tak etti. Otobüste bazen tutunacak yer bile bulamıyoruz hatta bazen düşüyoruz resmen sağlık güvenliği diye bişey yok. Biz gençlere sürekli siz gençsiniz demekten başka yaptıkları hiçbir şey yok. Evet genciz ama herşeyden önce insanız. Bizde yoruluyoruz. Ben Hacettepe üniversitesinde okuyorum keçiören'de oturuyorum okula iki saat ayakta gidip geliyorum kitap yükleride cabası. Bize yer versinler diye gözümüzün içine bakana kadar birazda bizleri düşünseler. Kesinlikle ama kesinlikle bu konu hakkında birşeyler yapılsın artık yeter.
M.B, Ankara

"'65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' kampanyası başlatıldı" haberi, 10 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan '65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' kampanyası başlatıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. '65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' kampanyası başlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  15. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  16. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  17. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  18. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  19. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  20. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
Yaşam Haberleri