AKP'nin dokunulmazlık teklifini CHP değerlendirecek

AKP'nin dokunulmazlık teklifini CHP değerlendirecek

AKP'nin dokunulmazlık teklifini CHP değerlen... AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i TürkiyeBüyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Adalet ve...

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i TürkiyeBüyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iletmiş olduğu teklifte kendilerine daha önce gelen tekliften farklı olarak Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığına intikal etmiş olan dosyaların da 15 gün içinde ilgili mercilere, yargı mercilerine intikal ettirilmesi olduğunu söyledi. 

Özel, "CHP olarak bu süreci şöyle değerlendiriyoruz. Yasanın çıktığı tarihte Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa gelmiş dosyalar yoktu ilk teklifinde Adalet ve Kalkınma Partisinin. Bu bir eksiklikti, biz bunu yasanın çıktığı tarihe kadar işlenmiş olan tüm suçları kapsaması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuya Adalet ve Kalkınma Partisi'nin böyle yaklaşmadığı ama Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyen dosyaları da intikal ettirme olarak yaklaştığı anlaşılıyor. Bir temel ayrılık noktamız da şu olarak görüldü; biz sadece milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlığın yeterli olmayacağını, ilgili şu anki bakanlar ve geçmişteki bakanlarla ilgili yasanın çıktığı tarihe kadar, çıkacağı tarihe kadar işlenmiş tüm suçların da Anayasa 100'deki soruşturma komisyonu kurulma ihtiyacı olmaksızın ilgili yargı merci olan ki bakanlar için burası Yüce Divan olarak göreve yapacak olanAnayasa Mahkemesi'dir. Bunun olması gerektiğini düzenlemiştik. Sayın Naci Bostancı'nın bize sunduğu karşı teklifte bu yok. Onlar mevcut bakanların ya da geçmişte görev yapmış bakanlarla ilgili gelecek, kanun çıktığı tarihe kadar işledikleri suçlarla ilgili gelecek fezlekelerin de işleme alınmasıyla ilgili bir adım atmıyorlar. Bu bizim açımızdan son derece önemli bir durumdur." dedi. 

CHP'nin teklife ne zaman cevap vereceğinin sorulması üzerine ise Özel, "Bu teklifi Sayın Genel Başkanımıza derhal ilettik ve bunun yanında Genel Başkanımızın takdiriyle partimizin yetkili organlarında görüşüldükten sonra önümüzdeki günlerde Adalet ve Kalkınma Partisine bu konudaki görüşümüzü de ileteceğiz." karşılığını verdi.

"Rezervleriniz var, sıcak bakmadığınız anlaşılıyor." denmesi üzerine de Özel, "Şöyle, grup başkanvekilleri olarak bizim ilgili yetkili kurullarımızdan bize verilen görev bizim yapmış olduğumuz üçlü öneri kabul edilirse bu konuda derhal harekete geçme noktasındadır. Ancak bizim önerimiz dışında bir öneri geldiği için bunu yetkili kurullarımız değerlendirecek." diye konuştu. 

"Adalet ve Kalkınma Partisinin bakanlarla ilgili hem geçmişteki bakanlar hem de bugünkü bakanlarla ilgili bir endişesinin olduğu veya onları bu dokunulmazlık zırhının arkasında tutmayı son derece önemsedikleri anlaşılıyor." diyen Özel, AK Parti'nin kendi teklifinde ısrarcı olması, tek başına bu teklifi getirmesi durumunda tavrın ne olacağının sorulması üzerine, "Bu değerlendirmeyi yetkili kurullarımız yapacak elbet ama şunun da önemle altını çizmek lazım. Anayasanın amir hükmü gereğince bu konunda gruplar grup kararı alamazlar. Ancak CHP'nin, Adalet ve Kalkınma Partisinin bu biraz revize ettiği ama bizim beklentimizin çok gerisinde olan bu teklifine karşı nasıl bir yanıt vereceğimiz sonuçta yetkili kurulun alacağı karar." şeklinde konuştu.

"AKP'nin dokunulmazlık teklifini CHP değerlendirecek" haberi, 01 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'nin dokunulmazlık teklifini CHP değerlendirecek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin dokunulmazlık teklifini CHP değerlendirecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  2. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  3. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  4. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  5. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  6. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  7. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  8. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  9. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  10. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  11. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  12. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  13. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  14. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  15. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  16. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  17. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  18. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  19. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  20. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
Politika Haberleri