Ayağı takılan türbanlı eylemci, elindeki çantayı kalabalığa atmaya çalışmış, faciadan dönülmüş

Ayağı takılan türbanlı eylemci, elindeki çantayı kalabalığa atmaya çalışmış, faciadan dönülmüş

Ayağı takılan türbanlı eylemci, elindeki çan... Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarından Ulu Cami yakınlarında dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin yeni bilgi ve bulgular ortaya çıkmaya başladı. Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü...

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarından Ulu Cami yakınlarında dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin yeni bilgi ve bulgular ortaya çıkmaya başladı. Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı sırada patlamanın meydana geldiği bilgisi de iddialar arasında.

Kadın teröristin Şanlıurfa'dan otobüsle kente geldiği, patlayıcıyı Bursa'ya yakın bir yerde aldığı ortaya çıktı. Canlı bomba olay yerine de taksiyle gitmiş. Otobüs biletinin 'Sultan' adlı bir kadın üzerine alındığı iddia ediliyor. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltında. Örgütün tespiti için IŞİD bağlantıları araştırılıyor. 

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Bilindiği gibi, Bursa'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşandı. Saldırı saat 17.26'da meydana geldi. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlattı.  Patlamaşehir merkezinin büyük bölümünde duyulurken korku ve panik yaşandı.  

Bursa'daki canlı bomba saldırısında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki zanlıların kimlikleri açıklanmadı.

TÜRBANLI TERÖRİST 20-25 YALŞARINDA

Emniyet yetkilileri, saldırıyı yapan 20-25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü söyledi. Teröristin turist kafilesi ya da bir cenazeyi hedef almış olabileceği, ancak patlamanın erken meydana geldiği sanılıyor.

Siyah uzun manto giydiği ve türbanlı belirtilen canlı bombanın patlama sırasında 4 metre yakınında sadece 1 kişinin bulunmasının olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi. Saldırıda ilk etapta 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Kulak çınlaması, panik gibi nedenlerle hastanelere başvuranların sayısı 23'ü buldu. 23 yaralıdan 15'i taburcu edildi, 8 kişinin tedavisi sürüyor.

'AYAĞI TAKILDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ'

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.

OTOBÜSLE ŞANLIURFA'DAN GELMİŞ

Bursa’nın en merkezi yeri tarihi Ulucami’nin bahçesinin batı kapısı yakınında, dün kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Dün olay yerindeki incelemenin ardından cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan ’canlı bomba’ teröristin parmak izinden kimliğine ulaşılamadı. Teröristin kimliği, DNA testiyle belirlenecek.

TAKSİYLE EYLEM YERİNE GİTMİŞ

Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında polis önemli bilgilere ulaştı. DHA'nın geçtiği habere PKK ile bağlantısı araştırılan ’canlı bomba’ teröristin Şanlıurfa’dan otobüsle Bursa’ya geldiği ve olay yerine de taksi ile gittiği belirlendi. Bursa’ya ne zaman geldiği henüz netleşmeyen teröristin, patlayıcıyı da Bursa’ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, ’canlı bomba’ teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde seri operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar’da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

 BİLET 'SULTAN' ADINA ALINMIŞ

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre ise bombacının aldığı bilete ulaşan polis biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti. Polis bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı.

Anımsanacağı gibi ABD Türkiye'deki vatandaşlarını bu hafta bombalı bir saldırı olabileceği konusunda uyarmıştı

HEDEF SIRADAN İNSANLAR

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici. Çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın bir cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi terk etti. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, dün akşam bir gazetecinin, "Teröristlerin 3 kişi oldukları söyleniyor" sözleri üzerine ise şunları söyledi:

"Hayır, tek kişi terörist. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor. Yeni bir gelişme olursa paylaşacağız. İncelemeler devam ediyor."

AMAÇ UYARMAK VE CEZALANDIRMAK

Eylemin IŞİD tarafından gerçekleştirildiği, amacın ise "Türkiye'de IŞİD'e destek vermeyen müslümanların uyarılması ve cezalandırılması" olabileceği belirtiliyor.

"Ayağı takılan türbanlı eylemci, elindeki çantayı kalabalığa atmaya çalışmış, faciadan dönülmüş" haberi, 28 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ayağı takılan türbanlı eylemci, elindeki çantayı kalabalığa atmaya çalışmış, faciadan dönülmüş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayağı takılan türbanlı eylemci, elindeki çantayı kalabalığa atmaya çalışmış, faciadan dönülmüş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  2. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  3. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  4. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  5. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  6. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  7. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  8. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  9. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  10. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  11. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  12. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  13. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  14. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  15. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  16. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  17. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  18. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  19. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  20. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
Gündem Haberleri