ABD'nin B planı teröriste karadan havaya füze vermek!

ABD'nin B planı teröriste karadan havaya füze vermek!

ABD'nin B planı teröriste karadan havaya füz... Suriye'de birçok cephede ateşkes ihlali haberleri gelirken, tarafların artık ateşkes sonrası için hazırlık yaptıkları anlaşılıyor.Wall Street Journal'dan (WSJ) Adam Entous'un haberine göre, CIA ve müttefiki istihbarat örgütleri,...

Suriye'de birçok cephede ateşkes ihlali haberleri gelirken, tarafların artık ateşkes sonrası için hazırlık yaptıkları anlaşılıyor.

Wall Street Journal'dan (WSJ) Adam Entous'un haberine göre, CIA ve müttefiki istihbarat örgütleri, Suriye'de ateşkesin çökmesi durumunda "ılımlı" gruplara karadan havaya füze fırlatan silahlar vermeye hazırlanıyor.

Gazeteye konuşan kaynaklar, ABD'nin "B Planı"nda, silahlı grupların Suriye savaş uçaklarını ve topçu pozisyonlarını vurabilecek silahlarla donatılmasının yer aldığını kaydediyor.

İddiaya göre plan, ateşkes 27 Şubat'ta yürürlüğe girmeden önce, CIA ve diğer istihbarat örgütlerinin şeflerinin Ortadoğu'da yaptığı gizli bir toplantıda yapıldı.

Bu toplantı ve sonrasındaki görüşmelerde, CIA, müttefiklerine, Suriye'deki gruplara desteği genişletmek konusunda koşullu garanti verdi.

ABD HALEP'E SİLAH YIĞIYOR; CİHATÇILARA YARDIM REYHANLI'DAN GİDİYOR
[İlgili Haber]

Diğer ülkeler, "B Planı" konusunda anlaşmaya vardı, ancak bu planın öngördüğü silahların dağıtımı için hâlâ Beyaz Saray'dan onay bekleniyor.

CIA müttefiklerine, B Planı'na ancak ateşkes çöker ve "barış" hedefindeki siyasi süreç başarısızlığa uğrarsa geçileceğini söyledi.

CIA, anlaşmanın "gerektiği takdirde eli yükseltmek için" yapıldığını, şu andaki hedeflerinin ise "düşmanlıkları azaltmak" ve siyasi bir çözüm bulmak olduğunu kaydetti.

ABD'nin Rusya'ya gönderdiği mesajda ise, "ılımlı" muhalefetin hiçbir yere gitmeyeceği ve geniş ölçekli savaşa geri dönülmesi hâlinde daha fazla Rus pilotun hayatının tehlikeye gideceği vurgulandı.

Ancak CIA'in, aralarında Suudi Arabistan ve Türkiye'nin de bulunduğu Esad karşıtı koalisyona silah tedariki güvencesi verirken, Obama'nın Suriye'de görmek istemediği türden silahları "ılımlılara" vermelerinin yanlış olacağı uyarısında bulunduğu da belirtiliyor.

HALEP'TE BİR ACAYİP ZOR YARIŞ: ATEŞKES Mİ DEDİNİZ...
[İlgili Haber]

CIA'in, MANPAD'ların "teröristlerin" eline geçmemesi için, şu anda sınırlı miktarda olan bu silahların kontrolsüz bir biçimde akışını engellemek istediği söyleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ninse, özellikle Katar ve Suudi Arabistan'dan, etkili olduğu gruplara ateşkese sadık kalma konusunda baskı yapmasını istediği aktarılıyor.

ABD bu nedenle, Suudilere ve Türklere, "muhaliflere MANPAD yerine eski Sovyet tipi karadan havaya silahlar verelim" önerisinde bulunmuş.

Öte yandan bu gelişmeler karşısında Rusya, İran ve Hizbullah'ın da karşı önlemler almaya başladığı, haberde yer verilen bir başka unsur.

Haberde, ABD'nin Rusya ile yaptığı görüşmelerde, ateşkesin çökmesi hâlinde Suriye'de faaliyette olan yabancı unsurların "ellerinde ne varsa ülkeye sokmaya başlayacakları" tehdidini savurduğu da aktarılıyor.

"ABD'nin B planı teröriste karadan havaya füze vermek!" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'nin B planı teröriste karadan havaya füze vermek! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'nin B planı teröriste karadan havaya füze vermek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  2. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  3. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  4. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  5. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  6. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  7. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  8. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  9. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  10. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  11. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  12. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  13. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  14. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  15. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  16. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  17. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  18. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  19. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  20. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
Dünya Haberleri