Bekir Bozdağ: 31 ölü, 147 yaralı

Bekir Bozdağ: 31 ölü, 147 yaralı

Bekir Bozdağ: 31 ölü, 147 yaralı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre,...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.
Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta üç ayrı patlama meydana geldi. 
Patlamada 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. 
Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk etti.

Patlama anı; 

Uçaklarda bekleyen yolcular tahliye edildi. 
İstanbul Valisi Vasip, Atatürk Havalimanı Giriş Kapısı önünde terör saldırısına ilişkin, basın mensuplarına açıklama yaptı. 
Şahin, şunları kaydetti: 
"Değerli basın mensupları, bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti. 60'a yakın yaralı hastanelerimize intikal ettirilmiştir. Yaralıların tedavileri, hastanelerde devam etmektedir. Detaylı incelemeler her yönüyle sürdürülmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Yine yolcu giriş ve çıkışları hızla normale dönüştürülmekte olup kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır." 

Vali Şahin'e açıklama sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililer de eşlik etti.
BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir teröristin kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendini patlattığını, ilk belirlemelere göre 10 civarında şehidin, 20 civarında yaralının olduğunu bildirdi. 

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı. 

Olayın "terör saldırısı" olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere göre... Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde farklılaşmalar olabilecektir. 

Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var."


FACEBOOK 'GÜVENDE MİSİN?' UYGULAMASINI KULLANIMA AÇTI

faceust.jpg
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalar sonrası "Güvende misin?" mesajını tekrarladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalardan sonra kullanıcılara gönderdiği mesajda, "Güvende misin? Görünüşe göre İstanbul Atatürk Havaliamanı'ndan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir" ifadesi yer alıyor.

TÜM UÇUŞLAR AKŞAMA KADAR İPTAL
Atatürk Havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı. Uçuşlar Sabiha Gökçen Havalimanı, Çorlu, İzmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli havaalanlarına yönlendirildi.
THY'nin İstanbul seferi yapan tüm uçaklarının iniş yaptığı açıklandı.
Saldırının ardından önce sabah 05.00’e kadar durdurulan uçuşlarla ilgili yasak uzatıldı. Atatürk Havalimanı’na akşam saatlerine kadar sefer yapılmayacak.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde: 

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu vahim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 

Mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu saldırı, terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini göstermiştir. Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır"

"Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin, yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Türkiye, terör örgütleriyle olan mücadelesine, ödediği tüm bedellere rağmen, sonuna kadar devam edecek güce, dirayete, imkana sahiptir. Ancak, bu tür eylemlerinin, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanın tamamına yönelik olduğunu da hatırlatmak isterim. Bugün İstanbul'da patlayan bombalar, terörün hain karakteri gereği, dünyanın herhangi bir şehrinde, herhangi bir havalimanında da gerçekleşebilirdi. Herkes şundan emin olsun ki, terör örgütleri için İstanbul ile Londra'nın, Ankara ile Berlin'in, İzmir ile Şikago'nun, Antalya ile Roma'nın bir farkı yoktur"

"Şayet, tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza getirmekten dahi korktuğumuz ihtimallerin hepsi de birer birer gerçekleşecektir. Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun"
ERDOĞAN, YILDIRIM VE AKAR'DAN TOPLANTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, iftar sonrasında gelen patlama haberi üzerine Başbakan Yıldırım ve  Orgeneral Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.
Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.
Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın  İstanbul'a gitmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.
BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi. 
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinin ardından İstanbul’a gitti. 

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan güvenlik zirvesinden sonra, özel uçak “CBK'' ile saat 01.10’da Atatürk Havalimanı'na indi. Başbakan Yıldırım’a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik etti.
DEHŞETİ YAŞAYAN ABDURRAHİM ALBAYRAK ANLATTI

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden olan ve sarı-kırmızılı camianın renkli siması Abdürrahim Albayrak, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı anında olay yerinde olduğunu söyledi. Saldırıda yara almayan Albayrak, büyük bir patlama olduğunu ve dehşet verici bir manzara gördüğünü, olay sonrasında yaralanan iki kişiyi arabaya alarak onlara yardım ettiklerini de belirtti. Albayrak yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Sanki pembe toz bulutu oluştu. Üst üste patlamalar oldu. Önce silah sesleri duyduk. Yaralanan iki kişiyi arabalara aldık, yardım ettik. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Polisler anında müdahale ettiler. Mahşer yeri gibi kalabalıktı. Camlar patladı. Adeta ölümden döndük. Hayatını kaybedenler olduğunu duyduk, Türk milletinin başı sağolsun''
PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI

Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi. 
Bakanlık, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi. 
OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili Obama'ya bilgi verildiği belirtildi.
ABD TÜRKİYE'YE UÇUŞLARI DURDURDU
Amerikan Havacılık Dairesi, Türkiye'den Amerika'ya ve Amerika'dan Türkiye'ye tüm uçuşları durdurdu.
ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÇAĞRI
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'de bulunan vatandaşlarına Twitter'dan çağrıda bulunarak güvende oldukları bilgisini yakınlarıyla paylaşmalarını istedi

Mart ayında terör saldırılarına hedef olan Brüksel Havalimanı, resmi Twitter hesabından Atatürk Havalimanı kurbanlarına, yakınlarına ve çalışanlarına destek mesajı yayınladı.

"Bekir Bozdağ: 31 ölü, 147 yaralı" haberi, 29 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bekir Bozdağ: 31 ölü, 147 yaralı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bekir Bozdağ: 31 ölü, 147 yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Gündem Haberleri