Cem Küçük: Ben Hürriyet'ten istediğimi istediğim zaman attırırım, onlar da diz çöktü!

Cem Küçük: Ben Hürriyet'ten istediğimi istediğim zaman attırırım, onlar da diz çöktü!

Cem Küçük: Ben Hürriyet'ten istediğimi isted... ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Türkiye’de basın özgürlüğünü ele aldığı makalesi için Star gazetesinin eski yazarlarından Cem Küçük’le de görüştü. Küçük’ü ilk aradıklarında iş arkadaşlarından...

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Türkiye’de basın özgürlüğünü ele aldığı makalesi için Star gazetesinin eski yazarlarından Cem Küçük’le de görüştü. Küçük’ü ilk aradıklarında iş arkadaşlarından “Kendisine cumhurbaşkanlığı ofisinden daha kolay ulaşırsınız'' yanıtını aldıklarını yazan New York Times, Küçük’ün şu sözlerine yer verdi: “Medyada şu an ben ve bana benzeyen bazı arkadaşlarım onlara baskın gelmeyi başardık. Mesela ben şu an Hürriyet’e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim. Artık ülkeyi, halkı biz yönetiyoruz.''

''DERİNLEMESİNE BİR BASKI’

New York Times’ın ''Türkiye’nin özgür basını Erdoğan’ın baskısı altında köreliyor’başlıklı makalesinde, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yaklaşık 120 gazetecinin gözaltına alındığına dikkat çekildi. New York Times, Gazetecileri Koruma Komitesi’nin verilerine göre Türkiye’de şu an Çin’den daha fazla gazetecinin hapishanede olduğunu hatırlattı;“Bu tutuklamalar, sadece özgür basını değil, ifade özgürlüğünü de bastırma amaçlı derinlemesine bir çabanın en açık örnekleri''ifadesini kullandı.

Gazete, ''eski Miss Turkey birincilerinden Merve Büyüksaraç’a bile cumhurbaşkanına hakaret davası açıldığını’ yazdı. New York Times, Türkiye’nin Twitter’dan en fazla mesaj kaldırmasını isteyen ülke olduğunu da belirtti.

''FOTOĞRAFLARA BİLE KARIŞIYORLAR’

New York Times AK Parti hükümetinin medya üzerindeki baskısını OHAL sonrası artırdığını vurgularken, tutuklanma korkusuyla adını vermek istemeyen bir gazeteci şu yorumu yaptı: “Artık Erdoğan’ın iyi görünmediği bir fotoğrafı basmak bile sorun oluyor. Artık bakanlar bize telefon ediyor ve ''Neden o fotoğrafımı yayımladınız? Ben onu beğenmedim’ diyebiliyor.''Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu da, New York Times’a “Gazetecilik hükümet tarafından rehin alındı'' diye konuştu.

CEM KÜÇÜK İÇİN ''KİRALIK KATİL BENZETMESİ

New York Times haberinde, Türkiye’de bağımsız görüşlü gazeteciler açısından bir sorun da şu ifadelerle ele alındı:“Bağımsız görüşlü gazetecilere karşı en öldürücü saldırıların bazıları, Erdoğan yanlısı basında çalışan ve meslektaşları arasında ''kiralık katil’ diye bilinen gazetecilerden geliyor. Önce hedefe ismini kullanarak saldırıyor, ardından sindirilmiş medya kuruluşu sahiplerine veya hükümete bu kişinin kovulması veya hapse atılması için şahsen lobi yapıyorlar. Bu isimlerin en meşum ve etkili olanı, Cem Küçük isimli televizyon yorumcusu ve sosyal medya aktivisti.''

New York Times, bir muhabirinin söyleşi için Küçük’ü aradığında ''kendisine cumhurbaşkanlığı ofisinden daha kolay ulaşabilecekleri’ yanıtını aldığını yazdı. Küçük ise bunu New York Times’dan duyduğunda, ''cumhurbaşkanlığı çalışanı olduğu’ iddiasını reddedip, “Hayır, hayır. Erdoğan’a çok yakınım'' dedi.

Cem Küçük, ''meslektaşlarını karaladığına’ dair soruya ise“Bana ne dedikleri umrumda değil. Türkiye’nin her yerinde beni seviyorlar'' yanıtını verdi. Hapisteki gazeteciler için “Bunu hak ediyorlar'' iddiasında bulunan Küçük, Batı’da da gazetecilerin hapse atıldığını savundu.

New York Times’ın haberine göre Küçük, ''Türkiye’nin geriye kalan büyük gazetelerinin kapatılmasına gerek kalmadığını çünkü onların diz çöktüğünü’ savundu. Cumhuriyet gazetesini yöneten Cumhuriyet Vakfı’nın kısa süre içinde Erdoğan’a yakın kişilere geçeceği iddiasını ortaya atan Küçük, “Ben bazı şeyleri öngörebiliyorum. Son üç yıldır yazıları gerçek çıkan tek gazeteci benim'' dedi.

New York Times yaklaşık 500 milyon dolarlık vergi cezası kesilen Hürriyet ve Milliyet için “Resmi çizgiyi izlemeye başladılar'' ifadesini kullanırken, makeleye Cem Küçük’ün şu sözleriyle son verdi: “Medyada şu an ben ve bana benzeyen bazı arkadaşlarım onlara baskın gelmeyi başardık. Mesela ben şu an Hürriyet’e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim. Artık ülkeyi, halkı biz yönetiyoruz.''

Kaynak: Duvar

"Cem Küçük: Ben Hürriyet'ten istediğimi istediğim zaman attırırım, onlar da diz çöktü!" haberi, 17 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Cem Küçük: Ben Hürriyet'ten istediğimi istediğim zaman attırırım, onlar da diz çöktü! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cem Küçük: Ben Hürriyet'ten istediğimi istediğim zaman attırırım, onlar da diz çöktü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Otomotiv Haberleri