AKP'nin yaptırdığı ankette AKP'liler de 'Hayır' dedi!

AKP'nin yaptırdığı ankette AKP'liler de 'Hayır' dedi!

AKP'nin yaptırdığı ankette AKP'liler de 'Hay... AKP kurmaylarının kampanyayı kararsızlar üzerine yoğunlaştıracağı belirtilirken, MHP ile girilen işbirliği ve HDP’lilerin cezaevinde olmasının, Kürt oylarında çözülmeye neden olduğu yorumları yapılıyor. Hürriyet Parlamento...

AKP kurmaylarının kampanyayı kararsızlar üzerine yoğunlaştıracağı belirtilirken, MHP ile girilen işbirliği ve HDP’lilerin cezaevinde olmasının, Kürt oylarında çözülmeye neden olduğu yorumları yapılıyor.
 
Hürriyet Parlamento Bürosu Şefi Nuray Babacan'ın AKP'nin referandum kampanyası hazırlıklarına ilişkin partinin kulislerinden aktardığı veriler şöyle: 

KADINLARIN KAYGISI

AKP'lilerin araştırmalarda ulaştığı en önemli sonuç, kendi parti tabanları dahil, kadınların desteğinin daha önceki dönemlere kıyasla bir miktar düşük olduğu yönünde. AKP analizcileri bunun “tek adamlık ve yaşam tarzı'' konusunda beliren kaygılardan kaynaklandığını tespit etmişler. Muhalefetin de kampanyasında bu alana yoğunlaştığına dikkat çeken AKP'liler, kadınlara yönelik ayrı bir çalışma yapma kararı aldı. Kampanyanın en önemli mesajlarından biri kadınlarla ilgili olacak ve yaşam tarzının anayasal güvence altında olacağının garantisini verecek.

KÜRTLERİN DURUMU

Kampanyada, öncelikli olarak dikkate alınacak diğer bir grup ise Kürtler olacak. MHP ile girilen işbirliği ve HDP’lilerin cezaevinde olmasının, Kürt oylarında çözülmeye neden olduğu yorumları yapılıyor. Partide yapılan analizlere göre, örgütten ve HDP’den uzaklaşmış ama henüz devletin ya da AKP’nin yanında olmayan kararsız Kürtleri kazanmaya yönelik bir strateji geliştirme ihtiyacı var. Bölgede yürütülecek kampanyada, sadece bölge milletvekillerinin değil, AKP’nin bütünüyle görünür olması sağlanacak. Bunun için başka illerin milletvekilleri ve bakanlara program yapılacak. 

“Cazibe merkezleri'' projesinin bölge halkına kazandıracakları kampanya boyunca anlatılacak. Analizlerde, Kürtlerin tereddütlerinin yüzde 70 oranında psikolojik ortamdan beslendiği, bu psikolojinin iyi yönetilmesi durumunda destek sağlanabileceği öne sürülüyor.

 KARARSIZ MUHAFAZAKARLAR

Partinin, MHP tabanına yönelik çalışmaları ayrı bir başlık konusu olurken, yıllardan beri AKP’ye oy veren geleneksel yapı içerisinde yeni sistemle ilgili tereddütte olan muhafazakârlar olduğu da belirlendi. Muhalefetin, “tek adamlık, diktatörlük, ülkenin bölüneceği'' tezleri nedeniyle kafası karışan muhafazakârlara yönelik de bir dizi kampanya başlığı olacak. Ancak, parti yönetimi, kararsız görünen AKP seçmeninin son kertede ''Evet’ oyu kullanacağı hesabı yapıyor.

 EKONOMİNİN DURUMU

Diğer taraftan kampanyada, anayasa metni üzerinden polemiğe girmek yerine, “güvenlik, gelecek ve kalkınma'' başlıklarında yeni umutlar verilmesi planlanıyor. Bu süreçte, referandum vaatleri devreye girecek ve seçmene yönelik yeni uygulamalar duyurulacak.

 Referandum sürecinde, belirleyici başlığın ekonomi olduğu saptaması yapan kurmaylar, AKP’nin kampanyası süresince, konuyu anlatacak isimleri özenle seçmeyi, medya ile ilişkileri geliştirmeyi, sosyal medyada kamplaştırıcı dil kullananlara izin verilmemesi gibi kararlar almaya hazırlanıyor.

"AKP'nin yaptırdığı ankette AKP'liler de 'Hayır' dedi!" haberi, 29 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'nin yaptırdığı ankette AKP'liler de 'Hayır' dedi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin yaptırdığı ankette AKP'liler de 'Hayır' dedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  2. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  3. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  4. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  5. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  6. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  7. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  8. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  9. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  10. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  11. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  12. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  13. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  14. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
  15. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
  16. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  17. 11:14 Asgari Ücret Zammı Bekleniyor: Temmuz'da Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Zam Yolda mı?
  18. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  19. 10:57 Gazeteci Uğur Dündar uyardı! Yarın gündem bambaşka olacak! Bu konu futbol değil!
  20. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
Politika Haberleri