'Böcek' komutanın çantasına yerleştirilmiş

'Böcek' komutanın çantasına yerleştirilmiş

'Böcek' komutanın çantasına yerleştirilmiş AKP hükümetinin 2014 yılındaki seçim öncesinde Suriye’ye müdahale planladığı iddialarının gündeme geldiği dönemde Youtube'a düşen seskaydı bomba etkisi yaratmıştı.YouTube’a ''seçim güdümü'' isimli hesaptan yüklenen...

AKP hükümetinin 2014 yılındaki seçim öncesinde Suriye’ye müdahale planladığı iddialarının gündeme geldiği dönemde Youtube'a düşen seskaydı bomba etkisi yaratmıştı.

YouTube’a ''seçim güdümü'' isimli hesaptan yüklenen ses kaydında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler konuşuyordu. Kayıtta, Türkiye’nin Suriye'ye olası bir operasyon için yapabilecekleri konuşuluyordu.

Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ''Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu konjonktürde böyle bir imkanın değerlendirilmesi gerektiğini’ söylerken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ''gerekirse Suriye’ye dört adam göndererek Türkiye’ye sekiz füze attırıp gerekçe üreteceğini’ söylüyordu.

YAŞAR GÜLER'İN ÇANTASINA YERLEŞTİRİLDİ

Hürriyet’ten Murat Yetkin o toplantının nasıl kaydedildiğini köşesine taşıdı. Yetkin’in yazısına göre; 13 Mart 2014 tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun odasında yapılan toplantı, katılımcılardan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in evrak çantasına kendisinden habersiz yerleştirilmiş “böcek'' tabir edilen elektronik cihazla yapıldı. Cihazı oraya yerleştirmek ve daha sonra çıkarmak şüphesiyle soruşturulanların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile dönemin İkinci Başkanı Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler'in özel kalem müdürlüğünde görevli askeri personel olduğu öğrenildi. Bu personelin aynı zamanda “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'' soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akar ve Güler'i zor yoluyla alıkoymak ve kaçırmakla da suçlandıkları ortaya çıktı.

64c61a0f-5f3f-4e3e-ac31-09a747ffc2a7_11241746-001.jpgNASIL ORTAYA ÇIKTI?

Gizli toplantının yayınlanmasından sonra hem MİT, hem de Emniyet olayı soruşturmaya başlamış, soruşturmalarda Dışişleri Bakanı makam odası gibi sürekli elektronik temizliği yapılan ve güçlü “jammer'', yani karıştırıcılarla korunan odaya radyo dalgalarıyla erişip dinleme ve kayıt yapılamayacağı kanısına varılmıştı. Rapora göre; kayıt ancak odaya gizlice sokulup, sonra da dışarı taşınacak, radyo dalgasıyla çalışmayan bir cihazla yapılabilirdi.

GÜLER’İN SESİ DAHA NET

Güvenlik uzmanlarının ''böceğe’ ses kaydındaki ince ayrıntılardan ulaştıkları ortaya çıktı. Uzmanların; Davutoğlu'nun makamının modellemesini yaparak ses haritasını çıkardıkları ve bu haritayı, yayınlanan kayıtlarla karşılaştırdıkları bunun sonucunda da Yaşar Güler'in sesinin daha net duyulduğunu saptadıkları öğrenildi. Uzmanların buradan Güler’in çantasına ulaştıkları kaydedildi. 

"'Böcek' komutanın çantasına yerleştirilmiş" haberi, 02 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Böcek' komutanın çantasına yerleştirilmiş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Böcek' komutanın çantasına yerleştirilmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  3. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  4. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  5. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  6. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  7. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  8. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  9. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  10. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  11. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  12. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  13. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  14. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  15. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  16. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  17. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  18. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  19. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  20. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
Gündem Haberleri