Atilla Taş: Bunun adı gasptır!

Atilla Taş: Bunun adı gasptır!

Atilla Taş: Bunun adı gasptır! Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlarla dikkkat çeken eski popçu Atilla Taş, Zaman'a kayyum atamasını yazdı. Taş, insanların yakında diğer gazeteler kalmadığında, olayı geç de olsa anlayacaklarını yazdı...

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlarla dikkkat çeken eski popçu Atilla Taş, Zaman'a kayyum atamasını yazdı. Taş, insanların yakında diğer gazeteler kalmadığında, olayı geç de olsa anlayacaklarını yazdı ve şuna dikkat çekti: Çırpınıyoruz, anlatıyoruz, olay cemaat olayı değil.

İşte Atilla Taş'ın Meydan gazetesinde yayımlanan yazısı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurtdışına çıkarken yaptığı açıklamada, “Ortalık karışabilir!'' diyerek ''ZAMAN’ ayarlı bombayı ortaya bırakıp gitti. Çok sever böyle dikkat çekmeleri, iyi biliriz!

İster ki hep o belirlesin gündemi, hep onun dediği olsun, oldu da! “Ne istediniz de vermedik?''ten, “Ne istedik de almadık?''a giden süreç işte böyle başladı, istedikleri yapılmayınca.

Her şeyden önce şunun adını net bir şekilde koymalıyız, bu açıkça devlet eliyle gasptır! Daha önce İpek Medya’ya yapıldığı gibi sudan bahanelerle işin başına kayyımlar getirilir.

Sonra gazete, hükümet bültenine çevrilir, ardından da batırılarak yok edilir! Kayyımlık deyip geçmeyin, son zamanların en gözde mesleği oldu. Gençler arasında bile çok popüler artık. 100 binlerce lira maaş alıp tek yapmanız gereken, gazete ya da işletmenin emekçilerini işten atıp, sonra da bir güzel batırmak; oh ne âlâ memleket! Muhalif basının önemi şu an hâlâ anlaşılabilmiş değil, umarım çok geç anlaşılmaz! 2. Dünya Savaşı sonrasında Alman halkına, ölüm kamplarından haberleri olup olmadığı sorulduğunda, “bundan haberimiz yoktu!'' demişlerdi. Gerçekten de yoktu, çünkü bunları yazacak bir muhalif medya yoktu! Türkiye de aynı koşullara koşar adım ilerliyor.

Geçenlerde Londra’dan uçağa binerken dağıtılan gazeteler içinde bir tane bile muhalif gazete göremeyip acı acı gülmüştüm. Artık gerçekte de kalmayacak gibi. İnsanlar bu olayları cemaat kini ve düşmanlığıyla yorumlayıp seviniyorlar ama yakında diğer gazeteler kalmadığında, olayı geç de olsa anlayacaklar. Çırpınıyoruz, anlatıyoruz, olay cemaat olayı değil.

Olay, bu ülkede mülkün artık tehlikede olduğu gerçeği diye ama kin ve nefret gözleri öylesine kör etmiş durumda ki maalesef! Birileri de bunu çok iyi bilip, gayet güzel kullanıyor.

Zaman Gazetesi çalışanlarına sabır ve metanet diliyorum. Bugünlerin bir gün geçeceğini ve bugün zulüm yapanların da bir gün hak ve adalete muhtaç kalacaklarını, adaletin ve gerçeklerin er ya da geç tecelli etmek gibi alışkanlığı olduğunu bilmelerini istiyorum. Hepsine çok geçmiş olsun.

8 MART VE KADINLARIMIZ

Hayatının her alanında en ağır yüklere maruz kaldıkları halde, dışlanan, hor görülen, dövülen, öldürülen, tecavüze uğrayan kadınlarımızın, yılda bir günleri var ki, sadece o gün dilenen güzel dilekler yerine gelse ve yıl boyunca dillendirilse, değil Türkiye’de; dünyada bile kadınların sorunu kalmazdı. Gelin görün ki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde herkes bir günlüğüne feminist ve kadın hakseveri olurken, adeta toplumsal bir ikiyüzlülükle hemen ertesi günden itibaren, yine öldürülmeye, dövülmeye, dışlanmaya, tecavüze ve baskıya devam edilen yine aynı kadınlarımız.

Rahmetli ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi, “Kadınlar insandır, bizse insanoğlu!'' Gelin görün ki biz insanoğulları o güzelim varlıkların, kadınların yüceliğini anlamaktan bile hâlâ aciziz. Tüm acı çeken, dışlanan, dövülen, öldürülen, sesi kısılan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun ama bu hassasiyet lütfen her gün olsun! 

"Atilla Taş: Bunun adı gasptır!" haberi, 07 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Atilla Taş: Bunun adı gasptır! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atilla Taş: Bunun adı gasptır! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  2. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  3. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  4. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  5. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  6. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  7. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  8. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  9. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  10. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  11. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  12. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  13. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  14. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  15. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  16. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  17. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  18. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  19. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
  20. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
Otomotiv Haberleri