AKP'li vekil: Şimdi sıra şakirtlerin rehabilitasyon sürecinde

AKP'li vekil: Şimdi sıra şakirtlerin rehabilitasyon sürecinde

AKP'li vekil: Şimdi sıra şakirtlerin rehabil... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Zaman gazetesine kayyum atanması ile el konmasına ilişkin olarak, "Geçtiğimiz hafta itibariyle, 'inlerine girme' süreci büyük oranda tamamlandı....

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Zaman gazetesine kayyum atanması ile el konmasına ilişkin olarak, "Geçtiğimiz hafta itibariyle, 'inlerine girme' süreci büyük oranda tamamlandı. Beka mücadelesi ülkemiz ve milletimiz adına, hamdolsun zaferle sonuçlandı" dedi. "Şimdi, 'şakirtlerin' rehabilitasyon sürecine geçilmeli" diyen Ünal, Yeni Şafak'taki yazısında "Çok iyimser olduğumu düşünenler olabilir. Hayır, sadece, 'çıkmayan candan umut kesilmez' diyenlerdenim" ifadesini kullandı.

Ünal'ın Yeni Şafak'ta "Şimdi sıra şakirtlerde" başlığıyla yayımlanan (7 Mart 2016) yazısı şöyle:

Paralel Yapı, 17-25 Aralık darbe girişiminin başarıyla sonuçlanacağına kesin gözüyle bakıyordu. 40 yıldan fazla bir süre boyunca büyük bir titizlik ve gizlilik içinde bu darbe girişiminin hazırlıkları yapılmıştı. Amaç, sadece seçilmiş anayasal hükümeti devirmek değil, devleti topyekün ele geçirmekti. Yargı, emniyet, muhalefet, medya, iş dünyası bu amaca yönelik olarak dizayn edilmiş; MİT, TSK gibi kurumların kilit noktalarına, gerektiğinde oraları felç edecek adamlar yerleştirilmişti.

Ne var ki, 40 yıllık hazırlık, hiç ummadıkları bir dirence tosladı.

Şahsına, çocuklarına, ailesine, yol arkadaşlarına alçakça saldırdıklarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu yere yığılacağını hesap ediyorlardı. Hesap edemedikleri ise, karşılarında, beyaz kefenine bürünmüş bir siyaset dehasının olmasıydı. Erdoğan, önce topu göğsünde yumuşattı, sonra ayağına aldı ve ardından da, “inlerinize gireceğiz inlerinize!'' diyerek karşı taarruza geçti.

İnlerine girme süreci uzun sürdü. Zira, Erdoğan'ın gördüğünü göremeyenler, millet ve ülke bekasını ilgilendiren bu mücadelede gönülsüz davrandılar. Eylül ayında İpek Grubu'na, geçtiğimiz hafta da Kayseri'de Boydaklar, İstanbul'da Feza Grubu'na yapılan hukuk operasyonları, Paralel Yapı'yla mücadelede bir dönüm noktası oldu. FETÖ'nün hem hareket kabiliyeti, hem de morali, bu hukuk operasyonlarıyla en ağır darbeyi aldı.

Elbette rehavet yok; tedbir elden bırakılmayacak. Hele hele, en başından itibaren bu mücadeleyi yavaşlatan, savsaklayan, engelleyen bu kadar aymaz, fırsatçı, dönek ve hain varken, “bu iş bitti'' demek mümkün değil.

Ancak, sinsi ve tehlikeli bu örgüt karşısında ülkenin ve milletin galip geldiği; CHP, MHP, HDP ve hatta PKK ile ittifakın yarar getirmediği, örgütün uçurumdan aşağı yuvarlanmaya başladığı inkar edilemez bir gerçek.

Şimdi artık sıra şakirtlerde...

Şakirt dediysek, Risale-i Nur talebesi olmak için yola çıkan, ama büyük bir casusluk çetesi tarafından aldatılan temiz, ihlaslı, Anadolu çocuklarını kastediyoruz.

Karşımızda, ikna edilmeleri çok zor, zihinlerinin etrafına çelikten duvarlar örülmüş bir kitle var.

FETÖ, sadece liselerden, üniversitelerden değil, anaokullarından, hatta örgüt içi evlilikler yaptırarak, anne rahimlerinden bile militan devşirdi.

Tıpkı Cengiz Aytmatov'un “Mankurtları'' gibi, sormadan, sorgulamadan, şüphelenmeden; ucuz iş gücü, casus, ya da büyük bir çarkın her şeyden habersiz dişlileri olarak işleyen bir kitle imal edildi.

Özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra, gerek din dili üzerinden, gerek siyasi iftiralarla, “Şakirtlere'' aşırı dozda haşhaş enjekte edildi. Dinlemelerden KPSS hırsızlığına, uygunsuz ittifaklardan karanlık ilişkilere, tutmayan tahminlerden gerçekleşmeyen kerametlere kadar her konuda “şakirtlere'' hap halinde bahaneler üretildi.

Dershaneler, okullar, şirketler, bankalar, dernekler, tv, gazete, dergiler batarken; suçlular tek tek sıvışırken, zanlılar hapse girerken, “rüya gördük çok iyiyiz, ilham aldık iyi gidiyoruz, mesaj geldi hicret ediyoruz, müjdeler olsun Hazreti Yusuf'uz, ne mutlu Cennet'teyiz'' gazını hesapsızca tedavüle soktular.

Örgüte yönelik her soru sloganlarla bastırıldı. Yapılan yanlışlara yönelik her sorgulama, AK Parti'ye atılan iftiralarla perdelendi.

Elbette, bu yoğun mücadele sürecinde, yüzbinlerce insanın sosyolojisi, psikolojisi ve din anlayışları yeterince tartışılmadı, konuşulmadı.

Şimdi ise, tam da sahte “Hoca''nın maskesinin düştüğü, 40 yıllık çetenin çöktüğü bir anda, bu çocukları konuşmanın, bu çocuklarla konuşmanın vakti geldi.

Bunu, bu aşamada AK Parti yapamaz.

Bunu, cemaatlerimiz, alimlerimiz, kanaat önderlerimiz, düşünürlerimiz yapmalı. Bu din anlayışı, bu din dili artık etraflıca ve soğukkanlılıkla konuşulmalı.

Alnı secdeye varan, halis, temiz; ancak büyük bir ihanet şebekesinde bilinçsizce piyon yapılan çocuklara, samimiyetin diliyle yaklaşılmalı, soru sorma ve sorgulama pencereleri açılmalı.

Tarihin en tehlikeli ve gizli örgütlerinden biri olan FETÖ, istikbalimize de ışık tutacak şekilde artık soğukkanlılık içinde masaya yatırılmalı.

Geçtiğimiz hafta itibariyle, “inlerine girme'' süreci büyük oranda tamamlandı. Beka mücadelesi ülkemiz ve milletimiz adına, hamdolsun zaferle sonuçlandı.

Şimdi, “şakirtlerin'' rehabilitasyon sürecine geçilmeli.

Çok iyimser olduğumu düşünenler olabilir. Hayır, sadece, “çıkmayan candan umut kesilmez'' diyenlerdenim.

"AKP'li vekil: Şimdi sıra şakirtlerin rehabilitasyon sürecinde" haberi, 07 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'li vekil: Şimdi sıra şakirtlerin rehabilitasyon sürecinde haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li vekil: Şimdi sıra şakirtlerin rehabilitasyon sürecinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri