Bülent Tezcan'ı vuran saldırgan ülkücü çıktı: AK izi İT izine karıştı!

Bülent Tezcan'ı vuran saldırgan ülkücü çıktı: AK izi İT izine karıştı!

Bülent Tezcan'ı vuran saldırgan ülkücü çıktı... ABC GAZETESİBaşkanlık tartışmalarında siyasetin sertleşen dili, yerini şiddete bıraktı. AKP-MHP saflaşmasına direnen Anamuhalefet partisinin genel başkan yardımcısı bir ülkücü tarafından silahlı saldırıya uğradı. Özellikle...

ABC GAZETESİ

Başkanlık tartışmalarında siyasetin sertleşen dili, yerini şiddete bıraktı. AKP-MHP saflaşmasına direnen Anamuhalefet partisinin genel başkan yardımcısı bir ülkücü tarafından silahlı saldırıya uğradı. Özellikle son günlerde iktidar yandaşları ve iktidar cephesinin bireysel silahlanma çağrılarının ardından böyle bir saldırının yaşanması da dikkat çeken bir diğer nokta. Saldırının CHP Genel Başkan Yardımcısı'na yapılmış olması, hararetli başkanlık tartışmalarının yerini belirginleşen saflara (AKP-MHP birlikteliği) bırakması ve saldırganın kimliği akıllara şu soruyu getiriyor; "Tezcan'a sıkılan kurşun, başkanlık kurşunu mu?"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Aydın'da bir restoranda silahlı saldırıya uğradı. Tezcan ayağından yaralandı, sağlık durumu iyi. Saldırgan ise Kuşadası'nda yakalandı. Tezcan'ı vuran saldırganın daha önce adam yaralamaktan sabıkası bulunan Alparslan Sargın olduğu belirtildi. 
SALDIRGAN ÜLKÜCÜ
 CHP Milletvekili Engin Altay Alparslan Sargın'ın ülkücü olduğunu belirtti ve ekledi; ""İç huzursuzluk ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Buna boyun eğmeyeceğiz. Saldırıyı kınıyorum"
ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA
Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "İnternetten gördüm. Aydın'a doğru yola çıktım. Aydın'a varmış değilim. Restoranda silahlı saldırganın birkaç el ateş ettiğini ve ayağının üst kısmından yaralandığını duyduk. Kendisini de aradım telefonlarına ulaşılamıyor. Hastaneye kaldırıldığını duydum. Hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Saldırganla ilgili bir bilgim yok" dedi.
'PKK'LILARLA İŞBİRLİĞİ YAPANLARI YAŞATMAYACAĞIZ'
CHP MYK Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un BirGün'e yaptığı açıklamada, edindiği bilgilere göre, Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda silahlı saldırıya uğradığını ve saldırganın "PKK'lılarla işbirliği yapanları yaşatmayacağız!" diye bağırarak silahını Bülent Tezcan'a doğrulttuğunu belirtti.
AÇIKLAMA YAPILACAK
CHP Milletvekili Levent Gök, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden konuya ilişkin bir açıklamanın yapılacağını söyledi.
BAŞBAKAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
Başbakan Binali Yıldırım, Tezcan'ın uğradığı saldırı ile ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.

TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

Bülent Tezcan ise yapılan müdahalelerin ardından yaptığı açıklamada sağduyu çağrısında bulundu. Tezcan'ın açıklamaları şu şekilde;
Saldırganla ilgili bir bilgim yok. Silahlı saldırı uyarıları geliyordu. Sayın Genel Başkanımıza suikast girişimi olduktan sonra hepimiz bekliyoruz. Birkaç saat içinde net bir bilgi alırız sizlere açıklayıcı bilgi veririz. Bir tek ricamız var, bu saldırıyla ilgili ne duyulursa duyulsun partiden yapılacak açıklamaların beklenmesi lazım. Gençlerimize ve üyelerimize saldırıyla ilgili ne duyarlarda duysunlar bir tepkisellik içinde olunmaması gerekiyor. Belli ki Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. CHP hukuk içerisinde kalarak hesap soracaktır. Böyle anlarda duygusallık ortaya çıkıyor. Gençlik kollarımız rahatsız bu durumdan." 

"Bülent Tezcan'ı vuran saldırgan ülkücü çıktı: AK izi İT izine karıştı!" haberi, 29 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bülent Tezcan'ı vuran saldırgan ülkücü çıktı: AK izi İT izine karıştı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bülent Tezcan'ı vuran saldırgan ülkücü çıktı: AK izi İT izine karıştı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri