Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle özelleştiriliyor!

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle özelleştiriliyor!

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle özelleştiriliyor! Özelleştirmeye tepki gösterenlerden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankara'nın kamusal toprak varlığının satışını kabul etmiyoruz. Bu özelleştirmenin ardından rant ve piyasalaşma çıkacak" dedi. Mimarlar...

Özelleştirmeye tepki gösterenlerden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankara'nın kamusal toprak varlığının satışını kabul etmiyoruz. Bu özelleştirmenin ardından rant ve piyasalaşma çıkacak" dedi. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak mülkiyeti maliye hazinesine ait olan Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerindeki 249 adet taşınmazın özelleştirme kapsamına alınmasına sert tepki gösterdi.

soL'da yer alan habere göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankara'nın kamusal toprak varlığının özelleştirmesini kabul etmiyoruz. 249 adet taşınmazın Özelleştirme İdaresi'ne devredilerek satılacağı alanlar, Ankara'nın yeni rant ve yüksek yoğunluklu yapılaşma alanları olarak karşımıza çıkacak" dedi.

"ÖZELLEŞTİRMENİN ARKASINDAN RANT ÇIKACAK"

"745 bin 807 metrekarelik arazi varlığının mülkiyetinin maliye hazinesinden Özelleştirme İdaresi'ne devredilerek satılmasının altından kentsel rant çıkacak" diyen Candan şöyle devam etti:

"Ağırlıklı olarak Gölbaşı ve Yenimahalle ilçesinin gelişmekte olan alanlarındaki taşınmazların satışından rant çıkacağı gün gibi ortada. Kamu arazi varlığının özelleştirilmesi ve hepimize ait olan varlığın satışı kabul edilemez. Bu süreç, karşımıza plansız kentleşme, kamusal yerine kişisel yarar ve yaşanmaz kent parçaları ortaya çıkartacaktır. 249 adet taşınmaz içerisinde, Gölbaşı İlçesi 162 taşınmaz ve toplam 376 bini 181 metrekareyle birinci sıradadır. İkinci sırada ise 84 adet taşınmaz ve toplam 360 bin 288 metrekare ile Yenimahalle İlçesi geliyor. Gölbaşı'nda sayfiye yeri iken, emsal artışları ile yüksek yoğunluklu yapılaşmaya dönüşen ve kentsel rantı yüksek olan İncek ve Kızılcaşar mahalleleri de önemli ölçüde satışa sunulacaktır.  Emsali 0,10-0,30 yüksekliği 6.5 metre olan konut alanlarının muhtemel satıştan sonra  bir anda emsal 2'ye çıkacak, yükseklik serbest olacaktır. Kamusal varlıklarımızın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz, yargıya taşıyacağız."

"MÜLK SAHİPLERİ VE PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLANSIN"?

Candan, Özelleştirme İdaresi'ne devredilen arazilerin mülkiyet sahiplerinin ve satış sonrası plan değişikliklerinin açıklanmasını istedi. Candan, kamuya ait olan varlıkların özelleştirme üzerinden sermaye odaklı yapılanmalara sunulmasının kentleşme açısından vahim sonuçlar doğuracağını belirtti.

"Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle özelleştiriliyor!" haberi, 13 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle özelleştiriliyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle özelleştiriliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  2. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  3. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  4. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  5. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  6. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  7. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  8. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  9. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  10. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  11. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  12. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  13. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  14. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  15. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  16. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  17. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  18. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  19. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  20. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
Gündem Haberleri