Akit IŞİD'i böyle akladı

Akit IŞİD'i böyle akladı

Akit IŞİD'i böyle akladı Yeni Akit gazetesi, Reina katliamıyla ilgili "istihbarat uzmanları"na dayandırdığı haberde, yaşanan saldırıda MOSSAD kokusu olduğunu öne sürdü.Saldırının "CIA-MOSSAD-FETÖ ORTAK YAPIMI" olduğunu öne süren gazete, buna dayanak...

Yeni Akit gazetesi, Reina katliamıyla ilgili "istihbarat uzmanları"na dayandırdığı haberde, yaşanan saldırıda MOSSAD kokusu olduğunu öne sürdü.

Saldırının "CIA-MOSSAD-FETÖ ORTAK YAPIMI" olduğunu öne süren gazete, buna dayanak olarak çeşitli argümanlar öne sürdü.

Gazete "MOSSAD" bağlantısını şöyle kurdu: "Klasik bir terör saldırısında teröristlerin 'geri dönmemek' üzere güdümlendiği; istihbarat birimlerinin operasyonlarında ise 'alan'ın özellikle "hayatta kalma' özerine modellendiği bilgisi, Reina tetikçisinin davranışlarıyla da bire bir örtüştü."

Kırgızistan'da FETÖ'nün "güçlü olduğunu" hatırlatan gazete, bunu FETÖ bağlantısına "delil" olarak gösterirken, flash bombalarının ABD yapımı olmasından yola çıkarak da katliamın lojistik desteğinin ABD'den olduğunu iddia etti.

Yeni Akit'in haberinin ilgili kısmı şöyle:

"'MOSSAD unsuru' olduğu değerlendirilen tetikçinin bir terörist' gibi sadece önüne değil, bir 'ajan' gibi arkasına da dönerek ateş açması dikkat çekerken, saldırı anında ABD özel kuvvetlerinin elindeki flash bombalarını kullanması lojistik desteğin CIA tarafından verildiğini gösteriyor.

KIRGIZİSTAN FEÖTÖ'NÜN ETKİSİNDE

Saldırganın FETÖ'nün güçlü okluğu ülkelerden biri olan Kırgızistan'dan Türkiye'ye getirilmesi. Saldırı sonrasında olay yerinden 'alınma' yöntemi de FETÖ'nün 'otorite' olarak tanımladığı İsrail'e olan bağlantılarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor. İstihbarat uzmanları bu saldırı ile işbirlikçi bürokratlara da mesaj verildiği görüşündeler."

SADECE IŞİD'İ SUÇLAMADILAR

Yeni Akit haberinde katili birçok unsurla bağlantılı gösterirken, ana sayfada bir kelimeyle bile IŞİD'e değinmedi. Saldırı sonrası hükümet yetkilileri, katlimın IŞİD tarafından yapıldığını açıklamış, IŞİD de yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

Ancak Yeni Akit, saldırıda IŞİD'in rolüne hiç değinmedi.

AKİT'İN HABERİNİN TAMAMI ŞÖYLE

akiticerik1.jpg

Reina saldırısını gerçekleştiren ''profesyonel’ tetikçinin kimliğine ilişkin sır perdesi tartışılmaya devam edilirken, terör uzmanlarından çok önemli bir açıklama geldi. Uzmanlar, saldırganın bir terörist gibi değil bir ajan gibi davrandığına dikkat çekerek olayın merkezinde MOSSAD, CIA ve FETÖ bulunduğunu belirtti.

Yeni Akit’in istihbarat dünyasına yakın önemli bir uzmandan edindiği bilgilere göre Türk devleti, Reina hamlesine ilişkin genel okumasını tamamladı, verilmek istenen mesajı aldı. Olayı araştıran ekipten olmamakla birlikte devletin başka birimlerinden soruşturma sürecine verilen katkılar çerçevesinde saldırının merkezinde İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’ın bulunduğu yönündeki yaklaşım ağırlık kazandı. Kamera görüntülerinden yapılan ilk tahlillerde tetikçinin özel ''eğitimli’ olduğu şeklindeki görüşten hareket eden istihbarat uzmanları, olayda MOSSAD kokusu aldı. MOSSAD’ın bir süredir Türkiye’de bu ölçüde operasyonlar gerçekleştirebilme yeteneği bulunmasa da, örgütün Reina saldırısı ile bu ''yeteneğini’ tekrar canlandırma hamlesinde bulunduğu değerlendirildi.

CIA LOJİSTİK DESTEK VERDİ

Hiçbir işinde silahlı unsurlarını olay yerinde kaptırmayan ve ''büyük açıklar’ vermeyen MOSSAD’ın daha önceki operasyonlarıyla karşılaştırma yapan uzmanlar, ''tipik bir MOSSAD işi’ tespitini kayıtlara geçtiler. Ayrıca bu olayda MOSSAD’ın, Amerikan istihbarat örgütü CIA’den de lojistik destek aldığı değerlendirildi. Klasik bir terör saldırısında militanların ''geri dönmemek’ üzere güdümlendiği; istihbarat birimlerinin operasyonlarında ise ''ajan’ın özellikle ''hayatta kalma’ üzerine modellendiği bilgisi, Reina tetikçisinin davranışlarıyla da bire bir örtüştü. ''İstihbarat’ unsuru olduğu değerlendirilen tetikçinin sadece önüne değil, arkasına da dönerek ateş açması dikkat çekti.

AMBULANSLARIN KAMERA KAYITLARI

Saldırganın olay yerinden ''alınma’ yöntemi noktasında ise bir ambulansın kullanıldığı değerlendiriliyor. Muhtemelen, olay yerine ilk gelen ambulans ile ya hastane safhasında veya yolda aktarma ile saldırganın olay yerinden uzaklaştırılması sağlandı. Operasyonun tüm süreçlerinin büyük bir ''doğallıkla’ tatbik edildiği üzerinde duran uzmanlar, saldırının verdiği mesajlar noktasında da çarpıcı ihtimaller üzerinde çalışıyorlar. Saldırganın mekanda gözettiği ilk hedefin Arap turistlerin bulunduğu loca olması, olayın esasında çok maksatlı olmakla birlikte ''nokta’ atışlı bir ''suikast’ operasyonu şeklinde planlandığı görüşünü ortaya çıkardı. İlk hedef ortadan kaldırılmışken diğerleri de onun üstünü örtmek için kurban edildi.

LÜBNAN’A MESAJ VERMEK İSTEDİLER

Mekanda hayatını kaybeden Arap bayanlardan birisinin Lübnan’ın önemli bir siyasetçisi, diplomatı veya işadamının kızı olması gerektiğini değerlendiren istihbarat uzmanları, Lübnan’ın bölgesel diplomaside kritik bir merkez olma statüsüne bir mesaj verildiği teşhisinde bulundular. Lübnan’a, “Bizden habersiz iş çevirme! Bizi Türkiye ile ''başbaşa’ bırak!'' mesajı verildiği kaydedildi. Bu noktada Suudi Arabistan’a da özel mesaj verilmiş olabileceği vurgulandı. Neticede, Türkiye’nin Suudi Arabistan ve Lübnan üzerinden gerçekleştirmekte olduğu temaslar engellenmeye çalışıldı.

''ESKİSİ GİBİ DEVAM EDELİM’ MESAJI

Saldırının Türkiye’ye verdiği mesajlar ise, “İstersek iç savaş çıkarabiliriz!'' tehdidi, “Bizimle olmak zorundasın!'' dayatması ve “Biz hâlâ çok güçlüyüz!'' mesajı şeklinde sıralandı. Ayrıca bürokrasiye de bir mesaj verildiğini değerlendiren stratejistler, sayıları çok az kalmakla birlikte ''Eski Türkiye’nin ''işbirlikçi’ bürokratlarına, “Bakın Türkiye’de gücümüz devam ediyor. Operasyon çekiyoruz ve aydınlatılamıyor. Yeni Türkiye’ projesine destek vermeyin! Eskisi gibi devam edelim!'' dendiğini kaydettiler.

SALDIRI SONRASI DEZENFORMASYON

Yılbaşı akşamı Ortaköy’de Reina isimli bir gece kulübüne düzenlenen saldırı sonrası, sosyal medyada eş zamanlı olarak provokasyon çalışması başlatıldı.

Katliamın yaşam şekline yönelik bir saldırı olduğu algısı yönündeki algı için sosyal medyada saldırganın Noel Baba kıyafeti giydiği öne sürüldü.

Kartel medyasının yazar çizer takımı da Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı Cuma hutbesini hedef alarak saldırı ile bağlantı kurmaya çalıştı.

Polis daha kamera kayıtlarını araştırdığı esnada FETÖ’nün pasaport birimine sızmış militanları başka bir şahsın görüntüsünü internete sızdırdı.

Bunun üzerine yüzlerce asılsız ihbarla emniyetin telefonları kilitlendi. Örgüt kaotik ortamdan faydalanarak katilinin firarı için zemin oluşturdu.

"Akit IŞİD'i böyle akladı" haberi, 05 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Akit IŞİD'i böyle akladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akit IŞİD'i böyle akladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Otomotiv Haberleri