'Bunlar da kaçak ve de Haram Saray’ın cübbeli Şems Ethem’leri'

'Bunlar da kaçak ve de Haram Saray’ın cübbeli Şems Ethem’leri'

'Bunlar da kaçak ve de Haram Saray’ın cübbel... Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, Kaçak SAray'da yapılan Adli Yıl açılış törenine tepki gösterdi. Ankut'un yaptığı yazılı açıklama şöyle:Malum, bugün 1 Eylül, Yeni Adli Yılın Açılış Günü.Kaçak...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, Kaçak SAray'da yapılan Adli Yıl açılış törenine tepki gösterdi. Ankut'un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Malum, bugün 1 Eylül, Yeni Adli Yılın Açılış Günü.

Kaçak Saray’ın Sultanı, Adli Yıl Açılış Töreninin, makamında yapılması fermanını yayımlıyor.

Hatırlayacağımız gibi, 15 Temmuz Ganimet Paylaşım Kapışması sonrasında da, Meclisteki Amerikancı Dörtlü Çete’den üçünün, yani AKP’nin, CHP’nin ve MHP’nin liderlerini makamına çağırmıştı. Onlar da “tıpış tıpış'' gitmişti. Sonrasında, yine kanun dışı-kaçak bir miting meydanı olarak, Marmara Denizi’nin doğal yapısını bozarak, yaptırttığı Yenikapı’ya çağırmıştı. Oraya da koşarak gitmişti bu zevat.

Bunların verdiği güç ve cesaretle, Adli Yılın Açılışı’nın da makamında yapılmasını emrediyor. Yüksek Yargıyı oluşturan kurumların başkan ve yöneticileri de, “emrin olur Sultanım'', diyerek koşuyorlar Kaçak Saray’a.

Bunlar, Adli Sistemin en üst kurumlarını oluşturan yüksek mahkemelerin yöneticileri. Yani, adli konularda son kararı veren merciler. Bölge Mahkemelerinin-Yerel Mahkemelerin verdikleri kararları kesin hükme bağlayan mahkemeler. Dolayısıyla da, en yetkili mahkemeler. Bugün Kaçak Saray’a gidenler ve orada Tayyip’i, salona girince ayakta alkışlayanlar ise onların yöneticileri.

Aslında, hukuki geleneğe göre bu tören, Yargıtay salonunda yapılırdı. Törende de yalnızca ev sahibi sıfatıyla Yargıtay Başkanı ve savunmanın yani Baroların en üst kurumu olan Barolar Birliği’nin Başkanı konuşurdu.

Burada ise yine Yargıtay Başkanı konuşuyor. Fakat, Kaçak Saray’ın Reisi Tayyip de konuşuyor. Onun bulunup da konuşmadığı yer yok ki zaten...

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, zaten Tayyip’i tâ İstanbul Belediye Başkanı iken ekibiyle birlikte yaptığı yolsuzluktan yani kamu malı hırsızlığından açılmış olan davadan kurtaran kişidir. O zaman bu kişi, Üsküdar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıdır.

“Sayın Cumhurbaşkanım'', diye hitap ediyor Tayyip’e. Böylece de, bir hukukçu olarak, affedilmez bir suç işlemiş oluyor. Çünkü, şu an Türkiye’de yasalara uygun bir şekilde seçilmiş bir Cumhurbaşkanı yoktur.

Ne diyor yasa?

Bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğine sahip olabilmesi için Yükseköğretim veren bir kurumdan diploma almış olması gerekir, diyor.

Tayyip Erdoğan, iki diploma gösterdi. Her ikisinin de sahte olduğunu Ergun Poyraz, matematiksel bir kesinlikte, hem de noter onaylı belgelerle ispatladı. Yani adamın bir Yükseköğrenim diploması yok. Böyle bir diploma ortaya koyamadı. Öyle olunca da, zaten yasal olarak Cumhurbaşkanlığı seçimine bile girdirilmemesi gerekir. Girdirilmiş ise, yasa dışı davranılmış olur. Durum da odur. Böyle olunca da ortada yasal bir Cumhurbaşkanı yoktur. Bunu en iyi hukukçuların bilmesi gerekir.

Fakat, bugün Kaçak Saray’ı doldurup orada Tayyip’i ayakta alkışlayan hukukçular, hukuk derdinde filan değiller. Onların bir kısmı yandaş, yani AKP’giller’le aynı yolun yolcusu, geri kalanları da korkutulmuş, sindirilmiş, böylece de gerçek anlamda hukuktan koparılmış, mesleklerine sırtlarını dönmüş insanlardır. Yazık...

Gelelim meselenin bir diğer yönüne:

Yargıtay Başkanı, yandaş İsmail Rüştü Cirit konuşuyor:

“YARGITAY BAŞKANI: EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

“Hakkında suç isnadı olan herkes gibi FETÖ üyeleri de adil ve tarafsız bir şekilde yargılanacaklardır’ diyen Cirit, ''Darbe girişiminde bulunanların da adil yargılama sonrası en ağır cezaları alacağı da aşikardır’ ifadelerini kullandı. (

"'Bunlar da kaçak ve de Haram Saray’ın cübbeli Şems Ethem’leri'" haberi, 02 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Bunlar da kaçak ve de Haram Saray’ın cübbeli Şems Ethem’leri' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bunlar da kaçak ve de Haram Saray’ın cübbeli Şems Ethem’leri' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  2. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  3. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  4. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  5. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  6. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  7. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  8. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  9. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  10. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  11. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  12. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  13. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  14. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  15. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  16. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  17. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  18. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  19. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  20. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
Politika Haberleri