ABC'ye destek büyüyor

ABC'ye destek büyüyor

ABC'ye destek büyüyor Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) bir açıklama yaparak ABC Gazetesi'ne yönelik susturma girişimine tepki gösterdi.İşte HKP'den yapılan o açıklama:Ülkenin Ortaçağın götürülüşüne karşı, doğru yerde bulunup, doğru uyarı ve...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) bir açıklama yaparak ABC Gazetesi'ne yönelik susturma girişimine tepki gösterdi.

İşte HKP'den yapılan o açıklama:

Ülkenin Ortaçağın götürülüşüne karşı, doğru yerde bulunup, doğru uyarı ve eleştiriler yapan ABC Gazetesi keyfi olarak kapatıldı.

“FETÖ’cü Darbe"yi önledik diyenler, FETÖ’nün kitabını yazdığı ve bu organizasyonu teşhir ettiği için bedeller ödeyen-tutuklanan Merdan Yanardağ’ın ABC Gazetesi’ni hiçbir yargı kararı olmadan kapattılar. Yirmi yaşındaki genç-masum erleri “dindar ve kindar'' kitlelerine linç ettirerek, bozağlarını kestirerek, bizzat bunların kendileri Ortaçağcı-Faşist bir darbenin içindedirler.

Biz hep söylüyoruz; AKP’giller’in de Pensilavanyalı İmam’ın tarikatının da tümüyle yapımcısı ve yöneticisi ABD’dir. Bu her iki güç de ona bağlıdır ve onun emirlerini yerine getirir. Her ikisi de kendilerinin eleştirilmesine, toplumu bekleyen tehlikelerin neler olduğunun anlatılmasına hazmedemezler.

Merdan Yanardağ; bunları teşhir ettiği için Fetullahcılar tarafından tutuklanmıştı. Oysa o günlerde siz bunlarla çıkar ortaklığı yapıyordunuz, “ne istediler de vermedik'' diyordunuz. Yanardağ, aynı eleştirileri nedeniyle bugün de AKP’gillerce susturulmak istenmektedir.

Merdan Yanardağ, engellenen yazısında; “ABC Gazetesi’nin erişime kapatılmasının en önemli nedeni, Cemaatin bastırılan darbe girişiminden sonra, AKP yönetiminin bunu bir fırsata çevirerek kendi darbesini yapmaya çalıştığı konusundaki ısrarlı yayınlarımızdır.

“Bizim ellerinde palalarla şalvarlı takkeli grupların ülkede estirdiği terör konusunda toplumu uyarmamız, Boğaz Köprüsünde, kendi askerinin boğazını tekbir getirerek kesenlerin demokrasi ve özgürlük getiremeyeceğini vurgulamamızdır.'' demektedir.

Bizce de bu nedenle ABC susturulmak istenmektedir.

Ancak ABC susmuyor, susmayacak. Arkadaşlar; “http://www.abcgazetesi1.com/mobi/'' adresinden yayınlarına devam etmektedirler. Her zaman olduğu gibi, Merdan Yanardağ ve ABC Emekçileri ile dayanışacağız ve yanında olmaya devam edeceğiz. 17.07.2016

Bir destek de Gazete Manifesto'dan;

Gazete Manifesto, Yayın Kurulu imzalı bir açıklama yayımlayarak, gazetemize destek mesajı gönderirken, yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı (TİB), ABC Gazetesi’ne erişimi engelledi.

ABC Gazetesi bu gelişmeyi,  “OKUYUCULARIMIZA DUYURU ABC Gazetesi’ne yurt içinden erişim hiçbir bildirim yapılmadan engellenmiştir. Bu özgür basına DARBEDİR. SUSMAYACAĞIZ'' diyerek duyurdu.

Manifesto olarak, ABC Gazetesi’nin yanındayız
Dost yayın organı ABC Gazetesi’nin internet sitesine erişimin hukuksuz bir biçimde engellendiğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Geçmişte Türkiye’yi birlikte şekillendirmeye çalışan ancak daha sonra kavgaya tutuşan emperyalizme göbekten bağlı AKP iktidarı ile Gülen cemaatinin son olarak başarısız bir darbe girişimiyle karşı karşıya gelmelerinin ardından AKP’Nin bunu bir fırsata çevirerek kendisine muhalif olan herkesi bir çuvala doldurup susturma girişimini şiddetle kınıyoruz.
Bu hukuksuz engelleme ve sansür çabası sonrasında “www.abcgazetesi1.com'' internet adresi üzerinden yayınını sürdüren ABC Gazetesi ve emekçilerinin yanında olduğumuzu ve her koşulda desteklerimizi sunduğumuzu ifade etmek isteriz.
Gazete Manifesto Yayın Kurulu"

ABC Sitesinin kapatılmasından sonra Merdan Yanardağ tarafından kaleme alınan; “Susmayacağız, Korkmayacağız'' başlıklı yazıyı aynen paylaşıyoruz:

SUSMAYACAĞIZ, KORKMAYACAĞIZ

AKP’nin eski ortağı cemaat çetesine karşı bugüne kadar en etkili mücadeleyi veren, onların sadece dinci mezhepçi bir yapılanma değil, aynı zamanda bir cinayet şebekesi olduğunu da topluma anlatmaya çalışan AKP’nin 11 yıllık iktidar ortağı olduğu darbecilere karşı tavizsiz bir mücadele sürdüren ve be nedenle cezaevinde bedel ödeyen bizler, ABC Gazetesini kurarak, halkın doğru ve kirlenmemiş bir haber almasını sağlamaya çalıştık.

AKP iktidarı hangi gerekçeye dayandırdığı bilinmez bir şekilde kendi eski ortaklarının darbe girişimini de bahane ederek, sol, yurtsever, halkçı ve cumhuriyetçi bir çizgi izleyen ABC Gazetesi’ni hiçbir bildirimde bulunmadan erişime kapattı.

Bir mahkeme kararı ya da herhangi bir soruştuma bulunmamaktadır. Hangi gerekçeyle fiili bir engelleme yaptıklarını anlamak mümkün değildir.

Bu basın özgürlüğüne karşı en büyük saldırıdır.

Paralelci darbe girişimini bahane ederek, bunu gerici faşist bir darbeye çevirme hesabının bir parçası olduğu anlaşılmaktadır.

ABC Gazetesi’nin erişime kapatılmasının en önemli nedeni, Cemaatin bastırılan darbe girişiminden sonra, AKP yönetiminin bunu bir fırsata çevirerek kendi darbesini yapmaya çalıştığı konusundaki ısrarlı yayınlarımızdır.

Bizim ellerinde palalarla şalvarlı takkeli grupların ülkede estirdiği terör konusunda toplumu uyarmamız, Boğaz Köprüsünde, kendi askerinin boğazını tekbir getirerek kesenlerin demokrasi ve özgürlük getiremeyeceğini vurgulamamızdır.

Darbeye karşı, darbecilerin ortakları gerçek bir mücadele yürütemez.

Türkiye ne darbeci cemaatçilere, ne de darbeci AKP’li yobazlara teslim olmayacaktır.

Boyun eğmeyeceğiz, bu yasaklara karşı demokratik hak ve özgürlüklerimizi kullanmaktan korkmayacağız.

ABC Gazetesi, bütün çalışanları ve okurları ile yoluna devam edecektir. 

300 bine yaklaşan günlük takipçisi ile etkili bir muhalif internet gazetesi haline gelen ABC Gazetesi gerçekleri açıklamaya, hukuk ve demokratik kültür içinde kalarak, mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

Merdan Yanardağ

ABC Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni

"ABC'ye destek büyüyor" haberi, 17 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan ABC'ye destek büyüyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC'ye destek büyüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  2. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  3. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  4. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  5. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  6. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  7. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  8. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  9. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  10. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  11. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  12. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  13. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  14. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  15. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  16. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  17. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  18. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  19. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  20. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
Otomotiv Haberleri