Bahçeli'den kayyum, anayasa ve kurultay açıklaması

Bahçeli'den kayyum, anayasa ve kurultay açıklaması

Bahçeli'den kayyum, anayasa ve kurultay açık... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP'li vekillerin fezlekeleri konusunda dokunulmazlıklarını kaldırılması konusunda değerlendirme yapacaklarını sinyalini veren Bahçeli, parti içi muhalefet...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP'li vekillerin fezlekeleri konusunda dokunulmazlıklarını kaldırılması konusunda değerlendirme yapacaklarını sinyalini veren Bahçeli, parti içi muhalefet hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yeni anayasa konusunda da "Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar b planını ortaya koymalıdır. TBMM'yi bilgilenmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Türkiye'nin yoğun terör döneminde teröristlerle barışık halde faaliyetlerinin bulunması sonucunda fezlekeye MHP'nin milli hassassiyetleri bellidir. Gerekçeler iyi incelenir ise bu yolla dokunulmazlıkların kaldırılması ve yargının önüne çıkarılması temel tercihimiz olcaktır.

ZAMAN GAZETESİ'NE KAYYUM

Bir fidanın iki dalı ayrılmış hale gelmişlerdir. Örtülü ve açık bir çatışma ortamına girmişlerdir. Hem üretim alanında hem medya alanında önemli çalışmalar yaratan veya Türk toplumunun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseseleri bu tür davranışlarla ortaya koyulan davranışı tasvip etmemekteyiz. Bu kurgulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermelidir. 

Anayasanın uzlaşı ile değişimi konusunda bütün siyasi partiler temel tercih ortaya koymuşlardır. 60 maddede bu çalışmalar paket içerisine alınmıştır. Genel kurula bir bütün olarak sunulması gerekirken bu askıya alınmıştır. Şimdi yeniden başladı. Bu masanın içinde 3 partinin olması çok sığ kalır ama iktidarla CHP arasında bazı temel kavramlar üzerinde farklılıklara uzlaşma komisyonunda tartışmaları yerinde ön şart olarak sunmaları yanlış bir yaklaşım olmuştur. Dünyada her tarafta masalar kuruldu, bizde de masa tercihini yapmak doğru değil. MHP komisyonda bulunmayı, fikirlerini açıkça söylemeyi tercih etmektedir. Çalışmalarımız sürecektir.

"İMZALARI MHP İNCELEMEKTEDİR"

Tüm siyasi partilerimiz anayasa ve siyasi partiler yasasında yazılmış olan haklardan yararlanabilmeyi demokratik hak olarak görmektedir. MHP'de 200'ü aşkın il, ilçelerde imza toplanmıştır. Bu imzayı MHP incelemektedir. Biz kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı değiliz ancak her partinin geleneğine uygun siyasi yapısı vardır. Basın ile fısıltı ile MHP'nin demokratik hakkını kullanmak yerine tasfiye etmeye yönelik çabalara katı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi 17 il başkanımızdır. İl başkanları aynı zamanda delegedir. 

"KİMSE KONGRE PARTİLERİNE ÖZENMEMELİDİR"

Genel merkeze olmadık beyanlarla hakaret edilmesine müsade etmeyiz. MHP'nin hiyararşik kademesine aksaklık yoktur. Bazı demeçler tüzüğümüzle bağdaşmayan konular olduğu için disiplin kurulu yolunda izlenecektir. Kimse kongre partilerine özenmemelidir. Kimse Türkiye'nin bu hassas döneminde milli direnci ve son söz sahibi olan Milliyetçi Hareket Partisi'ni başka bir yola sürüklemek gibi bir hataya düşmemelidir. Hiç birisi bu hata tespit edilirse affedilmeyecektir.

"REFERANDUM YOLU MÜMKÜN OLABİLİR"

MHP masadan kaçmaz. Masada oturduğu yerde 3 arkadaşlarımız oturuyor ama komisyonun verimli olması için TBMM'de olan tüm partilerin çalışma usul ve esaslarına göre orada bulunmalarında yarar var. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar b planını ortaya koymalıdır. TBMM'yi bilgilenmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir. Onun için de milletvekilinin 330'a tamamlanması lazım. Böyle bir durumda da bir referandum söz konusu olursa MHP'nin anaysas konusundaki hassasiyetleri göz önünde bulunularak kamuoyunun aydınlatılmasına katkı sağlayacaktır. 

"Bahçeli'den kayyum, anayasa ve kurultay açıklaması" haberi, 05 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'den kayyum, anayasa ve kurultay açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'den kayyum, anayasa ve kurultay açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri