'Aklıma Ali İsmail geldi!'

'Aklıma Ali İsmail geldi!'

'Aklıma Ali İsmail geldi!' Ankara’da 3 kişi tarafından ''Türk bayrağı tutmadığı’ gerekçesiyle darbedildiği video sosyal medyada büyük tepki yaratan ve Fransız olduğu zannedilen 29 yaşındaki Mustafa Turan Çalışkan yaşadıklarını anlattı.BirGün'den Doğu...

Ankara’da 3 kişi tarafından ''Türk bayrağı tutmadığı’ gerekçesiyle darbedildiği video sosyal medyada büyük tepki yaratan ve Fransız olduğu zannedilen 29 yaşındaki Mustafa Turan Çalışkan yaşadıklarını anlattı.

BirGün'den Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Çalışkan, ateş almak için yaklaştığı bir arabadaki kişiler tarafından hiçbir şey söylenmeden darbedildi.

Çalışkan, ''Yüzüme darbe alınca konuşamadım, Fransız değil Yozgatlıyım. Aramızda bayrağa ilişkin diyalog olmadan yumruklandım’ dedi.

Bilincini kısmen yitirdiği için darbedildiği sırada konuşmakta güçlük çeken ve yabancı olduğu sanılan Çalışkan, olayın failleri hakkında şikâyette bulundu.

Darp olayının faillerinden birinin paylaşımı sonrasında sosyal medyada yaygınlaşan videoda, Çalışkan’ın Fransız zannedildiği görülüyor ve saldırganlar Çalışkan’a Türk bayrağı tutması gerektiği öğütlüyor. Aralarındaki tek diyalogun Türkçe yaşandığını ve ateş sormaktan ibaret olduğunu, Fransız olduğuna ilişkin kanının nasıl oluştuğunu anlamadığını ifade eden Çalışkan, büyük ihtimalle aldığı darbenin etkisiyle bilincini yitirdiği için konuşamadığını, bu yüzden de yabancı sanılmış olabileceğini söylüyor.

Sosyal medyada yayılan videodan sonra sokağa bile çıkmak istemediğini söyleyen Çalışkan, “Olayın siyasi bir yönü yok. Sokağa çıkmak istemiyorum, herkesin bana baktığını hissediyorum'' dedi.

İlk muayeneye göre, darptan ötürü gözünün altında yaralar oluşan Çalışkan’ın gözünde ciddi bir hasar yok.

'AKLIMA ALİ İSMAİL KORKMAZ GELDİ'

Olay 30 Temmuz Cumartesi’yi 31 Temmuz Pazar’a bağlayan gece, saat 02.00 sularında gerçekleşti. Evine dönmekte olan Çalışkan, Ankara’da Emek semtinde metro çıkışı yakınlarında park halindeki bir arabanın içinde oturan kişilerden sigarasını yakmak için ateş istedi. Çalışkan ilk yumruğu sigarasını yakmak üzere arabanın açık ön camına doğru eğildiği sırada aldı. Çalışkan yüzüne aldığı sert darbenin etkisiyle bu andan sonrasını net hatırlayamadığını aktardı: “ Gözüme gelen yumrukla yere yığıldım. Yumruk atanın elinde yüzük olduğu için daha fazla zarar gördüm. Aramızda ateş istemem dışında hiçbir diyalog geçmedi. Sonra beni videoya çekmişler; videoda konuşulanları hatırlamıyorum. ''Galiba cinayete kurban gideceğim’ diye düşündüğümü anımsıyorum. Aklıma Ali İsmail Korkmaz geldi.'' Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Çalışkan’ın darbeden kişilerin, “Türk bayrağını verdik sen kabul etmedin. Türk bayrağını tutmazsan yumruk da yersin. Adam olacaksın. Bunu sana veriyorsak tutmak zorundasın'' gibi ifadeler sarf ettiği duyuluyor.

'VİDEOYU İZLEYEMİYORUM'

Çalışkan, “Olay sosyal medyada böyle büyümemiş olsaydı belki de hayatıma hiçbir şey olmamış gibi devam edecektim. Ertesi gün videoyu görür görmez arkadaşlarım beni önce hastaneye götürdü ve darp raporu aldım, sonra da karakolda ifade verip şahıslardan şikâyetçi oldum'' diye konuştu. Konuşmakta hala güçlük çeken Çalışkan, “Videoyu izlemek bile istemiyorum... Poliste de bana videoyu izletmek istediler. İzlemek istemedim, kızdım. Sokağa çıkmak istemiyorum, herkesin bana baktığını hissediyorum" dedi.

Uğradığı saldırının ertesi günü önce hastaneye giden sonra da polise başvuru yapan Çalışkan, saldırganların eşkâlleri ve isimlerinin belirlendiğini aktarıyor.

İşte o vahşi saldırı:

"'Aklıma Ali İsmail geldi!'" haberi, 02 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Aklıma Ali İsmail geldi!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Aklıma Ali İsmail geldi!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Gündem Haberleri