Beşiktaş 3-2 Bursaspor

Beşiktaş 3-2 Bursaspor

Beşiktaş 3-2 Bursaspor Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş, Vodafone Arena'nın açılış maçında konuk ettiği Bursaspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Siyah beyazlı taraftarların karnaval alanına çevirdiği statta Kartal'a 3...

Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş, Vodafone Arena'nın açılış maçında konuk ettiği Bursaspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Siyah beyazlı taraftarların karnaval alanına çevirdiği statta Kartal'a 3 puanı getiren golleri Mario Gomez (Dk.22 ve 58) ile Alexis Delgado (Dk.53) attı. Zaman zaman Beşiktaş'a zorlu anlar yaşatan Bursaspor'un golleri ise Bakaye Traore (Dk.28) ve Miroslav Stoch'tan (Dk.71) geldi.

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
22. dakikada Sosa'nın ara pasına hareketlenen Mario Gomez, kaleci Harun'dan sıyrılıp topu boş kaleye göndererek, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Vodafone Arena'da atılan ilk gol olarak tarihe geçti. 
28. dakikada Batalla'nın gönderdiği pasın ardından topla buluşan Traore, Tolga'nın yanından topu filelere göndererek skoru eşitledi: 1-1. 
53. dakikada Bursaspor ceza alanı içindeki karambolde Atiba'nın şutunda kaleci Harun'dan dönen topu Alexis Delgado kafayla tamamladı: 2-1.
58. dakikada Bursaspor ceza sahasındaki Sosa-Hosogai mücadelesinde siyah beyazlı oyuncu yerde kalınca hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Gomez, penaltı atışında kaleci Harun'dan dönen topu tamamlayıp skoru 3-1 yaptı.
71. dakikada Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahasında buluşan Stoch, sol çaprazdan nefis vurdu: 3-2.


BECK, İLK KEZ YEDEK KALDI
Beşiktaş'a sezon başında transfer olan ve geldiği ilk günden itibaren istikrar yakalayan Andreas Beck, Süper Lig'de ilk kez yedek soyundu. Takımının bu sezon yaptığı 27 maçta da ilk 11'de şans bulan Beck, Bursaspor karşılaşmasında yedekler arasında yer aldı. Beck'in yerine sağ bekte görev alan Serdar Kurtuluş ise bu sezon ilk kez lig maçında şans buldu. Şenol Güneş'in Ziraat Türkiye Kupası maçlarında oynattığı Serdar, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

HAMZAOĞLU TRİBÜNE GÖNDERİLDİ
Hakem Barış Şimşek, 90+2. dakikada çaldığı bir faul düdüğü sonrası kendisine itiraz eden Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tribüne gönderdi.

BİN 66 GÜNDE 6 FARKLI STAT
Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle resmi maçlarını farklı statlarda yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı. Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, yapımı tamamlanan ve ismi Vodafone Arena olarak değiştirilen statta taraftarların önüne çıkma sevinci yaşadı. Beşiktaş, stadın yapımı sırasında 2,5 sezonu aşkın süre boyunca iç saha maçlarını 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı. Siyah-beyazlı futbol takım, bu dönem boyunca Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında rakip ekipleri konuk etti. 

KAPANIŞ DA AÇILIŞ DA BARIŞ ŞİMŞEK'İN
Vodafone Arena'daki ilk karşılaşmayı yöneten hakem Barış Şimşek tarihe geçti. Siyah-beyazlıların BJK İnönü Stadı'nda oynadığı son karşılaşmayı yöneten Şimşek, Vodafone Arena'da da düdük çalan ilk hakem oldu. Müsabakada Şimşek'in yardımcılıklarını Uygar Bebek ve Mehmet Metin yaptı. Serdar Diyadin'in dördüncü hakem olduğu maçta, Serkan Tokat ve Murat Özcan ise ilave yardımcı hakem olarak görev aldı. 

GÖKHAN TÖRE KADRODA
Siyah-beyazlı takımda sakatlığı geçen Gökhan Töre de uzun bir aradan sonra maç kadrosuna girdi. Ligde son olarak 23. haftada Fenerbahçe ile oynanan maçta forma giyen Gökhan Töre, 5 lig karşılaşmasının ardından kadroda kendisine yer buldu.

"Beşiktaş 3-2 Bursaspor" haberi, 11 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş 3-2 Bursaspor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş 3-2 Bursaspor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Spor Haberleri