Barış Yarkadaş’tan Vali’ye: Senin haddin değil

Barış Yarkadaş’tan Vali’ye: Senin haddin değil

Barış Yarkadaş’tan Vali’ye: Senin haddin değil CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengi kaldırtan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a tepki gösterdi.Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'nın saldırısı sonucunda yaralanan ve tedavi gördüğü...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengi kaldırtan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a tepki gösterdi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'nın saldırısı sonucunda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitiren Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci'nin Nevşehir'deki cenazesinde çelenk krizi yaşandı. Kozaklı Merkez Camiinden son yolculuğuna uğurlanan Şehit Demirci için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk devlet protokolünün çelenkleri arasından kaldırıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından gönderilen çelenkler ile yan yana konulan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çelengi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın isteği üzerine bulunduğu yerden uzaklaştırıldı. Vali Aktaş Kılıçdaroğlu'nun çelenginin kaldırılmasına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çelengine yer açılmasını gerekçe gösterdi.

'DEVLETİN VALİSİNİN, DEVLET PROTOKOLÜ’NDEN HABERİ YOK'
CHP liderinin çelenginin kaldırılmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Vali olmuşsun ama devlet protokolünden bile haberin yok. Ya da var ama uygulamak yerine AKP’ye yaranmak için görmezden geliyor, yok sayıyorsun... CHP liderinin çelengine dokunmak senin haddin değildir'' dedi. 

Devlet protokolünde CHP'nin Bakanlar Kurulu''ndan önce geldiğini hatırlatan Yarkadaş, Nevşehir valisine Devlet Protokol Listesi’ni göndereceğini söyledi. 

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Son dönemde  kraldan çok kralcı olan tipler türedi. Bunlar AKP hükümetine yaranmak için her türlü rezilliğe imza atıyor. Atanmış bir Vali, ana muhalefet partisi liderinin şehit cenazesine gönderdiği çelengi kaldırtabiliyor. Sen kimsin, senin haddine mi düşmüş Vali bey? AKP il başkanlığına atandın da bizim mi haberimiz yok...

Devlet protokolünü bile bilmeyen bu Vali unutmasın ki kraldan çok kralcılık yapanların akıbeti ortada. Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Avni Coş’u kendisine hatırlatmak isterim. Kendisini de aynı akıbetin beklediğini şimdiden söyleyeyim. Ya devlet adabına uygun davranacak, ya da o koltukları terk edeceksiniz. Bu gaddar ve hukuk tanımaz düzeniniz hep böyle gitmeyecek. Millete, halka hizmet yerine AKP'ye çalışan bürokratlar, torunlarının yüzüne bakamayacak hale gelecek. Bizden uyarması... O çelenge uzanan eller de hiçbir zaman unutulmayacak! Kendisini muktedir sananları şimdiden uyaralım..."

"Barış Yarkadaş’tan Vali’ye: Senin haddin değil" haberi, 17 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş’tan Vali’ye: Senin haddin değil haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş’tan Vali’ye: Senin haddin değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  2. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  3. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  4. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  5. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  6. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  7. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  8. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  9. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  10. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  11. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  12. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  14. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  15. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  16. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  17. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  18. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  19. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  20. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
Gündem Haberleri