AKP'li başkan yardımcısı adına özür diledi

AKP'li başkan yardımcısı adına özür diledi

AKP'li başkan yardımcısı adına özür diledi Trabzon'un Of İlçesi'nde geçen hafta belediye toplantı salonunda müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz, din görevlilerine hitap ederken, Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu'nun "Sen kim oluyorsun vaaz veriyorsun" diyerek mikrofonu...

Trabzon'un Of İlçesi'nde geçen hafta belediye toplantı salonunda müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz, din görevlilerine hitap ederken, Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu'nun "Sen kim oluyorsun vaaz veriyorsun" diyerek mikrofonu kapattığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklamada olaydan üzüntü duyduğunu belirterek, "Ben bu yanlış anlaşılmadan dolayı Diyanet İşlerimizden, Valiliğimizden, ama başta o hanımefendiden tekrar tekrar özür diliyorum" dedi.

Of İlçesi'nde geçen hafta 'Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Arttırılması' projesi kapsamında yapılan toplantıda müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz değerlendirme yaparken iddiaya göre Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu tepki gösterdi. Ayşe Yılmaz'a tepki göstererek "Sen kimsin bize vaaz veriyorsun" diyen Alireisoğlu, iddiaya göre mikrofonun sesini kapadı, ardından şalteri indirterek, salonun lambalarını söndürdü ve kadın görevlinin konuşmasını engelledi.

Olay sosyal medyada geniş yer alırken Trabzon ve Of'ta geniş yankı uyandırdı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ülke gündeminin yoğun olması nedeniyle, kamuoyunda farklı yorumlara sebebiyet veren bu olayı tırmandırmamak için bir süre sessiz kaldıklarını belirtti. Başkan Sarıalioğlu, "Çok kayda değer olmayan, altında bir takım şeyler aranma çabası olan olay hakkında konuşma zorunda kaldım" dedi.

Kadınları baş tacı bildiklerini kaydeden Salim Salih Sarıalioğlu, şunları söyledi:
"Şunu özellikle belirtmek istiyorum hiç kimse, hiçbir çevre, hiçbir dernek, hiçbir parti, hiçbir partili bize kadınlarımız ve en kutsal varlığımız olan dinimiz üzerinden ayar vermeye kalkışmasın. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Kadınlar bizim analarımızdır. Kadınlarımız bizim eşlerimizdir, bacılarımızdır, En önemlisi de kadınlar bizim baş öğretmenlerimizdir. Bir insan her şeyi anne karnında öğrenmeye başlıyor. Ancak burada yaşanan bu hadisede ben özellikle kendisini bizzat ziyaret ederek özür dilemek istiyorum. Zaten kendisine karşı bir tutum olmadığını beyan ettiğini duydum. Kendisine hakaret veya herhangi bir sözlü saldırı olmamıştır. Keşke olmasaydı. Hepimizin ortak hassasiyetleri var, ortak değerleri var. Hepimiz hata yapmış olabiliriz. Hiç kimse hatasız değildir."

Kadın haklarını savunduklarını belirten Başkan Sarıalioğlu, "Kaldı ki Of Belediyesi ve mensupları bunu her zaman her platformda göstermiştir. Of, kadınlarımıza sosyal hayatta her zaman öncelik tanımasını bilmiştir. 1944 yılında yapılan seçimlerde ilk kadın İl Genel Meclisi üyesi Ofludur, Zehra Saral'dır. Benim çok yakınımdır. Bunun bilinmesi lazım" diye konuştu.

Geçen haftaki olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını kaydeden Salim Salih Sarıalioğlu, "Ben bu yanlış anlaşılmadan dolayı Diyanet İşlerimizden, Valiliğimizden, ama başta o hanımefendiden tekrar tekrar özür diliyorum. Ama o çevrelerde iyi bilsinler biz Ofluyuz. Dinimize de kadınlarımıza da gereken hassasiyeti en çok biz veririz. Kimse bize bu iki kutsal değerlerimiz üzerinden ayar vermeye kalkmasın" dedi.
 

"AKP'li başkan yardımcısı adına özür diledi" haberi, 05 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li başkan yardımcısı adına özür diledi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li başkan yardımcısı adına özür diledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Gündem Haberleri