Berkin Elvan iddianamesi tamamlandı!

Berkin Elvan iddianamesi tamamlandı!

Berkin Elvan iddianamesi tamamlandı! Gaziantep'te, polis fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, polis memuru F.D. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı...

Gaziantep'te, polis fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, polis memuru F.D. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan iddianame hazırlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu savcılarından İsa Dalgıç tarafından Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 11 sayfalık iddianamede, polis memuru F.D. "olası kastla öldürmeyle" suçlanıyor.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 42 polis hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

ŞÜPHELİ POLİS HATIRLAMIYOR!

Şüpheli polis memurunun ifadesinin de bulunduğu iddianamede, polis memuru, olay tarihinde Okmeydanı'da görevlendirildiklerini, yolu trafiğe kapatan eylemcilere müdahale ettiklerini, daha sonra ara sokaklara kaçarak yeniden toplanan grupların kendilerine mukavemette bulunduğunu anlatarak, olay sırasında zet silahını kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını iddia etti.

Gezi eylemlerinin olay günü otoyolu kapattığını, bunun üzerine olay yerine giden polislerin eylemcileri dağıtarak yolu trafiğe tekrar açtığı anımsatılan iddianamede, dağıtılan eylemcilerin tekrar ara sokaklarda toplandığı ve polise mukavemette bulunduğu anlatıldı. Bunun üzerine polislerin tekrar eylemcilere müdahale ettiği, bu sırada kafasına gaz fişeği isabet eden Berkin Elvan'ın yaralanarak, hastaneye kaldırıldığı ve tedavi gördüğü sırada hayatını kaybettiği anlatıldı.

Alınan ifadeler ve raporlar ışığında tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde Elvan'ın başına gaz fişeği atan şahsın şüpheli polis memuru F.D. olduğunun tespit edildiği aktarılan iddianamede, şüphelinin "olası kastla öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

ÜZERİNDEN TORPİL ÇIKMIŞ!

İddianamede, olayda hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın üzerinde 11 adet ''patlayıcı torpil'' bulunduğu kaydedildi.

BABA ELVAN: ÇOCUĞUMUZU BİLEREK VURDULAR

Oğlu Berkin’in ölümünden bu yana adalet mücadelesi veren baba Sami Elvan, İddianameyi henüz görmediğini, avukatlarla konuştuktan sonra bir değerlendirme yapacaklarını ifade etti.

Duvar’a konuşan Elvan, “İddianamede bir isim var. Oğlumu öldüren o mu bilmiyorum. Vuran isme dair bugüne kadar bilgi alamamıştık. Çok sayıda polisle ilgili suçlama vardı ama savcı bize ''asıl suçluyu bulmalıyız’ demişti. O zaman asıl suçluyu bulmuşlar. Umarım bu kişi gerçek kişidir.'' ifadelerini kullandı.

Yılları geride bırakan soruşturmada er ya da geç bir kişi hakkında iddianame düzenlenmesini zaten beklediklerini anlatan baba Sami Elvan, “Evet bekliyorduk, ama geçen zamanda adil bir yargılanma olacağına inancımız zayıfladı. Umarım düşündüğümüz gibi olmaz, adil bir şekilde yargılama yapılır. Suçlular cezasını çeker. Sadece bizim talebimiz değil bu. Tüm Gezi eylemleri davalarında da adil bir yargılama istiyoruz. Dava olası kastla açılmış. Biz de hep bunu söyledik. Çocuğumuzu kasten, bilinçli bir şekilde vurdular'' dedi.

ERDOĞAN YUHALATMIŞTI

2013’teki Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz bombasının fişeğiyle başından ağır yaralanan Berkin Elvan, yaklaşık 9 ay komada kaldıktan sonra 15 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Erdoğan Berkin'in ölümünden sadece üç gün sonra gerçekleştirdiği  14 Mart 2014 tarihindeki Gaziantep Mitingi'nde Berkin'in annesini ve babasını da kalabalığa yuhalatmıştı.

:Erdoğan mitingde  “Geçenlerde İstanbul'da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk orada maalesef bir biber gazına muhatap oluyor. Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, 'ekmek almaya giden çocuk' diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var? Çok enteresan, annesi 'Evladımın katili başbakan' diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: ÖLMÜŞTÜR GEÇMİŞTİR

Erdoğan 23 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ise “Daha dün yine olaylar oldu. Neymiş Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. Ölmüştür geçmiştir" demişti.

ERDOĞAN:TALİMATI BEN VERDİM

Haziran ayında gerçekleştirsiği Erzurum Milli İradeye Saygı Mitingi'nde ise Berkin Elvan'ın da hayatını kaybettiği Gezi olaylarına yönelik, “Yurt dışından döndüm baktım hala ordalar. Tahammül sınırım aşıldı. İçişleri Bakanı’ma ''24 saat içinde orayı temizleyeceksiniz’ dedim. ''Ardından da parkı temizleyeceksiniz’ dedim. 'Polise talimatı kim verdi?’ diyorlar. Ben verdim, evet ben verdim'' ifadelerini kullanmıştı.

">

"Berkin Elvan iddianamesi tamamlandı!" haberi, 07 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Berkin Elvan iddianamesi tamamlandı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berkin Elvan iddianamesi tamamlandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  4. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  5. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  6. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  7. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  8. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  9. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  10. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  11. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  12. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  13. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  14. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  15. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  16. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  17. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  18. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  19. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  20. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Gündem Haberleri