Beşiktaş Divan Kurulu'nda neler oluyor?

Beşiktaş Divan Kurulu'nda neler oluyor?

Beşiktaş Divan Kurulu'nda neler oluyor? Ali Kaya Soysal Eski ev alışkanlıklarımızda sedir, minder, koltuk, kanepe ve yukarıya çıkarsak divan geleneğimiz vardır. Divana uzanan babamız bile olamazdı, dedemiz olurdu, hatta hayattaysa onun da babası. Bu "rituel" 60'larda...

Ali Kaya Soysal
 
Eski ev alışkanlıklarımızda sedir, minder, koltuk, kanepe ve yukarıya çıkarsak divan geleneğimiz vardır. Divana uzanan babamız bile olamazdı, dedemiz olurdu, hatta hayattaysa onun da babası. Bu "rituel" 60'larda spor kulüplerimize de taşındı. Öncelikle yarım asırdır Türk sporunun temel taşları olan Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray ile başladı, Beykoz, İstanbulspor,  Vefa ile devam etti,  Anadolu'nun diğer şehirlerine yayıldı. Yani "Divan" her kulübün direği, anayasası, senatosu , aynı zamanda yaşı biraz daha büyüklerin gurur kurulu oldu..
 
İlerleyen yıllarda, 70'ler 80'lerde ne yazık ki kulüplerin seçimlerine müdahele eden, oy potansiyeli olan kurumlar haline dönüştü Divanlar bazı camialarda. 90'lar ve 2000'lerden sonra ise kurumsallığını tamamlayamamış spor kulüplerinde "kendine paye çıkartma", "söz sahibi olma" gibi komlekslere dönüştü ne yazık ki. Kulüp başkanı olmak için bu "duayen" kuruldan "icazet" almak neredeyse adet haine geldi..
 
Yani bir anlamda "lordlar kamarası"na dönüştü divanlar...Aslında bir İngiliz geleneği olan bu kurul Türk tipine dönüşmeseydi eğer faydalı olabilirdi...Nasıl mı?
 
Külüp İdare heyetlerinin hatalarını ikaz edebilme, kongre üyelerini bilgilendirebilme, akil insanlar olarak doğruları, yanlışları anlatabilme gibi "tüzük üstü" görevlerini yerine getirme hürrriyetleri olması gerekir bu kurulun..
 
Bu önbilgiler ışığında, Beşiktaş'ın Divanı ile ilgili son gelişmelerine değinmek istiyorum.

Üç dönemdir görev yapan Sayın Yalçın Karadeniz'in uğradığı haksızlık çirkinlik boyutuna ulaşmıştır. Karadeniz'in kulübün  borçlarıyla ilgili yayınladığı mektup, Beşiktaş'ın  "âli menfaatlerine"ne aykırı değerlendirilmiş ve Denetleme Kurulu'nun istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilerek Divan Başkanı'na  "kınama cezasıyla" sonuçlandırılmıştır. Bu eylemlerin BJK Tüzüğüne aykırı olması bir yana , 114 yıllık tarihi olan camiaya hiç yakışmamıştır.
 
Üstelik geçen Pazartesi BJK TV alt yazısında " 29 Ocak Pazar tarihinde Olağanüstü Seçimli Divan Genel Kurulu yapılacaktır" haberi geçtikten bir gün sonra Karadeniz'in "yürütmeyi durdurma kararı" başka haber kanallarında yayınlanmış, seçimin iptal edildiği yönünde kamuoyuna bilgi verilmiştir..
 
Benim bu satırları yazdığım 25 Ocak 23.30'da durumda bir değişiklik olmamıştır. Alanya deplasmanından liderlikle dönen futbol takımının yöneticileri zafer sarhoşluğu içinde atlamış olabilirler ama bu konunun 24 bin genel kurul üyesi ve 2 bin küsur divan üyesine anlatılması gerek..
 
Aslında "ok yaydan çıktığına" göre bana göre yapılması gereken şu: Camianın başkanı kurulları toplayıp bir basın toplantısı yapacak, gönül kırıklıklarının yok edilmesini sağlayacak, "barış" faktörünü"  ön planda tutarak 70 küsur yaşındaki değerli üyelerin kalplerini kazanacak bir konuşmayla konuyu kapatacak..
 
Rahmetli Süleyman Seba yaşasaydı böyle yapardı...
 
Haydi Fikret Başkan, bekliyorum.....
 

"Beşiktaş Divan Kurulu'nda neler oluyor?" haberi, 26 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş Divan Kurulu'nda neler oluyor? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş Divan Kurulu'nda neler oluyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  2. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  3. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  4. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  5. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  6. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  7. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  8. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  9. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  10. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  11. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  12. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  13. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  14. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  15. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  16. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  17. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  18. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  19. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  20. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
Spor Haberleri