Ahmet Davutoğlu yine akademisyenleri hedef aldı

Ahmet Davutoğlu yine akademisyenleri hedef aldı

Ahmet Davutoğlu yine akademisyenleri hedef aldı Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP Grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:"TBMM çatısı altında bu milletin istikbaline bir kere daha AK Parti grubu adına söz veriyorum. Millet de tasalanmasın....

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP Grup toplantısında konuştu. 

Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"TBMM çatısı altında bu milletin istikbaline bir kere daha AK Parti grubu adına söz veriyorum. Millet de tasalanmasın. Milletin ideallerini savunun AK Parti var ve daima olacak.

Biz 7 düvele karşı istikbalimizi savunmuştuk. Bu sabah Brüksel’de meydana gelen saldırıyı lanetliyoruz. Belçika halkına taziyelerimi sunuyorum. Geçen hafta Brüksel’deydik. Her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Bir çok terör grubu ülkemizi hedef almış bulunuyor. Adları farklı olsa da aynı talimatla hareket ediyor. Karşıymış gibi görünün örgütler bize karşı toplanıyor.

Peşpeşe gelen bu saldırılar nasıl çalıştıklarını gösteriyor. Bazen PKK’nın imdadına DEAŞ yetişiyor, sürekli olarak da paralel örgüt yetişiyor. Terör dolayısıyla sivil, asker bütün vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Onlar Çanakkale şehitleriyle birlikte anılacaklar, bu şehitlerimizin ruhu 21. Yüzyıl şehitleri olacak yaşayacak.

'ARTIK BU MASKELER İNMİŞTİR'

Terör örgütleri saldırdıktan hemen sonda gazeteci, sözde aydınlar seferber oluyorlar, bazen onları aklayarak, bazen tek laf etmeden hükümeti suçlayarak kendilerine verilen rolleri icra ediyorlar.

Terör örgütleri de, sözde aydınlar ve bazı gazeteler aynı hain planın parçası olarak hareket ediyorlar. Sözde akademisyenler bizleri suçlayan ama terör örgütüne tek laf etmeyen bildiri yayınladılar. Artık bu maskeler inmiştir. Kim terörün yanındaysa, kim karşısındaysa net tavrını ortaya koysun.

'AYAKTA OLACAĞIZ'

Yıkılmadık, ayaktayız, yıkılmayacağız. Korkmadık, korkmayacağız. Yılmadık yılmayacağız. Allah milletimizi, devletimiz kadim eylesin. Allah devletimize zeval vermesin. Hangi köşelerden saldırırlarsa saldırsınlar dimdik ayakta olacağız. Sizler bu milletin iradesini sarsamayacaksınız. Sözde barış havarilerine soruyorum. Onlarca insan katledildi, şehitlerimiz var neredesiniz nerdesiniz ey akademisyenler? 

Neden PKK’ya karşı bir cümle eleştiri yapamıyorsunuz. Bir kez daha herkesin sınavda olduğunu, bugünlerde aldığı tavırla tarihe geçeceğini söylüyorum. Maalesef Türkiye’de bu olaylar sırasında ülkeyi karamsarlığa sürükleyen bazı yayın organları var.  Bazı gazeteler teröre tek cümle etmez, yer yer överler. Terör örgütleriyle birlikte çalışanları dünyanın hiçbir yerinde görmezseniz.

Medya ve basının aldığı tavır da önemlidir. Türkiye düşmanı medya kuruluşları da var. Ben eylemimi yapayım, bu medya beni aklar diye canice saldırmaya devam ediyorlar. Belçika’da medyada saldırı sonrası bir hassasiyet ortaya çıkar ama Türkiye’de hükümet suçlanır.

'BİZİ MİLLETİN DUASI KORUR'

Teröre sahip çıkan partilerimiz var. Terörist cenazesine gidenler var. HDP’yi size ve milletime açıklamama gerek yok. Asıl şaşırtan CHP’nin durumu… Kılıçdaroğlu’nun ezber bir tutumu var. Net bir tutum görmüş değiliz kendisinden. Tek bir cümle ciddi söz demeden AK Parti’yi eleştiriyor. CHP ana muhalefet olmasına rağmen değişik bir topluluğa bürünüyor. Paralel yapının ele başısı Amerika’da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor, sonra masum olduğunu iddia ediyor, bizlere beddua ediyor. Yeni bir beddua kaseti çıkmış görmüşsünüzdür. Bizi milletin duası korur.

Türkiye yönetilemiyor diyor Sayın Kılıçdaroğlu, sürekli bizi eleştiriyor ama Türkiye’yi kimin yöneteceğini siz değil halkımız karar verir ve kararını verdi. Şimdi Belçika’da ana muhalefet çıkıp hükümeti eleştirir mi eleştirmez, terör örgütüne destek verir mi, vermez. 

Halk bir bize baktı, bir CHP’ye baktı ve kararını verdi. Terör saldırıyla birlikte acılarımız henüz tazeyken, saldırılar sonrası bizi bizzat arayarak görüşmek isteyen Sayın Bahçeli’ye buradan teşekkür ediyorum. Bakanlar Kurulu'nu yarıda kestim, görüştük, 'sadece ve sadece destek için geldik, Bakanlar Kurulu etkilenmesin, desteğimiz yanınızda’ dedi.

Umarım Sayın Kılıçdaroğlu bundan ders alır, beklediğimiz ana muhalefet tavrı işte budur. Lütfen teröre karşı net tavrınızı ortaya koyun ve sesinizi çıkarın. Kılıçdaroğlu sen önce partini yönet de sonra bizi eleştirirsin.

"Ahmet Davutoğlu yine akademisyenleri hedef aldı" haberi, 22 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu yine akademisyenleri hedef aldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu yine akademisyenleri hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  2. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  3. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  4. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  5. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  6. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  7. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  8. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  9. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  10. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  11. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  12. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  13. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  14. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  15. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  16. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  17. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  18. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  19. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  20. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
Politika Haberleri