Cemal Canpolat; Halk iradesine yapılan saldırının da, bu olayı bahane eden gerici faşist güruhun da karşısında

Cemal Canpolat; Halk iradesine yapılan saldırının da, bu olayı bahane eden gerici faşist güruhun da karşısında

Cemal Canpolat; Halk iradesine yapılan saldı... Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dün gece yapılmak istenen askeri darbe girişimine karşı açıklama yaptı. Canpolat, darbeyi sert bir dille kınayarak Türkiye'nin bir demokrasi sınavı verdiğini belirtti. "Ülkemizde...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dün gece yapılmak istenen askeri darbe girişimine karşı açıklama yaptı. Canpolat, darbeyi sert bir dille kınayarak Türkiye'nin bir demokrasi sınavı verdiğini belirtti. 

"Ülkemizde demokrasinin siyasi iktidarın ağzında sakız olarak kullandığı bir kavram olarak kalmaması için her türlü darbe girişimine karşı ileri demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanan Canpolat, halk iradesine yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Boğaz Köprüsü'nde askerleri linç eden dinci-yobazların da takipçisi olacaklarını belirttiği açıklamasında  "Ancak bu acı olayı fırsat bilerek sokağa çıkan gerici ve faşist güruhun da takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim" dedi. 

CHP İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat'ın kapsamlı ve önemli açıklaması şöyle; 

Türkiye, dün gece çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Bir grup asker, ülke yönetimine el koyarak halk iradesini ortadan kaldırma girişiminde bulundu. Parlamenter demokrasinin olmazsa olmazı olan halk iradesine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. 

Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden tüm asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ülkemize başsağlığı diliyorum.

Tarihimizde demokrasimize yapılan darbe ve darbe girişimi örneklerine rastlamak mümkün. Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen tüm darbeler başarısız olmuş; sonunda halk mutlaka iradesini yönetime taşımayı başarmıştır. Darbeler, toplum hafızamızda geri dönülemez izler bırakmış elim hadiselerdir.

"Çünkü halka rağmen yapılan hiçbir girişim ne Türkiye’de ne de dünyada kalıcı bir huzuru ve barışı getirmedi, getirmeyecektir. Demokrasi bir muhalefet rejimidir. Darbe ise her türlü muhalefetin ortadan kaldırıldığı baskıcı ve tek sesli bir iktidarı yaratır. Darbeler hangi amaçla, kimler tarafından yapılırsa yapılsın demokrasiyi askıya alan ve totaliter bir rejime kapı aralayan olaylardır. Toplumu oluşturan her bir bireyin ülke yönetiminde söz hakkı vardır ve bu hakkı her koşulda kıskançlıkla savunmak zorundayız.

"Halkın seçme ve seçilme hakkının bulunmadığı Osmanlı tipi toplumsal yapıdan bugün kendi iradesiyle belirlediği siyasi yönetimi ancak kendisinin o koltuktan indirebileceğine inanan bir toplumsal yapıya erişmiş olmamız demokrasimiz için çok önemli bir kazanımdır. Dün gece yaşanan darbe girişimine karşı halkımız hangi partiden olursa olsun toplumsal iradeye sahip çıkmış, askeri darbeye karşı yekvücut olmuştur.

"Sokaklarımızda asker ile polisi, halk ile askeri karşı karşıya getirenler, böyle alçakça bir girişimde bulunanlar yargı önünde hesap vereceklerdir. Ancak bu acı olayı fırsat bilerek sokağa çıkan gerici ve faşist güruhun da takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim.

DARBEYLE MÜCADELEYİ GERİCİ FIRSATA ÇEVİRMEK 

"Bugün demokrasimize yapılan bu saldırıya karşı topluma inançları ve etnik kimlikleri üzerinden bir motivasyon yükleyerek sokağa çağrı yapanları da ikaz etme ihtiyacı doğmuştur. Dün gece yaşanan olay etnik köken ya da inanç merkezli değil doğrudan parlamenter demokrasiye bir müdahaledir, saldırıdır. Böylesine acı bir olayda dahi toplumsal kutuplaşmayı körükleyen adımlar atmak, tedavi edilmesi güç yaralar açabilir. Bu konuda hassasiyet gösterilmeli; ülkemizin verdiği bu zorlu demokrasi sınavı yanlış yollara saptırılmamalıdır.

"Ülkemizde demokrasinin siyasi iktidarın ağzında sakız olarak kullandığı bir kavram olarak kalmaması için her türlü darbe girişimine karşı demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz.

"İKİ GERİCİ GÜCÜN ÇATIŞMASINDAN DEMOKRASİ ÇIKMAZ"

"Teslim olan bir askerin kafasını ezenler bu ülkeye demokrasi getiremezler. İki gerici gücün çatışmasından demokrasi çıkmaz. Demokrasi ülkemizde ne yazık ki son dönemde ağır yaralar almaya devam ediyor.

Yargı bağımsızlığı, basın ve ifade özgürlüğü, toplanma, gösteri ve yürüyüş hakkı gibi birçok hak ve özgürlük siyasi iktidar tarafından ortadan kaldırılmış durumda. Türkiye’de hukuk, tek bir kişinin ağzından çıkanı kanun bilen yargı mensupları tarafından idare ediliyor.

"ÜLKEYİ DARBECİLERE VE SİVİL FAŞİSTLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

"Böyle bir tablo karşısında siyasi iktidarın demokrasiye vurduğu darbeyi gölgelemeye ve onu demokrasi sembolü gibi ortaya koymaya kimse cüret etmesin. Hukukun, özgürlüğün ve anayasanın canına okuyanların bu ülkeye demokrasi vaat etmesi gerçekçi değildir. Yukarıdan aşağıya baskıcı ve totaliter bir rejim değil; aşağıdan yukarıya kurulmuş demokratik, çoğulcu ve katılımcı bir sistem istiyoruz. Tam demokrasi istiyoruz.

"Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye için sivil ya da askeri hiçbir tepeden inmeci anlayışa boyun eğmeyeceğiz. Halkımıza olan derin inancımızla tam demokratik bir ülke yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Toplumsal barış ve demokrasi için her bir bireyin temsil hakkını ısrarla savunan CHP’nin İstanbul İl Başkanı olarak halk iradesini yok sayan darbeci zihniyeti bir kez daha lanetliyorum. Bu ülkeyi darbecilere de sivil faşist gericilere de teslim etmeyeceğiz."

"Cemal Canpolat; Halk iradesine yapılan saldırının da, bu olayı bahane eden gerici faşist güruhun d." haberi, 16 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cemal Canpolat; Halk iradesine yapılan saldırının da, bu olayı bahane eden gerici faşist güruhun d.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemal Canpolat; Halk iradesine yapılan saldırının da, bu olayı bahane eden gerici faşist güruhun d.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  2. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  3. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  4. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  5. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  6. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
  7. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
  8. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  9. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  10. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  11. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  12. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  13. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  14. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
  15. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
  16. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
  17. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
  18. 12:57 Tahinin Sağlıkta Yeni Kahramanı: Canan Karatay'ın Önerisiyle Keşfedilen Mucizevi Faydaları!
  19. 12:54 Sosyal Medyada Altın ve Parayla Dolu Oda Görüntüleri: "Oturduğum Yerde Haftalık Kazancım"
  20. 12:53 Bu Nadir Ürünün Fiyatı Rekor Kırdı: Tazesi 1500 Lira, Kurutulmuşu 10 Bin Liraya Satılıyor!
Politika Haberleri