Başbakan'dan tehlikeli tehdit: Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız!

Başbakan'dan tehlikeli tehdit: Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız!

Başbakan'dan tehlikeli tehdit: Vatandaş soka... Başbakan Binali Yıldırım, 'ekonomi paketi'ni açıklamak üzere Diyarbakır'a geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yıldırım, "6-7 Ekim olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? 53 masum kardeşlerimizin kanına girenlerin, ölümüne...

Başbakan Binali Yıldırım, 'ekonomi paketi'ni açıklamak üzere Diyarbakır'a geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yıldırım, "6-7 Ekim olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? 53 masum kardeşlerimizin kanına girenlerin, ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Aklı başlarına gelmemiş, vatandaşları sokaklara çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse, siz kaçacak delik arayacaksınız. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner" dedi. 

"FETÖ, PKK'NIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR"

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Bütün darbecilere, PKK terör örgütüne, DAEŞ'e karşı biz beraberiz, Türkiye'yi böldürtmeyiz dediniz, sağolun varolun. Milli iradeye hep birlikte destek çıktık. FETÖ toplumsal barışı kendince yokedeceğini zannetti. Polisin askerin bürokrasinin her tarafında mikrop gibi sızdı. Militanlarıyla nifak sokmaya çalıştı. Şimdi görüyoruz ki kardeşliğimizin en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dür. PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ terör örgütüdür. Kürtleri ve Türkleri birbirine katıp çatışma çıkarmaktır amaçları. Ama milletimize bu kardeşlik için teşekkür ediyorum. FETÖ militanları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kalkınması için attığımız adımlarının önüne çıkamayacak.

15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet şunu iyi gördü FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor.  PKK'da FETÖ'ye. Bunların akıl hocası aynıdır. Biri Pensilvanya'dan diğeri Kandil'den emir alıyor. Diyarbakır izin verir mi? Halkı isyana davet edenlere de Diyarbakır gereken cevabı verdi. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Siz sadece beynini Pensilvanya'daki terör başına teslim edenlere değil, Kandil'dekine de karşı durdunuz.

"TAHİR ELÇİ'Yİ KİM KATLETTİ?"

HDP'nin eşbaşkanı Almanya'dan sesleniyor, ne diyor biliyor musunuz? PKK terör örgütü değildir. Peki PKK terör örgütü değilse, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kim katletti? Tanışık köyünde 16 kardeşimizi kim katletti. Diyarbakır'da bomba patlatarak 5 tane masum vatandaşı arabanın içinde kim yaktı? Diyarbakır'da önceki dönem milletvekilimizin fidan gibi evladını kim katletti? Diyarbakır'dan güçlü bir ses PKK en alçak, en katil terör örgütüdür. Bunların sonu yakındır. Çocuklarımızı asla ve asla bunlar daha dağa çıkaramayacaklar. Daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız. Bunun tek şartı ay yıldızlı bayrağımız.

Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Ak Parti olarak 14 yıl boyunca milletimizin refahı için, mutluluğu için durmadan çalıştık. Ülkemizin her köşesinde çocuklarımızın güvenle huzurla umutla gelecek hayallerinin gerçekleşmesini sağladık. Memleketin her köşesinde ekmeğimizi büyütmeye gayret ettik. Bütün renklerimizi kucakladık. Herkese vazife yapmayı bir görev bildik. Biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına asla ve asla müsade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk Kürt kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışan da kalleştir.

"YENİKAPI RUHUNU DİRİ TUTACAĞIZ"

Biz tarihimizi medeniyetimizi birlikte inşa ettik. Bu topraklarda geçmişimizi birlikte inşa ettik. Gelecekte de birlikte yürüyeceğiz inşallah. Kurucu Başkanımız Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığında Diyarbakır'da tarihi bir konuşma yaptı. Bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Ak Parti iktidarında bölgesel milliyetçilik yok, ırkçılığa dayalı milliyetçilik yok, dine dayalı milliyetçilik yok dedi. Ak Parti olarak bu kırmızı çizgilerimize hep bağlı kaldık. Biz Diyarbakır'ı inşa etmeye devam edeceğiz. Az önce Cahit Sıtkı Tarancı Spor Salonu'nda Diyarbakır'ın da içinde olduğu 23 ilimizi kapsayan yatırım ve destek projesini başlattık. Yılda bu projeyle 23 vilayetimizde 200 bin insanımıza iş, aş verecek, fabrikalar yapacağız. 4 yılda 23 vilayetimize 62 katrilyon yatırım yapacağız. Değil mi ki Diyarbakır bayrağına sahip çıktı, bölücülere fırsat vermediniz, sağolun varolun.

Bizim tek bir sorunumuz var o da sizin huzurunuzu sağlamak. Peygamberler Şehri Diyarbakır'ın Peygamber sevgisini biliyoruz. Peygamberimiz nasıl ayrımcılığı reddettiyse biz de reddiyoruz. Biz de diyoruz ki ölümüne kadar kardeşlik. Tarih boyunca hiçbir güç bizi birbirimizden ayırmadı. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Kıblemiz bir, biz dünya ahiret kardeşiz. Önceliğimiz adalettir, önceliğimiz insandır. Canınız, malınız, güvenliğiniz bizim nezdimizdedir. Yenikapı ruhunu diri tutacağız. Kardeşliğimizi daha da geliştireceğiz. 15 Temmuz'da olduğu gibi birbirimize sıkıca sarılacağız, kardeş olacağız, birlikte millet olacağız, birlikte Türkiye olacağız.

"PKK'NIN KÜRT SORUNU YOK, KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR"

Türkiye 780 bin kilometrekaresiyle var gücümüzle çalışacağız. Yolları böleceğiz, Türkiye'yi hayatları birleştireceğiz. Yolları böleriz ama Türkiye'nin bölünmezliğine asla izin vermeyiz. Yatırım programını açıkladık, siz beni dinlemediniz herhalde. 200 bin iş, yeni fabrika, yeni işyeri açacağız. 4 yılda 62 milyar yatırım yapacağız bölgede. Ancak terör örgütünün kökünü kazımamız lazım. Yatırımcı geliyor, fakat fabrikası yakılıyor, iş makinaları yakılıyor, çekip gidiyor. Kim kaybediyor, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Van, Hakkari, Kars kaybediyor. Benim Türk Kürt Arap kardeşim kaybediyor. Bölücü terör örgütü PKK ne diyor, biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz. Öyle mi? PKK terör örgütünün Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var. Bu sorunu da el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Geleceğimizi terör örgütünün karartmasına izin vermeyeceğiz.

"SİLVAN BARAJI YAPILACAK"

Değerli kardeşlerim 100 gün geçti, 65. Hükümet'in işbaşından sonra. Bu Diyarbakır'a 100 günde 3. gelişim. Yine geleceğim. Her gelişimizde önemli müjdelerle geliyoruz. İlk kez geldiğimizde, Tanışık Köyü'nde katledilen vatandaşlarımızın acısını paylaşmaya geldik. 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızla beraber tekrar geldik. 116 tane yeni tesisin açılışını Diyarbakır'da gerçekleştirdik. 14 yılda yaptığımız yatırımların tutarı tam 26 milyar lira. Silvan Barajı'nı yapacağız. Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Silvan Barajı yapılacak, topraklar suyla buluşacak. Bugün yine Diyarbakır'a elimiz boş gelmedik.

Diyarbakır Sur Diyarbakır'ın kalbi, tarihi. Sur'da, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre, Yüksekova'da konut, yol, hastane, park, fabrika ve cami yapımı ile yeni baştan donatıyoruz. Sur'u tarihine sadık kalarak yeniden inşa ediyoruz. Sur ilçemiz Diyarbakır'ın surları, sarayları, camileri, kiliseleri, hanları, hamamlarıyla geçmişte yaşamış medeniyetlerin izlerini taşıyor. Hz. Süleyman Cami'nin çevresini yeniden yapıyoruz. Sur'da 7 bin yeni konut yapıyoruz. Şırnak'ta 10 bin, Yüksekova'da 10 bin 700, Nusaybin'de 8 bin yeni konut yapıyoruz. PKK'nın evlerini yıktığı vatandaşlarımıza daha güzel evleri yapıp teslim ediyoruz. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizdeki illerimizde toplam 67 bin konut yapılacak. 15 tane bu bölgeye 23 vilayetimize yeni hastane daha yapıyoruz. 1.640 yatak kapasite getiriyoruz. Diyarbakır'a 33 bin kişilik stadyumu hızla yapılıyor, hayırlı olsun. Terörden zara gören işyerleri kapanan kardeşlerimize 255 milyon tazminat ödüyoruz. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Mardin'e yapılacak yatırım toplamı 10 milyar lira, 10 katrilyon helal olsun.

Değerli vatandaşlarım bu bölgede, 23 vilayetimizde Ak Parti iktidarından önce 14 yıl yani 1989-2002 arasında yatırım tutarı 30 milyar lira. Ak Parti iktidarında 2003-2016 arasında 80 katrilyon. Terör örgütüne rağmen yaptık. Onlar bombaladı, ama yılmadık yapmaya devam ettik. Şimdi düşünün bu terör örgütünü aradan çıkardığımızda Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Bingöl, Van uçacak.  Bundan sonraki en önemli işimiz bu terör belasından kurtulmak. İnlerine gireceğiz, inlerine. Sadece şehirde değil, dağda hangi taşın arkasındaysa bulup şehitlerimizin hesabını soracağız.

"VATANDAŞ SOKAĞA İNERSE, SİZ KAÇACAK DELİK ARAYACAKSINIZ"

Sevgili gençler, sizler için çok güzel iş alanları, spor tesisleri yapıyoruz. 30 bin gencimizi ilgilendirecek projeler hayata geçiriyoruz. 1000 gencimize yatılı özel okul hayata geçiriyoruz. Toplam tutarları 430 milyar lira. Biz bölgecilik yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız. Sizde bu heyecan kardeşlik oldukça hiç kimse bizimle başa çıkamaz. 6-7 Ekim olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? 53 masum kardeşlerimizin kanına girenlerin, ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Aklı başlarına gelmemiş, vatandaşları sokaklara çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse, siz kaçacak delik arayacaksınız. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner.

"BİNLERCE KİLOMETRE ÖTEDEN GELEREK SURİYE'DE AMELİYAT YAPANLAR BİZE LAF SÖYLEYEMEZ"

Biliyorsunuz Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu yapıyoruz. Diyorlar ki burada Türkiye neden operasyon yapıyor? Fırat Kalkanı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Suriye ile 910 km hududumuz var. Sürekli oradan kalleş terör örgütleri, DAEŞ, PYD, YPG gibi PKK uzantıları ülkemize sızıyorlar, işte en son Gaziantep'te düğünde 54 vatandaşımızı şehit ettiler. 29 tanesi, 12 yaşından küçük çocuklardı. Siz günahsız çocuklardan ne istiyorsunuz? Attıkları roketlerle 21 vatandaşımızı yokettiler. Biz ne yapacağız, bekleyecek miyiz? Bir bomba daha atılırsa canınıza okuyacağız. Celabrus'a girdik. DAEŞ, PYD, YPG'lileri, bütün mikropları temizleyinceye kadar devam edeceğiz. Hükümet Kürtlere karşı diyorlar. Kürtler ve Türkler başımızın tacı. Biz terör örgütlerine karşıyız. Terör örgütlerini besleyerek Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışıyorlar, bu millet buna müsade etmeyecek. Milletimizin vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bize nasihat verenler önce kendilerine baksın, binlerce km'den gelip Suriye'de Irak'ta ameliyat yapanlar bize laf söyleyemezler. Biz Suriye'de Irak'ta beraber yaşadık. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için olmazsa olmaz. Anlamsız bir savaş uğruna daha fazla yokolması bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Güney sınırımızda yapay devlet kurulmasına asla izin vermeyiz. Bizim Suriye'de verdiğimiz mücadele teröre karşı durduğumuz mücadeledir. Hangi ülkede olursa olsun Kürt kardeşlerimizle bizim en ufak bir derdimiz yok. Aksini söyleyen Diyarbakır meydanına gelsin. Bizim sorunumuz bölgeyi insanımızı tehdit eden PKK, PYD, YPG ve DAEŞ terör örgütleridir. Uluslararası terör tüccarlarıdır. Asla başaramazlar.

Birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi hiçbir terör örgütü bozamadı, bozamayacak. Herkesi davet ettiğimiz zemin hukuk zeminidir. Buralardaki bazı belediyeler seçildikten sonra sizin verdiğiniz paraları devletin gönderdiği kaynakları, yol için, belediyecilik işleri için harcaması gerekirken ne yaptılar dağa gönderdiler. Kim teröre destek olmadıysa onların endişe etmesine gerek yok. Bizim işimiz yanlış yapanlarla. Bizim işimiz teröre taşeronluk yapanlarla. İşimizin aşımızın bereketli ocaklarımızın şen olması için çocuklarımızın mutlu geleceği için el ele omuz omuza mücadeleye var mısınız?"

"Başbakan'dan tehlikeli tehdit: Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız!" haberi, 04 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başbakan'dan tehlikeli tehdit: Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan'dan tehlikeli tehdit: Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri