Buldan'dan Erdoğan'a: Demirtaş’ı idam etmek senin boyunu aşar

Buldan'dan Erdoğan'a: Demirtaş’ı idam etmek senin boyunu aşar

Buldan'dan Erdoğan'a: Demirtaş’ı idam etmek ... HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Antep’teydi. Şehitkamil ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı: Antep, AKP Hükümeti’nin her türlü şiddetine...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Antep’teydi. Şehitkamil ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı: 

Antep, AKP Hükümeti’nin her türlü şiddetine maruz kaldı. 2 yıl önce bir kına gecesinde 52 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Asla unutmayacağız o katliamı. O katliamın ardından katliamlar durmadı. Hangi kente gidersek gidelim AKP bir katliam yaşatmış. Antep de bu kentlerden biri.  

'KATLİAMLARIN AYDINLATILMASINI İSTEMEYEN AKP' 
Antep, IŞİD  çetelerinin örgütlendiği bir kenttir. IŞİD’in burada cirit atmasına göz yumanlar, Antep katliamından birebir sorumludur. İstenseydi bu katliamların sorumluları açığa çıkarılırdı. Roboski, Ankara, Suruç, Antep katliamları; tüm bu katliamların arkasındaki karanlık güçler devletin, hükümetin bilgisi dahilindeydi. Bunların araştırılmasını istedik. Meclis’te, Araştırma komisyonları kurulsun dedik. Ama AKP-MHP izin vermedi. 

'HİÇBİR KATLİAMIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
Bizler ülkemizde yaşanan tüm katliamların sorumlularının ortaya çıkması için mücadele ediyoruz. HDP olarak bu katliamların peşini bırakmayacağız. Bu katliamların sorumlularını açığa çıkaracağız. 

hdp---1.jpg

'HODRİ MEYDAN; 6-8 EKİM İÇİN KOMİSYON KURALIM'
Biz 6-8 Ekim olayların da açığa çıkması için büyük mücadele verdik. Bunun da önüne geçtiler. Bugün sevgili Selahattin Demirtaş’a saldırmalarının, HDP’ye saldırmalarının sebebi bu. Biz, “cinayetler açığa çıksın, katliamlar açığa çıksın'' diyoruz, Recep Bey meydan meydan Selahattin Demirtaş’ın eline kan bulaştığını ifade ediyor. Buradan hodri meydan diyoruz. Kuralım bir komisyon, çıkaralım açığa. 6-8 Ekim olaylarının arkasında kim var açığa çıksın. 

'AKP ARTIK UMUT VAAT ETMİYOR'
AKP, Türkiye’ye  artık bir umut vaat etmiyor. Yaşananlar, çekilen acılar ortada. Antep de hem ekonomik hem sosyal anlamda her türlü zulüm ile  karşı karşıya. Antep esnafı, siftah yapmadan dükkanını kapatacak durumda. Onların derdi, Antep’in sorunları değil, onların derdi kendi yandaşları, akrabaları. Kendi yandaşlarına nasıl para verirler, onları nasıl zengin edebilirler. Uğraştıkları tek mesele bu. HDP olarak halkımıza şunun sözünü veriyoruz. HDP 24 Haziran’dan sonra parlamentoya girince her ilin sorunlarına katkı sağlayacak, halkımızla birebir ilgilenecek. 

'DEMİRTAŞ’I İDAM ETMEK SENİN BOYUNU AŞAR'
Cumhurbaşkanı adayımız Edirne Cezaevi’nde. Sevgili Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde rehin olarak tutuyorlar. Bugün gördük ki her bir arkadaşımız birer Selahattin Demirtaş. Onlar Selahattin Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar. Onlar Demirtaş’ın siyasetinden korkuyorlar. Onun için idam meselesini gündeme getiriyorlar. Recep Bey, meydanlarda Selahattin Demirtaş için “Parlamento’dan idam kararı çıkarsa onaylarım'' diyor. Recep Bey’e şunu söyelemek isteriz, Selahattin Demirtaş’ı ya da bir başka Kürdü idam etmek senin boyunu da aşar, çapını da aşar.  


 

"Buldan'dan Erdoğan'a: Demirtaş’ı idam etmek senin boyunu aşar" haberi, 12 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Buldan'dan Erdoğan'a: Demirtaş’ı idam etmek senin boyunu aşar haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Buldan'dan Erdoğan'a: Demirtaş’ı idam etmek senin boyunu aşar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  2. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  3. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  4. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  5. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  6. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  7. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  8. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  9. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  10. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  11. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  12. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  13. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  14. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  15. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  16. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  17. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  18. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  19. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  20. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
Gündem Haberleri