Cameron: Türkiye bu hızla 3000'de AB'ye üye olabilir!

Cameron: Türkiye bu hızla 3000'de AB'ye üye olabilir!

Cameron: Türkiye bu hızla 3000'de AB'ye üye ... İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmayacağının oylanacağı 23 Haziran’daki referandum öncesinde Türkiye tartışması alevlendi. Referandumda AB'den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında...

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmayacağının oylanacağı 23 Haziran’daki referandum öncesinde Türkiye tartışması alevlendi. Referandumda AB'den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında AB’ye üye olmasıyla, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını'' öne sürdü.

“Vote Leave'' (Ayrılığa Oy Ver) bloğu, Türkiye’yi kampanyalarının ana temalarından biri haline getirecek bir poster kullanmaya başlayacak.

AB pasaportunun, Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak resmedildiği posterde, “Türkiye (nüfusu 76 milyon) AB’ye katılıyor. Ayrılğa Oy Ver, denetimi yeniden eline al'' deniyor.

Kampanya grubunun açıklamasında, Türkiye’de suç ve silah bulundurma oranlarının yüksek olduğu öne sürülüyor, “Türkiye’de doğum oranı o kadar yüksek ki, sadece sekiz yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den bir milyon kişi katılabilir'' ifadesi yer alıyor.

Açıklamada şöyle deniyor:

“Bu durum sadece kamu hizmetleri üzerinde baskı oluşturmakla kalmayacak, İngiltere’nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit de oluşturacak. Türkiye’de suç oranı, İngiltere’dekinden çok daha yüksek. Silah tasarrufu çok daha yaygın. AB’nin serbest dolaşım yasaları nedeniyle, hükümet, Türk suçluların İngiltere’ye girmesini engelleyemeyecek.''

'Önyargılar körükleniyor'

Guardian'a göre Hükümet, Türkiye'nin AB üyeliğinin yakında gerçekleşmesinin beklenmediğini vurgulamasına rağmen, Savunma Bakanlığı müsteşarı Penny Mordaunt "23 Haziran'da İngiltere'nin AB'de kalmasından yana oy kullanmak, yakında AB'ye katıldıklarında burada özgürce dolaşmasına oy vermek demektir" dedi.

Gazete, bu açıklamaların ardından Vote Leave'in "önyargıları körüklemekle" suçlandığını aktardı.

Eski Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Trevor Phillips, Vote Leave'i "çaresizlik içinde manevralar yapmakla" suçladı ve "Göçmenlik konusunun kampanyada tartışılması gerekir. Ancak Vote Leave'in son saldırısı, seviyeyi iyice aşağıya çekmiştir. Burada doğrudan önyargıları hedef aldıklarına kuşku yok. Buradaki oldukça büyük, yasalara uyan, çalışkan Türk toplumunun bunları duyunca ne hissedeceklerini tasavvur edemiyorum" dedi.

Avrupa Bakanlığı müsteşarı David Lidington da, "Türkiye ve Arnavutluk'un beş yıl içinde AB üyesi olacağını söylemek tamamen fantezidir" diye konuştu.

Guardian, Londra'da yaşayan bazı Türkiye kökenlilerin, Türkiye vatandaşlarının "tehdit" olarak gösterilmesine tepki gösterdiklerini aktardı.

Başbakan David Cameron da, Vote Leave'in kampanyasında Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili yanıltıcı bilgiler verdiğini savunarak şunları söyledi:

“Mevcut hızıyla Türkiye’nin üyeliği 3000 yılını bulur. Bunun gerçekleşmesi ihtimali bile onlarca yıl alacak ve o zamanda bile hayır diyebilecek durumda olacağız. Ingiltere ve diğer AB ülkelerinin herhangi bir ülkenin üyeliğini veto hakkı var. Ancak onlar, Türkiye’nin üyeliğini engelleyemeyeceğimiz için AB’den çıkma yönünde oy kullanılmasını istiyorlar. Bu doğru değil."

Vote Leave kampanyasına, Adalet Bakanı Michael Gove öncülük ediyor. Beş bakan bu kampanyaya destek veriyor.

Başbakan David Cameron ve 16 bakan ise İngiltere'nin AB'de kalmasını istiyor

Son anket

Observer gazetesi için yapılan yeni bir anket, referanduma katılanların yüzde 44'ünün İngiltere'nin AB'den kalmasından yana oy kullanacağına işaret ediyor.

Bu ankete göre, İngiltere'nin AB'den çıkmasını isteyenlerin oranı yüzde 40, kararsızların oranı da yüzde 14.

"Cameron: Türkiye bu hızla 3000'de AB'ye üye olabilir!" haberi, 23 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Cameron: Türkiye bu hızla 3000'de AB'ye üye olabilir! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cameron: Türkiye bu hızla 3000'de AB'ye üye olabilir! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  2. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  3. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  4. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  5. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  6. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  7. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  8. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  9. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  10. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  11. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  12. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  13. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  14. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  15. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  16. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  17. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  18. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  19. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  20. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
Dünya Haberleri