Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi

Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi

Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'... Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan TSK içindeki Fethullahçı yapılanmanın darbe girişiminden çıkartacağı pek çok ders olmakla birlikte, bu derslerden biri ise demokrasi için mücadele eden 'Cesur gazeteci' denilerek topluma pazarlanan...

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan TSK içindeki Fethullahçı yapılanmanın darbe girişiminden çıkartacağı pek çok ders olmakla birlikte, bu derslerden biri ise demokrasi için mücadele eden 'Cesur gazeteci' denilerek topluma pazarlanan bazı isimlerin sadece bir gazeteci değil, algı ajanı hatta yabancı ülkelere bilgi sızdıran gönüllü ajanlar olduğunun anlaşılması oldu.

Bu isimlerden biri ise Ahmet Altan'la birlikte Cemaat sermayesi ile kurulan Taraf'ta Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında muhalif aydınlar ile TSK'daki Kemalist-Cumhuriyetçi subayların tasfiye edilmesi ve TSK'nın kurumsal itibarının zedelenmesi operasyonlarında başrol oynayan Yasemin Çongar. Eşi de ABD Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan şube müdürü düzeyinde bir çalışanı istihbaratçı. Yani ABD Dışişlerindeki CIA yönetici ve elemanlarından biri.

Tablo şöyle; Çongar'ın bir yandan TSK ile ilgili bazı bilgileri ABD Büyükelçiliği'ndeki CIA ajanları ile paylaşırken, öte yandan da çalıştığı gazeteyi finanse edeb Gülen Cemaati ile ilgili kimi sırları da ABD ile paylaştığı anlaşılıyor. yani Çonğan çift taraflı çalışmış. Gerçekte bir operasyon gazetesi olarak kurulan ve dönemin Cemaatçi polis istihbarat birimleriyle ortak çalışan Taraf gazetesini Ahmet Altan ile birlikte yöneten Çonğar, uzun süredir ortalıkta görünmüyor.

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan "Mahrem" kitabında Yasemin Çongar'ın bu süreçte ABD'li yetkililere TSK ile ilgili bilgileri nasıl taşıdığı Wikileaks sızıntılarındaki belgelere dayandırılarak açık şekilde ortaya kondu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na TSK içinde Cemaat örgütlenmesi hakkında bilgi veren Taraf'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Çongar, Gülenci askerlerin eşlerinin TSK'da gizlenmek için havuz kenarında mayo değil bikini giydiğini söylüyor.

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan "Mahrem" kitabında söz konusu kriptoya yer verdi.

Çongar'ın Fethullahçı subaylara ilişkin "çok özel" anlatımlarının hikayesi belgelerde şöyle yer alıyor:

Tarih: 17 Eylül 2009.

ABD İstanbul Bas¸konsolosu  Sharon A. Wiener “Degˆis¸en Türkiye’de I·slam, AKP, Türban, Fethullah Gülen ve Diyanet'' bas¸lıklı bir kriptoyu Washington’a gönderdi.

Kriptoda Bas¸konsolos’un çarpıcı isimlerle (kriptodaki deyimiyle, kontaklarıyla / bagˆlantılarıyla) görüs¸melerinin notları vardı. Belgeden, kontaklarla görüs¸melerin farklı zamanlarda yapıldıgˆı ve bu görüs¸melerden toplanılan notların derlenip kriptoya çevrildigˆi anlas¸ılıyordu.

Bas¸konsolos Wiener’ın görüs¸lerini Washington’a geçtigˆi kontaklarından biri de Yasemin Çongar’dı.

Kriptonun yazıldıgˆı dönemde, Çongar’ın Taraf’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı oldugˆunu hatırlatalım.

Kriptoda ABD’li diplomat Wiener’in I·slam notları arasında Gu¨len Cemaati de vardı.“Kemalistlerin hiddetinden nasiplenen digˆer bir grup, dini lider Fethullah Gu¨len’in mu¨ritleri. Kontaklarımızın tu¨mu¨, bu mu¨ritlerin Kemalizmin en gu¨c¸lu¨ kalesi olan ordu da dahil olmak u¨zere Tu¨rk toplumunun ''her yerinde’ oldugˆu konusunda hemfikir,'' diyen Bas¸konsolos, Yasemin C¸ongar’la konuya dair go¨ru¨s¸mesinden notlar aktarıyordu.

C¸ongar o do¨nem TSK’ya savas¸ ac¸an ve Cemaat’le aynı eksende davranan yayın organı Taraf’ı yo¨netiyordu. Kus¸kusuz o su¨rec¸te kamuoyu o¨nu¨nde sorsanız, C¸ongar Cemaat’in TSK ic¸inde o¨rgu¨tlenmedigˆini so¨yleyecekti. Bas¸konsolos’a ise s¸unları so¨ylu¨yordu:

“(...) C¸ongar ordu kumandanlıgˆının, Gu¨len hareketinin silahlı kuvvetlerin daha u¨st kademelerine sızmasından giderek rahatsız oldugˆunu ve Gu¨lenciler’i bu kademelerden temizlemeye her daim istekli oldugˆunu so¨yledi. (...)''

"Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi" haberi, 27 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Altan'la Taraf'ı kuran Yasemin Çongar'ın CIA'ya çalıştığı belgelendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon, Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  2. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  3. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  4. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  5. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  6. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  7. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  8. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  9. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  10. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  11. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  12. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  13. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  14. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  15. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  16. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  17. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  18. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  19. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  20. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
Otomotiv Haberleri