Başbakan: Sağ olsun Bahçeli benim yerime Kılıçdaroğlu'na her şeyi söyledi

Başbakan: Sağ olsun Bahçeli benim yerime Kılıçdaroğlu'na her şeyi söyledi

Başbakan: Sağ olsun Bahçeli benim yerime Kıl... Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık yaptığı son MYK toplantısında, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen üçlü liderler zirvesiyle ilgili bir ayrıntı paylaştı. Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel...

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık yaptığı son MYK toplantısında, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen üçlü liderler zirvesiyle ilgili bir ayrıntı paylaştı. Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu birçok konuda eleştirdiğini anlatarak, "Sağ olsun Bahçeli benim yerime her şeyi söyledi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) partililerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırı sonrası muhalefet liderleriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldiği üçlü zirveye ilişkin bilgi verdi. Başbakan Yıldırım MYK toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin Adana mitingini hatırlatarak, “CHP olarak, HDP’den bir farkınız kalmadı. Neden mitingde böyle bir konuşmaya yer verdiniz'' diye eleştirdiğini aktardı. Başbakan Yıldırım, “Sağolsun Bahçeli benim yerime her şeyi söyledi'' dedi.

Bahçeli’nin eleştirileri karşısında şaşırdığını da ifade eden Yıldırım, "Bahçeli bana okul arkadaşı olduklarını söyledi ve ''Ben eleştiririm’ dedi" ifadesini kullandı. Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin CHP’nin anayasa değişikliğinde yer almamasını da eleştirdiğini söyledi.

Yıldırım zirvede, terörle mücadele konusunda ortak bir dil belirlendiğini anlattı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye belirlenen ortak dil ile "Yurt dışında terörle mücadeleyi anlatalım" önerisini getirdiğini, her iki liderin de bu öneriyi kabul ettiğini belirtti. Başbakan Yıldırım, AKP, CHP ve MHP’nin ortak heyet oluşturarak, hem yurt dışı temsilcilikleri hem de yakın oldukları STK’lar aracılığıyla başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede Türkiye’nin aleyhine devam eden propagandanın önüne geçilmeye çalışılacağını anlattı.

BAŞKANLIK İÇİN YOL HARİTASI

Başbakan Binali Yıldırım’ın 14 Aralık günü başkanlık yaptığı MYK toplantısında başkanlık sistemi de ele alındı. Parti kurmayları, başkanlık sisteminin Meclis’ten hiçbir sorun çıkmadan geçeceğini belirttiler. MYK’da, başkanlık sisteminin halka nasıl anlatılacağı konusunda da bir yol haritası belirlendi. Buna göre AKP, başkanlık propagandasını iki temele oturtacak; ''istikrar’ ve ''Meclis’in güçleneceği’ne vurgu yapılacak. AK Parti’nin gençlik ve kadın kollarında da seferberlik ilan edilecek. Gençlik ve kadın kolları, başkanlık sistemini üniversitelilere ayrı, ev kadınlarına ayrı, çalışan kadınlara ayrı anlatacak. Yıldırım’ın, MYK toplantısında İstanbul’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili medyanın çok duyarlı olduğunu belirterek, “Şu an medya bizden ilerde'' dediği de öğrenildi. 

"Başbakan: Sağ olsun Bahçeli benim yerime Kılıçdaroğlu'na her şeyi söyledi" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başbakan: Sağ olsun Bahçeli benim yerime Kılıçdaroğlu'na her şeyi söyledi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan: Sağ olsun Bahçeli benim yerime Kılıçdaroğlu'na her şeyi söyledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Politika Haberleri