Bahçeli: Biz Erdoğan'dan çok ümitlenmiştik

Bahçeli: Biz Erdoğan'dan çok ümitlenmiştik

Bahçeli: Biz Erdoğan'dan çok ümitlenmiştik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, olağanüstü kurultay tarihi tartışmalarıyla ilgili olarak "10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz" dedi.TSK'nın teslim olan...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, olağanüstü kurultay tarihi tartışmalarıyla ilgili olarak "10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz" dedi.

TSK'nın teslim olan PKK'lıların aileleri ile buluşma görüntüleri ile yaptığı halkla ilişkiler çalışmasına tepki gösteren Bahçeli, Erdoğan'ın "PKK silahları gömer, gelir parlamentoda siyaset yapar" sözlerini de "Biz Erdoğan'ın son dönemdeki sözlerinden çok ümitlenmiştik. Ancak yeniden ihanet sürecine dümen kıracağı belli olmuştur" diyerek eleştirdi. Bahçeli, "Yeni bir müzakere safhası ya açıldı, ya açılmak üzeredir. Ne demek silahları gömmek, ne demek koordinatlarını vermek, ne demek parlamentoda siyaset yapmak? TBMM'de yeterince Kandil kontenjanlı terörist vardır. Yenilerine bu milletin katlanmasını beklemek vicdan cinayetidir. Bize göre Erdoğan'ın sözleri çözülme sürecinin yeniden düzenlenmesidir"

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

- Ülkemizin geçmişinde rejim sorunlarının yaşandığı karanlık dönemlerin varlığı bilinmektedir. Türkiye'nin kötü idare edildiği dönemlere şahit olunmuştur. Bölücü terör ve siyasi terörün mesafe aldığı da ortadadır. Bu dönemler hüzünle hatırlanmaktadır.

- Türkiye bugün bir bekaa sorunuyla karşı karşıyadır. Türkiye'yi etnik tuzağın içine çekmek isteyen küresel aktörlerin hedefi ortaya çıkmıştır. Bugünlere bölücü heveslere taviz verilerek gelinmiştir. Dürte dürte uyandırılan etnik tahriklerin sonucunda terörizm alan bulmuştur. Artık terörün iğrenç tesirinden kimse muaf değildir.

- Türkiye'nin bir bölümü bölünme ameliyatına alınmıştır. Bu kıskaç korkarız ki önümüzdeki dönemde daha da daralacaktır. İç gerginlik çok daha tehlikeli boyutlara taşınabilecektir. Gelişmeler ve öngörülerimiz bu yöndedir.

- Türkiye içeride hırpalanacak daha fazla kan kaybedecektir. Ülkemizin bu yükü taşımaya tahammülü kalmamıştır. Milli seferberlik ruhuyla harekete geçmek kaçılmayacak bir sorumluluktur.

- Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan çökertilmesi için yürütülen çalışmalara karşı ilgilisiz kalmak tarihin affedemeyeceği bir gaflet olacak. Gün ayağa kalkmak günüdür. Türkiye ortak akıl ve sağduyu ile bu badireyi atlatmalıdır.

- Siyaset ihtiraslarını milli ve manevi her değerinin önüne koymaktan çekinmeyen siyaset tüccarları sona doğru hızla ilerlemektedir. Kaygımız Türkiye'nin geleceği ve Türk milletinin içine çekildiği tuzaktan nasıl kurtulacağı ile ilgilidir.

- Türkiye'nin içinde bulunduğu sebeplerin temeli liyakatsız kadrolardır. Bölücü terör 3'er 5'er evlatlarımızı şehit etmektedir. Nusaybin'de az sayıda teröristin teslim sahnesi medyaya servis edilmiştir.

- Şehit anaları ağlarken bu sahnelerin nispet yaparak gösterimi neye nispet. Şehit polis ve askerlerimizin, vatandaşlarımızın hesabını kim soracak?

- Terörle mücadeleye hep ve sürekli destek verdik. Doğru bildiğimiz yolda ilerledik. Millet ve vatan uğruna gösterilen üstün mücadele azmine elbette sonuna kadar devam edeceğiz. Ortada ihmal edilemeyek kadar sorunlar vardır.

- Teröristler helikopter düşürür hükümetten ses çıkmaz. Cumhurbaşkanının son günlerdeki bazı açıklamalarıda klasikleşmiş tutumunun nüksettiğine delalettir. 'Terör örgütü silahları gömecek başka yolu yok' diyor. Bu sözler vatan ve Türkiye düşmanlarına yaldızlı davetiyedir.

"ERDOĞAN'DAN ÇOK ÜMİTLENMİŞTİK"

- Yeni bir müzakere safhası ya açıldı, ya açılmak üzeredir. Biz Erdoğan'ın konuşmalarından ümitlenmiş, yanlışdan dönüşüne inanmıştık. Kendisini hem Cumhurbaşkanı olmasından, hem de düşüncelerimizi benimsemesinden dolayı memnun olmuştuk.

- Ne demek silahları gömmek, ne demek koordinatlarını vermek, ne demek parlamentoda siyaset yapmak? TBMM'de yeterince Kandil kontenjanlı terörist vardır. Yenilerine bu milletin katlanmasını beklemek vicdan cinayetidir. Bize göre Erdoğan'ın sözleri çözülme sürecinin yeniden düzenlenmesidir.

- Sayın Erdoğan silahların gömülmesi ile beklentisi çözülme sürecinin en önemli ayaklarından biriydi. Sayın Erdoğan bizim kanaatimizi daha da güçlendiren ifadeyi gündeme getirmiş ve 'Silahları gömecekler, betonlayacaklar, koordinatlarını da verecekler. Olmadı ülkeyi terk edecekler' demiştir. Ne gariptir ki çözülme sürecinde aynı tonda aynı cümle ve aynı vurgularla PKK terör örgütüne istikamet çizilmiştir.

- İlk sonuç gizli ve dar kadronun içinde bulunduğu müzakere trafiğinin gün be gün AKP ile PKK arasında yaşandığıdır. Biz çok değil 3 yıl önce silahların gömülmesine itiraz etmiş, silahların bir gün çıkacağını söylemiştik. Biz kanlı silahların güvenlik güçlerine teslim edilmesini, devletin envanterine kaydedilmesini söylemiştik.

- Sayın Erdoğan buna bir daha umut bağlamakta, bir kez daha diline dolamaktadır. Bize göre bu seçeneğin tutarlı bir yanı yoktur. Ülke dışına çıkan katil, daha kalabalık şekilde gelecek ve kanlı mesaisine devam edecektir.

- Aynı yoldan geçerli farklı bir sonuç beklemek süreç israfıdır. Teröristler için tek çıkış yolu güvenlik güçlerine teslim olması ve adalete teslim edilmesidir. Bizim için farklı bir alternatif yoktur. Teröristler döktükleri kanda boğulmalıdır. Sayın Erdoğan'dan ve AKP hükümetinden terörle müzakere değil, sonuna kadar mücadele bekliyor; bu olursa açık destek vereceğimizi bir kez daha söylüyorum.

- Türkiye adı konmamış, ilanı yapılmamış buhran devrinden geçmektedir. Yeniden bir onarım ve normalleşme sürecinin başlaması Türkiye'nin ihtiyacıdır.

- Kim kaosun olmadığından bahsedebilir? Kim temel özgürlüklerin kısıtlanmadan korkusuzca yaşandığından bahsedebilir? Kim kutuplaşma olmadığını savunabilir? Kim erkler arasında husumet doğmadığını savunabilir?

- Bu sorularımıza akıl ve vicdan tutulması yaşamayan, kirli siyaset-ticaret ağına düşmemiş her vatandaşın vereceği cevap bellidir.

Milli hassasiyetlere sahip çıkmayı ayıplayanların iftiralarıyla karşılaştık. Türkiye'nin dibe vurduğunu korkusuzca söyledik. Cumhuriyetle şekillenen temel yapılanmanın ortadan kalkacağı uyarısını yaptık.

- Tuzaklarla dolu sancılı bir döneme gidildiğini ifade ettik. Biz haklı çıktık halkın ve Hakkın yanında durduk. Biz geri adım atmadan yolumuza devam edeceğiz. 

- Sayın Yıldırım'ın gündemi Cumhurbaşkanı'na ayarlanmış, çivilenmiştir. Saray'a tam bağlılıkla işbaşı yapmıştır. Yeni hükümetin milletin refah ve huzura kavuşması için amacı yoktur. Yeni hükümetin siyasi gündeminde Sayın Erdoğan'ı nasıl başkan yaparız vardır.

- Yeni dönemden bahsedilmektedir. Parlamenter sistemin milletin ümüğünü sıktığını söyleyenler, ipini koparan her şeyi söylemiş, anayasanın ruhu delik deşik edilmiştir. Başbakan anayasaya aykırı durumun farkındadır. Anayasanın ihlal edildiğini bilmektedir.

- Sayın Yıldırım baya ğıakıllı ve tedbirlidir. AKP'nin vicdan sahibi milletvekilleri ve vatandaşlarımız vicdan muhasebesini yapmalıdır. Türkiye'nin bir tek başkanlık sistemini inşa etmesi mi kalmıştır?

- ABD'nin PKK ile beraberliği düşmanlık alameti değilse nedir?

- YPG armalı askerlerle ilgili ABD'nin özrü kabahatinden büyüktür.

- Türkiye'nin etrafı çembere alınmaktadır. 

- Sırtımıza hançer sallayanları bundan sonra da yıkacağız. 

KURULTAY TARİHİ RESTİ: 10 TEMMUZ'DAN BAŞKA KURULTAY TARİHİ TANIMIYORUZ

Yargıtay son noktayı koydu! Bize de düşen MHP'nin daha fazla tartışılmasını engellemek. Biz de kurultay tarihimizi 10 Temmuz 2016 olarak ilan ettik. Yargıtay'ın kararı sonrası lazım gelen açıklamayı yaptık. Rize'de çay toplayan bir hukukçunun yönettiği bir kurumdan da başka bir şey beklenemezdi. Sanıyorum çayın deminin almasını bekliyordu. Yargıtay Başkanı'nın çizme giyip pancar sulaması an meselesidir. Dünya Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkanlarına güzeldir. Paralel ve yandaş kuşatmasına alınmış yargının mecali kalmamıştır. Adaletin kalan izleri de Rize'de Kırşehir'de hakkın rahmetine kavuşmutur. 10 Temmuz'daki kurultayda hem tüzüğünü değiştireceğiz hem de seçim yapacağız. 19 Haziran tarihini tanımıyoruz! 10 Temmuz dışında bir kurultay tarihi tanımıyoruz! 19 Haziran tarihini açan ve MHP'yi paralel hesaplarıyla MHP'yi ele geçirmeye çalışanları da dikkate almıyoruz.

"Bahçeli: Biz Erdoğan'dan çok ümitlenmiştik" haberi, 31 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli: Biz Erdoğan'dan çok ümitlenmiştik haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli: Biz Erdoğan'dan çok ümitlenmiştik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  2. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  3. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  4. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  5. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  6. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  7. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  8. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  9. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  10. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  11. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  12. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  13. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  14. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  15. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  16. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  17. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  18. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  19. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  20. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
Politika Haberleri