Bursa'da kapatılan cemaat okullarının yüzde 90'ı imam hatip oldu!

Bursa'da kapatılan cemaat okullarının yüzde 90'ı imam hatip oldu!

Bursa'da kapatılan cemaat okullarının yüzde ... CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursa'da darbe girişimi sonrasında Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan okullarının neredeyse yüzde 90'ının imam hatiplere dönüştürüldüğünü, bunun kabul...

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursa'da darbe girişimi sonrasında Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan okullarının neredeyse yüzde 90'ının imam hatiplere dönüştürüldüğünü, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP'li vekil, imam hatiplere karşı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Bursa’da Eğitim-İş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, son yaşanan sürece aldanmamak gerektiğini, bu korkulu atmosferin ve 15 Temmuz stresinin bitmesiyle birlikte saray ve AKP iktidarının tekrar eski uygulamalara döneceğini belirterek, “Bundan daha da beter ve geçmişten daha hızlı, keskin kararlar verilecektir. Biz bunu çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler’de görüyoruz'' dedi.

Bursa’nın sanayi ve endüstri şehri olduğuna dikkat çeken İrgil, “Bursa’da bu kadar sanayi varken, son dönemde el konulan okulların neredeyse yüzde 90’ının imam hatiplere dönüştürülmesi gerçekten kabul edilemez. Hükümet ''CHP imam hatiplere karşı’ mantığıyla bizi durdurmaya ve susturmaya çalışıyor. Biz imam hatiplere karşı değiliz. Eğer bu kadar okul motor meslek lisesi yapılsaydı buna da itiraz ederdik. Çünkü ihtiyaca göre bakmak lazım. O kadar çok teknik meslek lisesine, ara elemana ihtiyaç varken, bütün çocukların imam hatip temelli yetiştirilmesine aslında toplum da itiraz ediyor. Dikkat ederseniz imam hatip liselerine başvuru yok, dolduramıyorlar'' diye konuştu.

Buna rağmen İl Milli Eğitim Müdürü’nün Ankara’yı yanıltarak, “Bursa’da büyük bir talep var'' diyerek bütün okulları imam hatiplere çevirmeye çalıştığını kaydeden İrgil, şöyle devam etti:

“Nitekim en son Osmangazi’de, Karacabey ve İznik Kaynarca’da üç okulun aile birliği üyeleri, mahalle sakinleri ve velileri imza toplayıp dilekçe verip İl Milli Eğitim’e gittiler. Osmangazi’deki Şehit Bahadır Aydın Otaokulu’nun 2 bin 7’si imza topladığı halde İl Milli Eğitim Müdürü’nün valiliğe yazdığı yazıyı gördüm, ''Halkın talebi üzerine’ diyor. Bu kadar toplum ve bürokrasi yanıltılamaz. Bu yüzden Milli Eğitim Müdürü toplumun talebini dinlemeyen, kendi şehrini okuyamayan bir bürokrattır. Aldığı kararlar da hatalıdır. Bursa için gelecekte çok ciddi sıkıntılara yol açacak kararlara imza atmaktadır.''

"Bursa'da kapatılan cemaat okullarının yüzde 90'ı imam hatip oldu!" haberi, 03 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bursa'da kapatılan cemaat okullarının yüzde 90'ı imam hatip oldu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bursa'da kapatılan cemaat okullarının yüzde 90'ı imam hatip oldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Gündem Haberleri