Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı AKP Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ilk dersinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine 'Edep...

AKP Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ilk dersinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine 'Edep Ya Hu' hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, bütün okullara, bütün mekanlara 'Edep Ya Hu'..." dedi.

'AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin Türkiye'de hiçbir partinin düşünemediği, hayata geçiremediği yeni ve büyük bir hamle' olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bizim hareketimiz her şeyden önce insanlığı kuşatan kadim bir geleneğin ürünüdür" dedi.
Başbakan Davutoğlu, "AK Parti Türkiye Cumhuriyeti gibi belli konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir siyasi yapı değildir. Türkiye Cumhuriyeti de konjonktüre hapsedilemez, AK Parti de konjonktüre hapsedilemez. Köklü bir gelenekten geliyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasında "Aramızda şahsi menfaat ve çıkar hesabı yapanların yeri yoktur, olmayacaktır. Liyakati terk edip ''Şu benim yakınım’ diyenlerin bizim aramızda yeri olmamalı. Yanlış bir şey gördüğünüzde sesinizi ahlâki bir ölçüde yükseltin. Gücün bizi yozlaştırmasına izin vermeyin. Güç onu tutanın elinde değer de kazanır, elinde tutan kişiyi en büyük azaplara da götürebilir. Gücümüzü makamlardan değil, yüreğimizde taşıdığımız imandan alırız. Hesabımızı da o iman ile Allah’a veririz." ifadeleri de dikkat çekti. 

'GERÇEK CUMHURİYETÇİ BİZİZ'

"Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz" diyen Davutoğlu, "Bu gelenek içinde o tek parti bürokratik elitizmine karşı 'Yeter, söz milletin' diyen Adnan Menderes'in temsilcileriyiz. Vesayetlerle, darbelerle bu milli demokratik anlayışa savaş açıldı" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Biz siyasetin nesnesi olmaya değil siyasetin öznesi olmaya geldik, siyasetin öncüsü olmaya geldik. Biz tarihin nesnesi değil tarihin öncüsü olmaya geldik. Onun için mazlum milletlerin sesi bizim sesimizdir. Onun için bakınız birçok dost ülkede AK Parti adı başka partilere ilham oldu" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ SİYASİDEN ÖNCE AHLAKİ BİR HAREKET'

Davutoğlu, AKP'nin siyasi bir hareket olmadan önce ahlaki bir hareket olduğunu kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ahlaki özümüzü her ne surette olursa olsun mutlaka koruyacağız. Ahlaki özden kopan bir siyasi hareket bir müddet sonra bir çıkar grubu haline dönüşür. Modern siyaset bilimi ne derse desin, çıkar çatışmaları üzerinde ne kadar siyaset teorisi üretilirse üretilsin ben AK Parti gençlerine, AK Parti hanımlarına güveniyorum, AK Parti teşkilatlarına güveniyorum. Her zaman diyecekler ki 'Biz bir çıkarın peşinde değil ahlaki bir idealin peşindeyiz."

Başbakan Davutoğlu, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine 'Edep Ya Hu' hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, bütün okullara, bütün mekanlara 'Edep Ya Hu'… Hat, kelamın kalemle kemale ulaştığı bir sanatın adıdır. Kelamı yüreğinde hisseden bir hattat, kalemle kemale ulaşmak için bunu yapar" ifadelerini kullandı.

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı" haberi, 10 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri